Rooman värit

maanantai 5. elokuuta 2013

Roomasta on palattu kotiin, ja niin tämän kesän viimeinenkin matka on takana. Rooma oli kaunis. Miellän kaupunkeja usein värien mukaan. Esim. Pariisista tulee mieleeni kylmät sävyt ripauksella vaaleaa roosaa. Rooman värit taas ovat minusta runsaita ja lämpimiä, kuin katselisi seepian väristen lasien läpi. Niin itse asiassa teinkin, kun löysin matkalta uudet aurinkolasit. :) Rooman väreihin kuuluu minusta myös veden sininen, ehkä suihkulähteiden vuoksi. 
Etukäteen haaveilin aamiaisista kattoterassilla ja ne olivatkin ihania. Hotellin aamupala oli runsas ja parasta siinä (heti maisemien jälkeen) oli omeletti joka valmistettiin toiveiden mukaan, puhumattakaan tuoreista hedelmistä. Huoneemme oli minun makuuni vähän liian tummasävyinen, mutta muuten hotelli oli tyylikäs ja sijainti täydellinen. 
Olimme etukäteen listanneet joitakin nähtävyyksiä, joita halusimme nähdä: Pietarinkirkko ja -aukio, Espanjalaiset portaat, Pantheon, Trevin suihkulähde ja Colosseum. Kiinnostavin itselleni näistä oli Coloseum ja kaunein Trevin suihkulähde. Kaupungissahan olisi tietysti ollut vielä vaikka mitä nähtävää, mutta ne saavat odottaa seuraavaan kertaan. Sää oli helteinen joka päivä (vähintään 36 °C), joten nähtävyys tai pari oli yhdelle päivälle juuri riittävästi. Vaikka nautimme lämmöstä, shoppailu viileissä liikkeissä houkutteli tietysti myös. Seikkailimme varjoisilla pikkukujilla, joiden päästä avautui aina joku kaunis näkymä suihkulähteineen tai aukioineen. Italialaiset huristelivat tyylikkäinä Vespoillaan, eikä Italiaa tietenkään ole ilman heidän herkullista ruokaansa. Viilentävä jäätelöannos (tai kaksi) katosi herkkusuihin joka päivä. Illalla ilmastoidusta hotellihuoneesta syömään lähtiessä yllättyi joka kerta miten voi edelleen olla niin lämmin. Matkoilla yksi parhaista asioista onkin illallinen ulkona lämpimässä säässä.
Onneksi Suomessakin odotti vielä kesäiset säät, niin laskeutuminen arkeen sujuu vähän kevyemmin. 
Kiitos vielä matkaseuralleni ikimuistoisesta matkasta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!