Meidän joulukoti sisustuslehdessä ja joulunavaus

perjantai 9. marraskuuta 2018


Eilen oli jännittävä päivä, kun meidän kodista viime jouluna tehty juttu ilmestyi Glorian koti -lehdessä. En ehtinyt heti aamulla sännätä lehtihyllylle ja lopulta ajattelin, että kun kerran asia jo venyi puoleen päivään, niin tehdäänpäs lehden hakemisesta ihan jouluisen juhlavaa. Menin Tapiolan Stockmannille hakemaan lehden ja samalla ensimmäisen glögipullon ja joulupiparit. Tiesin, että kotiin asti en enää malttaisi kuitenkaan odottaa, kun olin menossa vielä illaksi töihin. Fazerin kahvila marmoripöytineen tuntui sopivalta paikalta, ja sinne suuntasin selailemaan ensimmäiset fiilikset jutusta. En jännittänyt yhtään sitä etteikö juttu olisi onnistunut, sillä jos antaa joulujutun tekemisen kodistaan Jonna Kivilahden ja Krista Keltasen käsiin, niin voi todellakin luottaa, että he tallentavat juttuun sen juuri oikean tunnelman. Tulin silti positiivisesti yllätetyksi. Meidän kodin joulutunnelma on nyt talletettu niin kauniisti lehden sivuille, ja siitä jää ihana muisto.



Tänään ehdin lukea ja katsella vielä rauhassa lehden. Olen ollut jo ihan joulufiiliksissä ja tulevasta jouluworkshopista kertoessani tulin jo korkanneeksi tämän vuoden ensimmäiset joulufiilistelyt täällä blogissa. Eikös kuitenkin niin, että jos joululehdetkin nyt kerran ovat kaupoissa, ja yhdessä niistä vielä oma joulukoti, niin silloin saa ihan luvan kanssa aloittaa joulufiilistelyn konkreettisesti? Mitäpä minä tätä edes kyselemään, aloitin nimittäin vähän jo! Tuntuuko teistä joulu vielä kaukaiselta asialta vai joko joulumieli on vallannut teidät?



Jouluisen Glorian kodin luettuani ja niillä eilen hankkimillani glögillä ja pipareilla herkuteltuani, ihan vähän vain kävin kurkkimassa joulukoristelaatikoihin, lisäsin kynttilöitä entisestään... Aika maltillisesti vielä joulua tänään silti laittelin, mutta katsotaan pysytäänkö tänä vuonna tittelissä jouluihminen vai eskaloituuko tämä tästä vielä jouluhulluuden puolelle. Varautukaa siis jo marraskuun tulevissa postauksissa siihen, että vähintäänkin havut ja kynttilät valtaavat alaa. 
Täten julistan Kuistin kautta -joulun virallisesti avatuksi!

6 kommenttia:

 1. Meillä on suoritettu jo useampia jouluperinteitä. Glögikausi on avattu. Kotiin on ilmestynyt havuja. Ja miehen kanssa on käyty väittely siitä, voiko joulun odotuksen ja tunnelmoinnin aloittaa jo marraskuussa. Mieheni tiivistäisi joulun mielellään niihin kolmeen päivään ja hyväksyy joulujutut aikaisintaan 1.12. Minä taas aloitan tunnelmoinnin mielelläni jo marraskuussa hiljakseen. Väittely päättyi siihen, että minä lähdin töihin ja huikkasin ovelta: Marraskuu on joulukuukausi. Illalla juodaan glögiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa siltä, että olet samanlainen jouluihminen kuin minäkin, että joulua tunnelmoidaan ajan kanssa pitkällä aikavälillä. Se on ehkä hyvä, että miehet välillä vähän toppuutelevat meitä vaimoja, mutta tässä asissa, meillä myös ihan turhaan.;) No onneksi jokaisella on oikeus fiilistellä joulua omalla tavallaan silloin, kun siltä tuntuu. On ihan ymmärrettävää sekin, että kaikki eivät ole yhtään jouluihmisiä. Ihania jouluisia hetkiä!

   Poista
 2. Kuvat näyttävät tunnelmallisilta, kiitos kun vinkkasit lehtijutusta. Haen oman lehteni tänään, alkaa jo kaivata jouluista lukemista. t. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! <3 Munkin mielestä kuvat on niin kauniit. Krista on niin taitava tallentamaan valon kulkua ja tunnelmaa. Toivottavsti löysit lehtihyllystä oman lehtesi.

   Poista
 3. Ihana oli;niin koti kuin juttukin

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!