Olohuone kevättä odotellessa

perjantai 15. maaliskuuta 2019Olen aina mieltänyt maaliskuun jo kevätkuukaudeksi, mutta ulos katsoessa ei ihan siltä näytä. Kaipaan kuitenkin jo keväistä kepeyttä sisustukseen. Kuten minulla usein, ajatus pieneen freesaukseen lähti kukista. Mielessäni on muhinut ajatus toteuttaa vähän vintagehenkinen asetelma jalalliseen maljakkoon, ja nyt päätin sen toteuttaa.Toteutin asetelman kananverkkotekniikalla, joka on luova ja vapaa tapa tehdä kukka-asetelma. Kukat valitsin vaaleanpunaisen sävyissä; jaloleinikkiä, pari neilikkaa, muutama oksa helleborusta, anamone ja keveää vähän roikkuvaa lajiketta eukalyptuksesta. Asetelmasta tuli ehkä jopa romanttinen, mutta minusta se toi pehmeydessään ja runsaudessaan kivaa kontrastia moderniin ympäristöön.
  

Vaalenpunainen on tietysti keväinen väri, mutta minulle sen sävyt ovat usein osa väripalettiani muutenkin. Muistattekin ehkä, että vaaleanpunainen oli jopa joulusävyni. Vaalenpunaista tai nudea on kuitenkin kokonaisuudessa aina vain pieninä ripauksina, eikä toki aina ollenkaan.
Että kukat eivät tässä tilassa jääneet ihan yksittäiseksi vaalenapunaiseksi elementiksi, vaihtelin tyynyn päällisetkin samoihin sävyihin. Kaivoin kaapista pellavaiset keveämmät tyynynpääliset samettipäälisten sijaan, ja kuvaamisen jälkeen vaihdoin tuon tummanharmaan villaviltinkin vielä keveämpään puuvillaiseen.

 


Tämä pieni ilmeen kevennys syntyi siis varsin pienillä, tutuilla ja helpoilla elementeillä. Eipä siihen huoneen ilmeen päivittämiseen sen kummempia välttämättä tarvitakaan. Vastasiivottu koti, tuoreita kukkia, tyynynpäällisten vaihto ja pieni vilkaisu astelmiin ja kodin tunnelma on raikastunut. Heti kun tuli valmista, niin varsin keväinen aurinkokin alkoi antaa säteitään olohuoneeseen, jonka tulkitsin selkeänä lupauksena siitä, että kevätsäätkin ovat tuloillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!