Syysloman sieniretki

torstai 24. lokakuuta 2013


Meillä oli pieni syysloma, kun vapaan maanantain ansiosta saimme pidennetyn viikonlopun. Aluksi suunnittelimme pikavisiittiä Tukholmaan, mutta päätimme lopulta lähteä Pohjanmaalle sukulaisten ja ystävien luo. Minä ja mieheni olemme molemmat Etelä-Pohjanmaalata kotoisin, joten kyläpaikkoja olisi aina vaikka kuinka paljon. Normaali viikonloppu menee aina liian nopeasti, kun matkustamiseen menee monta tuntia aikaa. Kerrankin oli vähän paremmin aikaa, kun ei tarvinnut kiirehtiä vielä sunnuntaina paluumatkalle. 











Sunnuntaina kävimme kummipojan, ja hänen vanhempiensa kanssa sienimetsässä. Pikkumies meni metsässä kuin vanha tekijä, vaikka haastavaan maastoon välillä kellahtelikin. Suloinen! ❤ Koirat pääsivät tietysti myös mukaan, ja juoksentelivat vapaudesta ja toistensa seurasta riemuissaan. Lunta ei ollut, mutta maa oli jo jäinen. Oma sieniasiantuntijuuteni on luokaa 0, mutta asiantuntijat olivat sitä mieltä, että sieniä vielä olisi. Sienten kerääminenkin olisi kuulemma jäisenä vain normaalia helpompaa. Olisi varmasti ollutkin, mutta kuten näkyy saalis oli kyllä surkea. Pienen evästauon jälkeen sieniä löytyi onneksi edes nuo muutama. Hauskassa seurassa ja raikkaassa säässä sienet olivat kyllä ihan sivuseikka. Ainakin on taas ensi syksynä hyvä syy lähtä uudestaan sieniretkelle. :)

Syysloman katkaisema viikko on mennyt nopeasti, joten huomenna päästäänkin jo taas viikonlopun viettoon. Luvassa olisi brunssia, työkaverin tuparit ja rentoa sunnuntai hengailua. 
Sitä ennen vielä töiden äärelle, mars mars!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!