5-vuotiaan STAR WARS -synttärit

perjantai 22. maaliskuuta 2019Tämän 5-vuotiaan maailmassa yksi mahtavimmista jutuista on Star wars, ja sillä teemalla meillä juhlittiin hänen synttäreitään pari viikkoa sitten sukulaisten kanssa ja nyt viikonloppuna on luvassa kaverisynttärit.

Minullahan päättyi sairasloma kylkiluumurtumastani kanssa vasta sukulaisynttärien aattona perjantaina, ja etukäteen ajattelin, että mitenköhän nämä juhlat valmistuvat, kun en pysyisi edes imuria heliuttamaan. Siivouspalvelu oli tässä kohtaa kullanarvoinen, samoin kuin miehen ja äidin apu muissa järjestelyissä. Juhlat syntyivät lopulta yllättävän helposti.
Innostun itsekin aina juhlien järjestämisestä niin paljon, että vaikka koitan poimia aina kivoja helppoja ideoita, niin täytyy myöntää, että mopo saattaa lähteä keulimaan sen suhteen, kuinka paljon idoita haluaisin toteuttaa. Nyt kun kyseessä on jo seitsemännet omien lastensynttärit, joita järjestän, niin hommaan alkaa jo olla otetta. Sitä tietää jo missä kohtaa voi oikaista ja mihin on kiva panostaa.


Vähän jännitti, että mikähän toive teeman suhteen mahtaa olla, ja miten osaan sen toteuttaa. Teema synttäreillä ei ole mikään pakollinen juttu, ja kivoja juhlia voi järjestää ilmankin, mutta itseäni teema auttaa rajaamaan kaikkia maailman kivoja ideoita. Lapset ovat myös teemoista aina ihan innoissaan. Minä huokaisin helpotuksesta, kun toive teemasta oli Star Wars, koska siitä riittää netissä inspiraatiota, vähän liikaakin. Tämä koko Star wars -innostus on sinänsä hassu juttu, kun 5-vuotias ei tietenkään ole edes nähnyt yhtäkään Star Wars -elokuvaa, mutta hahmojen nimet ja muu tieto tuntuu silti olevan hyvin hallussa.


Esikoinen oli itse mukana suunnittelmassa juhliaan. Hän halusi, että etsitään kuvia netistä ja kertoi mistä tykkää. Juhlakauppaankin suunnattiin yhdessä. Yksi sankarin ideoista oli, että hän haluaa pukeutua Darth Wader -asuun,  jonka hän sai jo joululahjaksi.


Kakun kanssa noudatettin hyväksi havaittua systeemiä. Äitini tekee kakun ja minä koristelen sen. Sen jälkeen, kun ensimmäisen kerran uskaltauduin kokeilemaan sokerimassaa, niin melkeinpä kaikki kakut olen korstellut sillä. Se on yllättävän helppokäsiteltävää ja kakusta tulee huoliteltu. Aluksi oli tarkoitus, että kakuun tulee vain teksti ja tähtiä, mutta kun pojan leluista löytyi iskusotilasukkeli, se päätyi kakun päälle. Sattumaa oli, että kakukynttilän pidike sopi juuri sopivasti ukkelin käteen ja kynttilästä tuli valomiekka. Kaverisynttäreille tehdään kakku samalla teemalla jätksistä, joka maistuu lapsille yleensä paremmin.
En ole mikään innokas leipuri, ja siksi hyödynsin äitiäni niissä hommissa, ja turvauduin myös pakastealtaan paistoa vaille valmiisiin pulliin. Olisin ehkä saanut jonkun näköiset pullat aikaiseksi itsekin, mutta kun niiden esteettinen vaatimus oli, että ne näyttävät Prinsessa Leian nutturoilta, niin totesin, että vaivautuisin ihan turhaa.
Saarekeella, joka on muuten aina juhlissa super kätevä, löytyi lisäksi Wookie cookiet, viinirypälevalomiekat ja BB8-pizzat, juomaksi kahvia ihan tavallista sellaista ja Yoda sodaa. Mies teki pizzat, ja kun lähinnä vitsinä heitin, että eikö ne voisi olla BB8-robotin muotoisia, niin muutama pizza sai päänkin, kunnes miehen kärsivällisyys näpertelyyn loppui. Meillä mies on yleensä se, joka vetää suuria linjoja ja minä se näpertelijä ja visuaalisten yksityiskohtien viilaaja.
Kaiken kaikkiaan pari viikkoa sitten oli huippujuhlat. Oli ihan mahtavaa, kun osa vieraistakin oli pukeutunut teeman mukaisesti ja eräs Kylo Ren -niminen kuokkavieraskin saapui paikalle.

Meillä siis juhlinta jatkuu nyt viikonloppuna, mukavaa viikonloppua myös teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!