Taloprojekti: 3D-kuvia julkisivusta

lauantai 18. huhtikuuta 2015
Siinä ne nyt ovat kauan odotetut 3D-kuvat meidän tulevasta talosta. Terassi tulee olemaan syvyyssuunnassa vähän isompi kuin kuvissa, mutta muuten mitään kovin suuria muutoksia tuskin on tulossa. Rakennusvalvonnan esikatselmus kuvista oli, ja siellä talolle näytettiin vihreää valoa, joten uskallan nyt niitä teillekin näyttää. Viralliset lupakuvat ja muut paperit valmistuvat todennäköisesti ensi viikolla, niin että vihdoin saamme luvat sisään. Espoossa lupaprosessiin pyydetään varaamaan noin kaksi kuukauta. Jos mitään suuria ylläreitä ei ilmene (peukut pystyssä, että ei ilmene), niin luvat kourassa lapion saisi iskeä maahan juhannuksen jälkeen. No kaikkeen on varauduttava, mutta mahtavaa, että vihdoin jonkinlainen aikataulu alkaa hahmottua.
 Talo on muotoutunut pitkän suunnitteluprosessin aikana. Olemme siis suunnitelleet taloa ensin itse, jonka jälkeen palkkasimme luonnossuunnitteluun mukaan arkkitehdin. Arkkitehdin kanssa työskentelystä kirjoittelinkin jo täällä. Halusimme, että talo on meidän näköinen; modernin linjakas ja silti ajaton. Merkittäviä asioita julkisivua suunniteltaessa olivat väritys, symmetria ja isot ikkunat. Asemakaavan määräykset eivät olleet kovin tiukat, joten niiden takia meidän ei tarvinnuut ryhtyä kompromisseihin. Valkoinen väri oli meille lähes itsestään selvyys. Tummanharmaat ikkunapuiteet ja katto tuovat kontrastia. Meille oli myös tärkeää, että talo asettuu tyylilllisesti sekä tontille että naapuritaloihin. 
Kilpailutimme yhteensä 10 talotoimittajaa, mikä on aika paljon, mutta koemme että näinä aikoina kilpailuttaminen oli järkevää. Loppusuoralla meillä oli kolme talotoimittajaa, ja lopulta talotoimittajaksi valikoitui Herrala. Toimitussisällöt ovat kaikilla talotoimittajilla jonkun verran erilaiset. Herralalla hinta oli paras nimenomaan suhteessa tarjoussisältöön. Talon valmisuaste heillä on korkein, mikä tietysti vähentää omaa työtä. Talo siis toimitetaan niin, että se on ulkoa lähes valmis, ja sisätyöt tehdään pääosin itse. Herralalla pystytään toteuttamaan parhaiten meidän luonnoksia vastaava talo. Joillakin talovalmistajilla rakennejärjestelmät olivat jäykempiä, niin että joitakin suunniteltuja asioita olisi pitänyt muuntaa vastaamaan järjestelmää. Yksi asia, josta emme lopulta halunneet joustaa olivat ikkunat. Isot ikkunat ovat tässä talossa merkittävät, ja ne on suunniteltu lähtemään lattiapinnasta, ei esim 10cm ylempää. Emme myöskään halunneet, että ikkunoiden koko merkittävästi muuttuu tai että niiden asennuskustannukset nousevat. 
Odottelemme vielä 3D -mallinnoksia sisätiloista, joista olemme (jos mahdollista) vieläkin enemmän täpinöissämme. Bye bye kynnet ja lyijykynänpäät, ennen kuin odotettu sähköposti kilahtaa. Sitten kun odotetaan talon nousemista tontille, niin syön jo varmaan koko käteni.

6 kommenttia:

 1. Voiettä on teillä nyt jännittävät ajat siellä, odottelu kun on vielä niin tuskaista. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman täpinöissään täällä tosiaan ollaan, mutta onneksi on kivaa odotettavaa. :)

   Poista
 2. Ompahan hienon näköinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän näiden 3D kuvien kanssa vähän mielikuvitusta tarvitaan, mutta kyllä nämä jo havainnollistaa aika hyvin tulevaa kotiamme. :)

   Poista
 3. Oi, miten jännää! Teilläkin eletään ihanan mielenkiintoisia aikoja. :) Talo näyttää minun silmääni mukavan yksinkertaiselle olematta liian moderni ja samalla hyvin ajattomalle. Mielenkiinnolla odottelen sisätilojenkin suunnitelmia näytille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sinun mainitsemia asioita me olemmekin taloa suunnitellessa tavoitelleet. Sisäsuunnitelmiakin on luvassa. Tsemppiä teidän projektiin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!