Kevätvauvalle pilviä

maanantai 30. joulukuuta 2013

Viikko joululomailua blogista näköjään riitti. Nyt tuntuu, että inspiraatio nostaa taas vahvasti päätään. Katse alkaa kääntyä kohti kevättä.
Kevätvauvamme laskettuun aikaan on melko tarkasti 3 kuukautta. Masun kasvaessa olen viihtynyt tietysti vaatekauppojen vauvaosastoilla kaikkea suloista hypistellen. Havahduin silti vasta vähän aikaa sitten siihen, että olisi ehkä syytä ihan järjen kanssa miettiä mitä vauva oikein tarvitsee. Aika pitkä lista tuli, kun ryhtyi listaamaan oikein huolella tarvittavia vaatekappaleita, hoitotarvikkeita, ostoslistaa apteekkiin jne... Pikkuinen itse ei suuresti tilaa vie, mutta mukanaan hän tuo kaikenlaista sänkyä, vaunua, turvakaukaloa ja ammetta. Meidän suomalaisten ylpeys; äitiyspakkaus sisältää tietysti kaikenlaista hyödyllistä. Ystäväperheiltäkin saamme onneksi jotain lainaan, joten ihan kaikkea ei tarvitse hankkia. Vauvapostauksia on siis varmasti luvassa enemmänkin, sillä kaikenlainen ihana valmistelupuuha alkaa olla nyt ajankohtaista. Olemme hyödyntäneet joululomaa suunnitteluun, ja lyhentäneet hankittavien ja hoidettavien asioiden listaa.
Sisustuspuuhiinkin tämä mamma pääsee. Vauva tietysti nukkuu meidän kanssa makuuhuoneessa, mutta työhuone on silti tarkoitus sisustaa vauvanhuoneeksi. Hoitopiste on suunnitteilla kodinhoitohuoneeseen, ja siitä ne vauvan tarvikkeet sitten varmasti alkavatkin levitä pitkin kotiamme. Vaikka pikkuinen saa oman huoneen, on kotimme oikeasti suhteellisen pieni. Yrittämme miettiä mahdollisimman muunneltavia ja kestäviä ratkaisuja sisustuksen ja hankintojen suhteen.
Tuleva mamma on tykästynyt kuvissa näkyvään Färg & Form:in pilvikuvioon. "Joululahjalaatikko" saapui nopealla toimituksella jo ennen joulua, ja sen pakettin avasimme malttamattomina saman tien.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!