Väliaikaisen kodin terassi kesäkuosiin

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015


Viime viikonloppuna iski into laittaa tämän väliaikaisen kodin terassi kesäkuosiin. Oli kyllä niin kylmä, että mietin onkohan vielä ihan liian aikaista koko puuhaan. Tällä viikolla, kun säät ovat lämmenneet, olin tyytyväinen, että terassi tuli fiksattua. Ehdin jo eilen pojan päikkäreiden aikaan istuskella terassilla lehden, teekupin ja viikonlopulta jääneen mustikkapiirakan kanssa. Kun tuuli sattui tyyntymään, kevätaurinko lämmitti jo ihan lupaavasti.
Terassin fiksaus sai alkunsa reissusta IKEAlle. Myimme pihakalusteemme vanhan kodin uudelle asukkaalle (riipputuolia ja muutamia pikkutuoleja lukuunottamatta, jotka päätyivät yläkerran parvekkeelle). Päädyimme FALSTER -kalusteisiin sillä ajatuksella, että ne kestävät ja sopivat sitten myös tulevan talon terassille. Selkeälinjaiset kalusteet ja harmaa väritys on ajaton ja varma valinta. Pöytä vain on ehkä hieman iso tälle terassille, mutta talon terassi tulee sitten olemaan iso, joten pienempääkään ei ollut järkevää hankkia.
Tuo terrakotan värinen seinämä ei arvaten ollut ensin mikään suosikkini, eikä se nyt lempparini ole edellenkään. Seinästä tuli kuitenkin aika paljon siedettävämpi, kun löysin siihen tuon metallihyllyn yrteille niin ikään IKEAsta. Tuo alle 10e hyllykkö tulee varmasti täyttymään yrttiruukuista säiden lämmetessä lisää. Pari yrttiä sinne jo laitoinkin. Terrakotan väri yhdistyy minun mielessäni Etelä-Eurooppaan. Rooman matkalla hotellimme kattoterassilla oli ihana yrttiruukkukokoelma, josta tuoreet yrtit päätyivät keittiöön. Samaa henkeä nappasin tähän seinustalle. Terassille hankittiin myös Oliivipuu joka sopii tähän samaan tyyliin. Löysin viime kesänä Porvoosta hanaviinille eli tuttavallisemmin tonkalle tuon kätevän suojakotelon. Viinitonkat eivät kätevyydestään huolimatta ole mitään kaunistuksia, mutta tuolla telineellä siitäkin tulee siedettävän näköinen. Boxiin voi vaihtaa kyltin sen mukaan, mitä viiniä siitä tarjoillaan. Saksan viinitiloilta tuliaisiksi tuotu viinipullolaatikkokin pääsi ulos, kun se sopi niin kivasti tähän ideaani. Virittelimme vielä valosarjan terassin kattoon ja illalla sytytin valota ja hiippailin katsomaan miltä valot näyttävät. Vielä ulkona ei oikein kestä muut kukat kuin orvokit, mutta kunhan saan sinne hortensiat, pari tyynyä ja pehmustetta, niin sitten ei terassilta puutu kuin kesä, ystävät ja pikku grillikekkerit. 

10 kommenttia:

 1. Me ollaan katsottu tuota samaa terassikalustesarjaa ja näiden kuvien perusteella tyköstyin vielä lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin kurvaatte tekin IKEA:lle. Tällä lyhyellä kokemuksella voin suositella. :)

   Poista
 2. Hassua, mun silmiin tuo terracotan värinen seinä on ihan täydellinen ja herättää kateellisia huokauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kokonaisuudessa alan itsekin ihan lämmetä tuolle seinälle. Jonkun muun sävyn olisin kyllä itse silti valinnut. :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! Olen itsekin himoinnut tuota Ikean metallihyllykköä keittiöön, mutta meillä se ei mahdu minnekään nurkkaan. Mutta ulkona kesäkeittiön liepeillä riittäisi kyllä tilaa. Taidan varastaa idean... :) Paitsi että ruostuukohan tuo kattamattomassa tilassa?

  Lyydia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuolla terassilla viihdytä :) En kyllä tiedä tuosta ruostumisesta, voi kyllä olla että ruostuu, jos paljon/usein kastuu. Voisikohan se jotenkin käsitellä jollain esim. maalilla tai lakalla?

   Poista
 4. Ihanalta näyttää! Kyllä tuolla kelpaa viettää aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikolle luvattiin lämmintä säätä, joten uskon, että me muutetaan tuonne terassille. :)

   Poista
 5. Kivan näköistä! Voiko tuon valosarjan jättää pysyvästi terassille, vai pitääkö esim. sateen ajaksi ottaa sisälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä (Ganitin) valosarja on nimenomaan tarkoitettu ulos, joten sen voi jättää ulos myös sateen ajaksi. Lisäksi terassin pistorasia on sellainen, että virran voi halutessaan katkaista sisältä ja taas napsauttaa valot päälle kun haluaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!