Pääsiäisoksat höyhenkukilla

sunnuntai 7. huhtikuuta 2019
Pääsiäinen on tänä vuonna niin myöhään, että en oikein malttaisi odottaa. Palmusunnuntaikin vasta viikon päästä. Pääsiäinen on yksi vuoden kivoimmista juhlista monestakin syystä. Kevät ensinnäkin on mun lempi vuodenaika, ja pääsiäinen antaa mahdollisuuden pidennetylle viikonlopulle. Pääsiäiseen ei myöskään kohdistu niin suuria odotuksia kuin vaikka jouluun, mutta silti siinä on samanlaista juhlatunnelmaa.Täällä on ollut aika leppoinen sunnuntai pihapuuhissa, ja laittelin tässä kevätinnostuksissani jo vähän pääsiäistä kotiinkin. Muutamat koristeet silti riittävät, ja ne ovat meillä itse asissa aikalailla samat joka vuosi. Laitan esille pääsisäismunia, kuten tuon kuvissa näkyvän kiiltävän hopeanvärisen munan. Pääsiäiseen kuuluu tietysi myös keväiset kukat, ruukkukukat erityisesti, kun niitä voi jo ainakin päivisin laittaa uloskin. Pääsiäisoksat ovat kuitenkin tämän postauksen varsinainen aihe. Niitä tietysti tekevät meillä lapset virpomista varten, mutta myös minä teen itselleeni omat sisustukseen sopivat.Löysin tässä viime viikolla jotain, mitä olen etsinyt koristeeksi pääsiäisoksiin jo useampana vuonna, nimittäin nuo upeat höyhenkukat. Olen joskus kokeillut tehdä sellaisia itsekin, mutta se ei ollutkaan ihan niin simppeliä kuin ajattelin. Tekeminen ei sinänsä ole hankalaa, sen kun niputtaa höyheniä rautalangalla yhteen, mutta hankalaksi osoittautui löytää riittävän isoja ja silti kauniisti kaartuvia höyheniä. Mun kukkasista tuli aika pieniä.  Nämä valkoiset kukat löysin Isolta omenalta lahjatavaraliike Gidestä. Sinne ei monta pussia jäänyt, mutta googlaamalla varmasti saattaa löytää vastaavia nettikaupoistakin. Täysin en luovuttaisi DIY-kokeilujen kanssakaan, sillä vaikka itse en onnistunut kovin hyvin, niin katsokaapa näitä Diagnoosi sisustusmania -blogin höyhenkukkia. 

Lasten kanssa tehdään siis palmusunnuntaiksi perinteisempiä ja värikkäämpiä virpomisoksia, mutta nämä mun pääsisäisoksat saivat vähän modernimman twistin, sillä että valitsin oksiksi pajun sijasta kirsikkaa. Mietin, että onko hassua laittaa kukkiviin oksiin lisää kukkia, mutta mun mielestä höyhenien ja kirsikankukkien yhdistelmä näyttää tosi kauniilta. Näiden kuvien ottamisen jälkeen kukkia on auennut vielä paljon lisää. Noista höyhenkukista mulla tulee mieleen myös magnolian kukat, joiden kukkimisaikaa odotan ihan valtavasti. Tiedän, olen aika malttamatton kevään kanssa, ja takatalveakin vielä ennustavat. No aina se kevään paras vaihekin on tullut, kun puut kukkivat. Näillä oksilla on sitä hyvä harjoitella.

3 kommenttia:

 1. Aivan ihanat. Kävin bauhausissa ohi kulkiessa hakemassa kirsikankukka oksat ja näihin tai pajun oksiin olisi höyhen kukat ihanat.

  VastaaPoista
 2. Oliko tuo maalisävy teidän olohuoneessa Värisilmän Huurteinen? Olen pähkäillyt pitkään meille olohuoneen seinän sävyä ja tämä vaikuttaisi juuri sopivalta siihen tilaan! En kuitenkaan löydä mistään tätä sävyä, onko sinulla tarkempia tietoja siitä? Sävy on aivan ihana ja olisi mukava kokeilla sopisiko se meille myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on huurteinen-sävy ja luomo-värikartasta, ja värisilmä-liikkestä luulisin, että sitä edelleen saa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!