Helmipinnit ja muut kauniit hiusasusteet

sunnuntai 14. huhtikuuta 2019Podin talvella kyllästymistä pitkiin hiuksiini, jotka olivat aina samalla tavalla. Mikään radikaali tyylimuutos ei kuitenkaan innostanut, varsinkaan sellainen johon tarvittaisiin saksia. Lyhyt malli, etutukka ja permanenttikin on aikoinaan kokeiltu ja aina olen todennut, että mikään niistä ei kuitenkaan ole oma juttuni. Vaaleaa tukkaa minulla ei koskaan ole ollut. Kerran jotain kokeilua siihen suuntaan yritin, mutta kirjava melkein oranssi väliväihe vaalennusta kohti oli niin kaamea, että luovutin.
Siinä missä vaatteiden osalta tuntuu siltä, että tällainen klassinen pukeutuja ei löydä tämän hetkisistä ysäritrendeistä oikein mitään omalta tuntuvaa, niin hiusasusteboomi osuu ja uppoaa. Vähän ehkä myöhäisherrännäisenä lähden tähänkin aaltoon, mutta lähdenpä kuitenkin. Kaikki ihanat hiusasusteet kolahtavat nyt, ja pelastivat talven jälkeen hiustylsyydeltä. Innostun nyt melkein kaikista hiusjutuista, mutta niissäkin ne eniten ysärit eli donitsit ei oikein lähde. Yhden omistan, mutta sekin on vähän huivimainen.
Suurin innostukseni ovat helmihiuspinnit. Helmet ovat aina olleet juttuni muutenkin, joten kun näin jossain ensimmäisen kuvan helmipinneistä, innostuin heti. Tuo iso pinni on Glitteristä ja pienet Kappahlista. Varsinkin tuo iso helmipinni on aikamoinen hitti, ja minäkin ehdin kysellä niiden perään kolme kertaa ennen kuin niistä oli saatu uusi erä ja sain omani. Tanskalaisten muotivaikuttajien hiuksissa näitä taidettiin nähdä ensimmäisenä. Meillä bongasin saman pinnin ainakin juuri telkkarissa Maria Hintikan upeilla kutreilla. Yksi tapa asustaa pinneillä on koota niitä hiuksiin monta, joko samanlaisia tai kaikki erilaisia. Itselleni yksi iso tai pari pientä tuntuu riitävältä määrältä. Kuten aina kun innostun jostain, niin pinterest alkaa laulaa. Pearl hair clip -kansiosta löytyy siis lisää inspiraatiota.Täytyy myöntää, että sen tutun ja turvallisen ponnarin kokoan hiuksista jo töittenikin takia todella usein. Siihenkin tulee kuitenkin juttua, kun perushiuslenkin vaihtaa kauniiseen hiussolkeen tai sitoo nauhan hiuslenkin päälle. Klassinen nauha näistä hiusvinkeistä ei ehkä ole se trendikkäin, mutta piristää silti myös perusponnaria.


Pantatrendi on se mikä on yleisesti näkynyt ehkä eniten. Tästä ajattelin ensin, että jälleen liian ysäriä mulle, mutta sitten päätin kokeilla Gauharin samettipantaa ja siihenhän se tukkaan jäi. Näissä solmupannoissa on vähän samaa ilmettä kuin siinä, että sitoisi hiuksiin huivin, eli ilme on yllättävänkin klassinen. Innostun muuten myös huiveista hiuksissa ja muutenkin asusteena. Kaapeissa on joitakin ihan kivoja huiveja, mutta usein vähän liian paksuja, ja siksi toivelistalla on vielä se täydellinen ohut silkkihuivi, jonka voisi sitoa niin hiuksiin, ranteeseen kuin laukkuunkin.


Tykkään tehdä näyttäviäkin kampauksia juhliin. Teiniaikoina kun lähdettiin tyttöjen kanssa ulos, niin he varasivat aikoja "kampaamooni". Naurattaa, kun nyt myös muistan, että teininä oli aika, kun laitoin joka aamu suihkun jälkeen rullat hiuksiini ennen kouluun lähtöä, että sain tarpeeksi muhkean tukan. Nykyisessä arjessa ei tuollaiseen olisi aikaa, enkä todellakaan ottaisi aikaa yöunilta. Hiusasusteet on pelastus, koska niiden kanssa muuten simppeli tyyli onneksi sopii.

1 kommentti:

  1. Wow that was strange. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment
    didn't appear. Grrrr... well I'm not writing all that over
    again. Anyways, just wanted to say great blog!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!