Taas kuljetaan kuistin kautta

torstai 8. elokuuta 2013 

Joku varmasti on jo ehtinyt miettiä, että mitenköhän kuistiremontin on käynyt, kun mitään ei kuulu. Täten voin ilmoittaa, että meille kuljetaan taas kuistin kautta. ;) Ikkunaremppaa kuisilla vielä on, kun sisäikkunat jossain vaiheessa asennetaan paikoilleen. Uudet leveät ikkunalaudat siis kapenevat vielä, kun sisäikkunat nappaavat tilansa. Jo heinäkuun puutarhajuhliin saatiin katto kuntoon, lattia lämmityksineen valmiiksi ja paneelit seiniin. Tuon ensimmäisen kuvan olen napannut jo silloin, mutta ikkunalaudat vielä puuttuivat siinä vaiheessa kokonaan. Kuistin uusi ulko-ovi toimii ihanan helposti, kun vertaa vanhaan. Pienet maalivauriot uudessa ovessa kuitenkin oli, joten ilmeisesti ovi menee vielä takuuvaihtoon. Kuistilla näyttää jo kuitenkin ihan kodikaalta, joten uskalsin päästää teidät vilkaisemaan.
Oli kiva kantaa huonekalut varastosta vihdoin takaisin paikoileen. Lyhdyt siirsin ulkoa granitin valosarjan tieltä kuistille, ja siellä ne ovatkin luoneet mukavaa tunnelmaa nyt, kun iltaisin on jo pimeää. Aikaisin keväällä ihastelin Perobassa näitä House Doctorin lyhtyjä, mutta jostain syystä hankin niistä vain kaksi. Kun kuisti alkoi valmistua harmitti, että olin jättänyt harmaan lyhdyn hankkimatta. Heinäkuussa aleaikaan liikkeen ohi kulkiessani päätin kokeilla onneani, josko yksinäinen lyhty olisi vielä myymättä, ja siellähän se ikkunassa roikkui. Sain sen puoleen hintaan, joten kannatti odottaa. :)
Kuistilla on nautiskeltu jo monista kesäisistä aamiaishetkistä. Ilta-aurinko paistaa kuistille kauniisti, joten siellä on istuskeltu myös iltaisin. Hauskaa, että nyt kun kuisti on eristetty lämpimäksi, voi siellä oleskella talvellakin. Kuisti on kodissamme se huone, jossa vuodenaikojen muutokset näkyvät eniten. Tietysti jo pelkästään siksi, että isoista ikkunoista maisema muuttuu, ja sisustustakin on ollut kiva muunnella sen mukaan. Pääsiäisenä narsisseja, syksyllä neuletyynyjä ja kanervia, jouluna lyhtyjä ja jouluinen istutus. Näin kesällä halusin kuistista raikaan; vain muutama viherkasvi ja Kristiinankaupungin antiikkikirpparilta (josta kirjoitin täällä.) löytämäni vanhat pikkupullot. Vaikka kodinhoitohuoneen kautta kulkeminen oli pelastus kuistirempan aikana, on kuistin sisääntulo kyllä niin paljon kutsuvampi.

3 kommenttia:

 1. Teillä näyttää niin ihanalta, että saadaanko tulla pian kylään? :D Ranskan kuvatkin on vielä vaihtamatta. Terkuin S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa v-loppuna! Ranskan kuvat voidaan vaihtaa, ja täällä odottaa myös annos Italian kuviakin jälkkäriksi. :)

   Poista
 2. Oi miten kaunista! Nuo isot ikkunat <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!