Bugaboo Buffalo

keskiviikko 8. tammikuuta 2014
Kuvat: Bugaboo

Vaunuvalinta on tehty ja tilaus lähtenyt. Päädyimme lopulta Bugaboon Buffalo -yhdistelmävaunuihin. Halusimme ketterät cityvaunut, joilla on helppo liikkua kaupungissa ja julkisilla. Toisaalta halusimme, että vaunut kulkevat tarvittaessa myös vaihtelevammassa maastossa. Mihinkään vuoristoretkille tuskin vauvan kanssa lähdemme, mutta jo Helsingin menneitä lumisia talvia muistellessa, mieleen tulee monia näkyjä auraamattomilla kaduilla vaunujen kanssa puskevista vanhemmista. Toivelistallamme oli myös muunneltavuus, se että vaunut menevät pieneen tilaan, kulkevat näppärästi, ja tietysti myös tyylikäs ulkonäkö.
Värivaihtoehtoja ja -yhdistelmiä olisi ollut tarjolla monia, mutta me halusimme tyylikkään ja yksinkertaisen mustan. Lisävarusteina tilasimme vaunuihin vielä mukitelineen, aurinkosuojan, ja adapterin turvakaukaloa varten. Hoitolaukku on vielä pohdinnassa, sillä Bugaboon omasta hoitolaukusta en innostu. Bugaboon omasta sadesuojasta olen myös kuullut, että sen käyttö ei ole kovin kätevää, joten hankittavaksi tulee ehkä vielä huppumallinen sadesuoja, joltain toiselta valmistajalta.
 Suomessa Bugaboon vaunuja myy ainakin Vaunu-aitta, mutta pyysimme tarjouksia myös eurooppalaisilta nettikaupoilta. Parhaan tarjouksen saimme Hollannista Babyhuysilta. Toimitusaika vaikuutti myös hintaan, mutta koska meillä ei vielä ole kiire, ehdimme hyvin odottaa hieman pidempään. 
Bogaboon Cameleon3 malli oli ensin pitkään ajatuksissamme, mutta lopulta uudempi Buffalo -malli vei voiton. Vaikka Cameleonitkin olisivat olleet varmasti todella hyvät, on Buffaloihin monta asiaa on kehitetty vielä toimivammaksi. Joku muukin saattaa pohtia näiden kahden mallin välillä, joten tein listan Buffalo -mallin plussista ja miinuksista verrattuna Cameleoneihin. Haluan silti ensin muistuttaa, että jokaisen perheen tarpeet vaunujen suhteen ovat tietysti erilaiset. Tämä lista on tehty meidän näkökulmasta, ja käyttökokemusta arjessa ei vielä ole. Lisää tietoa Bogaboon kakista malleista löytyy heinän virallisilta sivuiltaan (täältä).

Buffalon plussat ja miinukset verrattuna Camelon3: 
     + isompi vaunuosa, johon lapsi mahtuu pidempään, ja vaunujen leveys on silti sama 60cm.
     + Vaunu- ja istuinosa ovat korkeammalla, joten vähän pidemmällekin ihmiselle käyttö on ergonomisempaa. 
+ Koska istuinosa on korkeammalla, jää sen ja tavarakorin väliin paremmin tilaa korin täyttämiseen. Itse tavarakori on myös isompi.
     + Edessä on isot pyörät jo valmiiksi, joten niitä ei tarvitse erikseen hankkia tai vaihdella kuten Cameleonissa. Cameleonissa talvirenkaat ovat aina lukittuna, mutta buffalossa eturenkaat voi lukita halutessaan. Molemmissa pyörät ovat vaahtokumia ja puhkeamattomat.
      + Työntöaisaan voi laittaa painavamman (6kg) laukun, eikä vaunut silti kippaa.
      Erikoisvärejä on saatavilla vain Cameleoniin. Esim. all black -versiota, jossa myös runko on musta ei ole Buffaloon tarjolla.
- Buffalot ovat raskaammat kuin Cameleonit. Toisaalta jykevämmän rakenteen ansiosta vaunujen kantavuus on suurempi sekä lapsen että tavaratilna osalta.
      - Ei heittoaisaa. Vaunujen suunnan vaihtamista esimerksi auringon häikäistessä ei siis voi tehdä heittoaisalla. Sen sijaan Buffaloista löytyy laajennettava kuomu, eli sen saa alemmas suojaamaan. Buffaloissa kopan voi toki nostamalla kääntää, mikä toki on hieman vaivalloisempaa kuin pelkkä aisan heittäminen toiselle puolelle. 


Vaunumerkkien ja -mallien viidakosta on siis täällä selvitty, ja nyt vain odotellaan, että vaunut muutamien viikkojen sisällä saapuvat. Sitten pitäisi toki vielä malttaa odottaa kyydittäväkin maailmaan ennen ajelulle lähtemistä.

6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä kirjoituksesta! Vaunuviidakkoon eksyy helposti... Tilasin juuri omat Buffalot!
  T. Hanna -
  http://www.lehtikuningas.fi/blogi/hanna-paavilainen/2014/5/16/kilpavarusteet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos oli apua! Toivottavasti olet yhtä tyytyväinen kuin me. :)

   Poista
 2. Hei,
  Olemme harkitsemassa Buggaboo buffaloitten hankkimista ja sain hyviä vinkkejä tästä postauksestasi. Kiitos siitä :) Voisitko vielä antaa kokemuksen perusteella vinkkejä muutamiin kysymyksiin? Olisi iso apu. Eli Mitkä lisävarusteet ovat tarpeellisia? Itse olen miettinyt lämpöpussi high performancea (vauvamme kun syntyy pakkasille), wool patjan päällistä, hyönteisverkkoa ja istuinpehmustetta. Osaatko siis antaa mitään vinkkiä näiden tarpeellisuudesta? Istuinosassa ei ilmeisesti ole mitään jalkapussia/-suojaa, joten tuo lämpöpussi ajanee sen asian. Mietin myös kesäksi sitä aurinkokuomua, onko siitä kokemusta? Jostain luin, että kangassetti Tailored fabric olisi hankittava vaunuihin erikseen, onko näin? Kysyisin vielä tuosta valkoisesta väristä joka teidän vaunuissa on eli onko se ollut käytännöllinen valinta ja onko valkoinen enemmän luonnonvalkoinen vai puhtaan valkoinen? Kuinka paljon edullisemmin saitte tilattua vaunut ulkomailta?

  Kiitos kovasti jos jaksat näihin kaikkiin kysymyksiin vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tästä oli sinulle apua. Pahoittelut, että vastaaninen on kestänyt. Minulla on tarkoitus tehdä käyttökokemuksista ihan oma postaus, kunhan ehdin.
   Meillä on siis mustana Buffalot, mutta valkoiset, joita olen nähnyt ovat luonnon valkoisia. Käsittääkseni vain jotkut erikoisvärit ovat kalliimpia. Mustasta ei tullut lisämaksuja. Vaunut eivät ole vielä olleet meillä käytössä kovin kylmällä, joten pärjäsimme äitiyspakkauksen makuupussilla. Se on tarvittaessa toiminut myös patjan pehmusteena. Uskon, että toppapussi on kuitenkin must-hankinta, kun talvi tulee. Istuinosassa se on talvella välttämätön. Meillä on kesäkuomu, joka on kyllä ollut todella hyvä hankinta, koska musta väri kerää lämpöä. Kesäkuomussa on hyönteisverkko, ja silloin sitä ei tarvitse erikseen. Vaunut tuli useamman satasen halvemmaksi, kun hankimme ne ulkomailta. Kannttaa pyytää eri liikkeistä tarjouksia ja huomioida postikulut. Meille luvattiin ilmainen postitus. Yleisesti olen ollut todella tyytyväinen vaunuihin. Lisävarusteita voi hankkia tarpeiden mukaan sitten, jos tarpeita tulee. Onnellista odotusaikaa!

   Poista
 3. Kiitos Heidi loistavasta kirjoituksesta (ja kauniista blogista!)! Täällä vaunuvalinta on juuri tehty. :)

  Sain kokemuksistasi monta hyödyllistä vinkkiä/näkökulmaa, joita hyödynsin paitsi itse päätöksessäni, myös oheisessa blogipostauksessa, jossa vertailen Bugaboo Cameleoneja ja Buffaloita. Suurkiitokset vielä sekä täällä että blogitekstin puolella. <3

  http://www.coterie.fi/bugaboo-buffalo-it-is-lastenvaunut-valittu/

  Hyvää kevättä toivottaen,
  Riika | Coterie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tästä oli hyötyä! :) Täällä pohditaan nyt, että pärjätäänkö syksyllä näillä ja seisomalaudalla, vain olisiko syytä hankkia jonkinlaoset tuplat. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!