KUUKAUDEN KOLLAASI: Syyskuun harmaat

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Ajattelin aloittaa blogiuudistuksen myötä uuden sarjan. Tästä eteenpäin joka kuukausi jaan teille kuukauden kollaasin. Syksy ja harmaus saapuu, mutta sehän on harmaata rakastavalle vain mieleinen asia. Kokosinkin syyskuun kollaasin ihanista harmaista minua inspiroivista jutuista.

1. Talosuunnittelu/haaveilu on tässä kuussa varmasti se jännittävin, ja eniten päällä oleva asia. Kotimme löysi mahdolliset uudet asukkaat heti ensiesittelyn jälkeen. Vielä on silti jännitettävää, sillä tonttikuviot ovat vielä auki. Tässä kuviossa pitäisi kaikkien palasten loksahdella kohdilleen, että mitään tapahtuu ja homma etenee. Kovasti täällä silti jo vertaillaan talomallien pohjapiirrustuksia, ja viime viikonloppuna kävimme myös parissa taloesittelyssä. Talohaaveilu on saanut heräämään haaveet myös vaate/pukeutumishuoneesta. Olisi mahtavaa, että kaikelle olisi oma paikka, ja vaatteet ja asusteet saisi kauniisti ja helposti esille.
2. Tuolihaaveita on aina, ja tuo HAY:n tuoli on niistä yksi. Yhden tuolihaaveen tässä toteutin kesän aikana, kun bongasin huutonetistä Valantin Ystavä tuolin pilkkahintaan. Siihen täytyisi vielä teettää päällinen, mutta lupaan esitellä sen heti kunhan tuolilla on uudet vaatteet.
3. Talosuunnitelmien pyöriessä päässä huomio on kiinnittynyt myös takkoihin. Haaveissa olisi selkeälinjainen takka. Harmaa sävy siinäkin olisi kaunis eikä niin arka kuin valkoinen rappaus. Toisaalta kallistun myös kiiltävään valkoiseen. Takkatuli ja syksy ne kyllä kuuluvat yhteen.
4. Näin syksyn kynnyksellä on ihana kaivaa esille villasukat. Tein ystävälleni Tanssivat kädet -blogin Lauralle villasukkatilauksen, sillä tänä syksynä en vain ehdi itse kutoa. Itsehän opettelin vasta muutama vuosi sitten kutomaan perusvillasukat, joten en myöskään olisi osannut itse tehdäkkään sellaisia mistä nyt hänelle toiveen esitin.
5. Ohuet kesäpeitot ovat vaihtuneet paksuihin täkkeihin, ja muhkeaan sänkyyn on nyt ihana kömpiä.
6. GREY: se nyt on mustan ja valkoisen lisäksi ikuinen suosikkini muutenkin, mutta näin syksyllä erityisesti. Nuo Playtypen kirjainprintit viehättävät silmääni, jos talohaave toteutuu voisin hyvin nähdä nuo printit työhuoneen seinällä.
7. Kynttilät ja erityisesti tuoksukynttilät kuuluvat syksyyn, ja tunnustan että olen niihin heikkoina ihan läpi vuoden. Kirjoittelinkin teille Pyredon tuoksuista täällä. Heiltä löytyy myös tuoksukynttilöitä. Seuraavan kerran, kun suuntaan Tukholmaan, täytyy käydä nuuhkimassa vaihtoehdot.
8. Jos villasukat eivät lämmitä tarpeeksi, täytyy kaivaa esiin viltti ja kääriytyä siihen.
9. Marmori se villitsee meitä sisustusintoisia edelleen. Kaivelin äidin kaappeja, ja sieltähän löytyi pyöreä marmorialusta. Sillä kertaa en sitä saanut rehattua mukanani kaikkien vauvantavaroiden lisäksi, mutta ensikerralla aion omia sen itselleni.

Tästä se syksy lähtee. Inspiroivaa syyskuuta!

2 kommenttia:

 1. Ihanan inspiroivia ja tunnelmallisia kuvia, näitä lisää! :)

  -Lyydia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos inspiroiduit! Näitä on luvassa lisää. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!