Paju Villa: Keväinen ravintola - ja sisustusvinkki Tallinnaan

perjantai 8. maaliskuuta 2019


Kaksi viikkoa sairaslomalla, ja luntakin tulee vain lisää, joten nyt tarvitaan jotain keväistä tähän perjantaihin!
Talvilomalla matkalla Tallinnasta Pärnuun bongasin auton ikkunasta upean talon, ja olin varma, että sisällä on myös oltava jotain yhtä upeaa. "No wau!", oli mun ensimmäiset sanat, kun astuin sisään tähän ravintolaan. Virossa on edelleen osittain ränsistynyttä rakennuskantaa, ja tämä upea kunnostettu jugend-rakennus erottui joukosta loisteliaana edukseen.
Paju Villa sijaitsee Tallinnan ja Pärnun välisellä tiellä Nomme asuinalueella, noin 8km päässä Tallinnan keskustasta. Meillä ravintola sattui sopivasti matkan varrelle, mutta se olisi ollut ihan erillisen retkenkin arvoinen. Muutkin hyvän ruoan, kauniiden sisustusten ja vanhojen rakennusten ystävät laittakaa seuraavaa Tallinan matkaa varten ylös osoite Vababuse buiestee 88.Jos ravintola voi olla keväinen, niin tämä ravintola on sellainen. Kokemus on super freesi, ruokaa ja sisustusta myöden. Talon pihaan hauskasti ripustettujen juhlavalojen ansiosta ei voi olla miettimättä, miten ihanat juhlat tässä ravintolassa voisi järjestää. Miettikääpäs vaikkapa kuplivan kepeät vappujuhlat keväämmällä, kun puutarhastakin jo voisi nauttia. Charleston soimaan, hapsumekko päälle ja juhlat 20-lukuteemalla pystyyn. Okei kuka lähtee juhliin Tallinnaan, jos järjestän? ;)

Paju Villa on samaa Siigur ravintolaperhettä kuin monille kulinaristeille tutut Tallinnan ravintolahelmet: Noa, Oro ja Tuljak. Paju Villa on näistä uusin. Vaikka ruokamatkat Tallinnaan ovat kivoja, niin tällä herkkusuulla herää silti kysymys, että voisivatkohan he laajentaa Helsinkiinkin.Vanhoissa taloissa asuneena niiden henki ja tunnelma puhuttelevat minua aina. Kakluuni, kalanruotoparketti ja koristeelliset patterit ovat upeita. Sisustus sopii talon henkeen, mutta on myös kiinni tässä ajassa. Se ei myöskään ole itsestään selvä, ja on siksi kiinnostava.
Kysäisin tarjoilijalta kuka sisustuksen suunnittellija on, ja sain kaksi nimeä. Suunnittelijat ovat Tarmo Piirmets ja Martti Siimann, joista ensimmäinen on sisustusarkkitehti ja päääsuunnittelija.Nautin pienistä harkituista yksityiskohdista, joita tässä talossa riittää, kuten vaalenpunaisista tuoleista, peileistä, marmoripöydistä, avohyllyjen asetelmista ja kauniista valaisimista. Vaalenpunainen paneloitu seinä voi kuulostaa villiltä, mutta se sopi tilaan täydellisesti. Väreillä leikitellään tiloissa hallitusti, ilman rönsyilyä, ja kokonaisuus säilyy eleganttina. Vaikka omaan kotiin kaipaan enemmän harmoniaa, niin ravintolamiljöössä nautin tästä pienestä leikkisyydestä ja kepeydestä.

Niin ja se ruoka, se oli ihan todella hyvää. Me otimme alkupalaksi tomaattia ja mozzarellaa, ja sitä ennen meitä hemmoteltiin alkuun pienellä keittiöntervehdyksellä. Pääruokavalintani oli kalaa.  Edellisen illan kahdeksan ruokalajin illallinen taisi viedä vielä seuraavana iltapäivänäkin tilaa vatsasta ja jälkkäriä emme enää mitenkään jaksaneet. Siinäpä onkin hyvä syy palata uudelleen tähän yhtä aikaa sympaattiseen ja tyylikkäseen villaan herkuttelemaan ja nauttimaan kauniista miljöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!