Pienille pupuja pääsiäiskattaukseen

torstai 18. huhtikuuta 2019
Me saadaan pääsiäiseksi ystäväperhe kylään. Suunnitelmissa on rennosti kokkailla yhdessä, leikkiä lasten kanssa ja ulkoilla. Ajatuksena on käydä myös kotieläinpuistossa, toiveena nähdä ainakin tipuja ja pupuja. Puputeemalla mennään myös pääsiäisen kattauksessa ainakin lasten osalta. Tässä joku päivä jo vähän mun pienen apulaisen kanssa suunniteltiin kattausta etukäteen.  Meidän pienemmällä pojalla oli vielä jossain kohtaa talvella vaihe, että hän heitti aina lautasen lattialle, kun oli syönyt. Voin kertoa, että muutamakin kiva lautanen tuhoutui, ennen kuin tajuttiin, että hänelle voi tosiaan antaa vain muovilautasia. Nyt lautaset pysyvät pöydällä ja hankin noita suloisia H&M homen nallelautasia särkyneiden tilalle. Kun haluan kattaa juhlavamman kattauksen tai muuten vain arjessa vähän kivemmin, niin olen kaivannut lapsillekin posliinisia ja valkoisia, mutta silti hauskoja ja leikkisiä astioita. Nämä H&M homen lastenlautaset täyttävät nyt juuri sopivan aukon astiakaapissa. Nyt pääsiäisenä nallet muuntuvat pupuiksi, kun pyöräytän servietin rullalle ja sujautan sen lautasen alle korviksi.Muistan, että lapsena rairuohon istuttaminen oli super kivaa, enkä voinut käsittää, että miten aikuiset saattoivat joskus unohtaa tämän tärkeän pääsiäispuuhan. Nyt ymmärrän heitä paremmin, nimittäin aika monena vuonna se on unohtunut itselläkin. ...tai "unohtunut"... Nimittäin niin kivaa kuin istuttaminen lapsista onkin, niin mullan kanssa sotkeminen ei välttämättä ole se houkuttelevin puuha äidille. Tänä vuonna rairuohoa pienemmän kanssa kuitenkin istutettiin, kun muistin, että joku teistä lukijoista vinkkasi joskus, että rairuohoa voi istuttaa vaipan täytteeseen tai talouspaperiin.
Löysin kaapista muutaman pupukupin, jotka ovat jääneet joiltakin poikien synttäreiltä. Nykyvaipoissa on yllättävän vähän täytettä, joten myttäsin ensin talouspaperia kuppiin ja vasta päälle laitoin vaipan täytettä. Kummallakin onnistuisi siis varmasti myös erikseen. Tämä oli huomattavasti siistimpää puuhaa, jos nyt ei lasketa sitä, että mun pienellä apurilla hulahti heinän siemeniä vähän reilummin kuppiin, pitkin pöytää ja lattiaakin.
Kuten kuvissa näkyy, istutus toimi ja ruohoa on saanut leikata päivittäin.
Pääsiäisen aikana ehditään istua useammankin kerran pöydän ääreen, ja sehän tarkoittaa herkuttelun lisäksi sitä, että juhlaintoilija saa tehdä useampiakin kattauksia. Aikuisille taidan hyödyntää kattaukseenkin samoja höyhenkukkia kuin pääsiäisoksissa. Pääsiäiskimpun aion hakea vielä pöydän koristeeksi. Ehkä joku näistä rairuohoista ja pienistä kukkamaljakoista koottu koristelukin olisi kiva.
Mukavaa pääsiäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!