Erilainen rautakauppa

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Edelliseltä Pohjanmaan reissulta palatessa piipahdimme nopeasti Hämeenlinnassa rautakaupassa. Mistään ihan tavallisesta rautakaupasta ei ole kyse. Domus Classica on perustettu Metsänkylän navetan yhteyteen. Navetan puolella myydään alkuperäistä vanhoista taloista purettua tavaraa, kuten ikkunoita, ovia, heloja, jne... melkein kaikkea mitä vanhan talon kunnostamiseen ja remontointiin tarvitaan. Me olemme löytäneet navetan puolelta esim. kakluuniin korvauskaakeleita. 
Välillä on kuitenkin niin, että aidosti vanhoja osia tarvittaisiin niin monta, että riittävästi samanlaisia osia ei vain löydy. Välillä on myös niin, että tuote on niin harvinainen, että hartaasti metsästämälläkään ei vain löydä etsimäänsä. Tähän tarpeeseen Domus classica on perustettu navetan kylkeen. Jos jostain syystä aidosti vanhaa tuotetta ei ole saatavana, todennäköisesti täältä löytyy vanhalle hyvä vaihtoehto. Suomessa monen hyvän tuotteen valmistus on lopetettu, mutta Euroopassa niitä yhä valmistetaan. Domus Classica on siis erikoistunut vanhan mallisiin uustuotannossa oleviin klassisiin rakennustarvikkeisiin.
Me tarvitsimme tällä kertaa kuistin ikkunaprojektiin vanhan mallisia salpoja, mutta liikkeessä on tarjolla vaikka mitä. On emalikylttejä, valokatkaisijoita, kahvoja, tapetteja, pellavaeristeitä... Vanhan entisöintiin on myös kasapäin kirjoja, ja neuvoja saa tietysti myös henkilökunnalta. 

Mainitsen vielä lopuksi, että kun vinkkailen teille kivoista tuotteista, liikkeistä tai esim. ravintoloista, teen sen ihan vain omaksi ja teidän iloksi, enkä hyödy niistä. Mainitsen erikseen, jos kyse on blogiyhteistyöstä tai suorasta mainonnasta. Tämänkin postauksen kirjoittelin siis siksi, että paikka on meille itsellemme ollut korvaamaton vanhan talon kunnostamisessa, ja lisäksi paikka on mielenkiintoinen ja kaunis muutenkin. Tällä kerta navetan puoli ei ollut auki, joten sieltä en saanut teille kuvia. 
Leppoisaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!