Sisustushaaveita

torstai 1. helmikuuta 2018

 "Haaveillaanko hetki? Uusi vuosi saa useimmilla meistä sisustushaaveet nousemaan pintaan. Haaveissa voi olla sisustaa uusi koti, parempi järjestys säilyratkaisujen päivityksellä, pintojen raikastus, tai vaikka tuoda uutta väriä sisustukseen. Toki myös ihanilla uusilla kalusteilla, valaisimilla, tekstiileillä ja sisustusesineillä - tai olemassa olevien kierrättämisellä, saa kodin ilmettä tehokkaasti päivitettyä. Mikä parasta, haaveilla voi isostikin, vaikka itse toteutus etenisi omalla tahdillaan! Millaisia sisustushaaveita sinulla on vuodelle 2018?"

Näin kirjoitti Giselda Coffee table diary  -blogista ja haastoi meitä muitakin sisustusbloggajia pohtimaan sisustushaaveitamme vuodelle 2018. Näin vuoden alussa päätin ehdottomasti tarttua tähän, ja lähestyä asiaa sekä ihan realistisesta kuin myös todella lennokaasta näkökulmasta. Mukana on siis ihan realistisia haaveita, joiden toteuttamiseen voisi löytyä aikaa ja rahaa, ja sitten sellaisia, joista innostun, vaikka niiden massiivisuuden ja kalleuden takia tuskin niitä koskaan oikeasti toteutan. Haaveilla onneksi voi mistä vain!

Kuvat: 1, 2,  3, 456, 789 

Kodin järjestelyä
Jos nyt aloitetaan ensin siitä hieman realistisemmasta haaveilusta, niin kodin järjestely ja organisointi on haaveissani ihan ensimmäisenä. Unelmoin siitä, että saisin käytyä kaikki kaapit läpi, jokaisella tavaralla olisi funktio ja oikea säilytyspaikka. Mihinkään kertarysäytykseen en kykene, mutta määrätietoisesti erissä ajattelin käydä tavaraa entistä tarkemmin läpi.

Ruokapöydän uudistaminen
Kokeilimme ruokapöydän kannessa puun sävyä, mutta tiesimme jo silloin, että se tuskin on pysyvä ratkaisu. Myös metalliset jalat pitäisi maalata uudelleen kovemmalla maalilla, koska nykyinen maali irtoilee, kun pojat pudottelevat siihen lusikkaa. Marmorikuvio olisi kaunis pöydänkannessa, mutta koska keittiön kvartsitasot jo ovat hentoa marmorikuvioa, ei se ensin tuntunut oikealta ratkaisulta. Olen kuitenkin ruvennut miettimään, että olisiko se sittenkin paras vaihtoehto, jos sama materiaali jatkuisi myös pöydässä. Edullinen vaihtoehto se tuskin kuitenkaan on, mutta varmasti kestävä ja ajaton.

Olohuoneen valaisin
Olohuoneen korkeasta tilasta puuttuu edelleen valaisin. Moderni kattokruunu on ollut mielessäni. Flosin 2097/30 on ollut haaveissani vuosia, mutta olen pitänyt silmiä auki muillekin vaihtoehdoille, ja sellaisia on löytänytkin. Niistä tällä hetkellä suosikkini taitaa olla Hertal manola 20.

Katse seinille
Jostain syystä katseeni on kääntynyt viime aikoina meidän seinille. Huomaan haaveilevani makuuhuoneen maalaamisesta. Visio mustaruutuisesta lasiseinästä tilanjakajana on myös muhinut mielessäni pitkään. Villeimmissä visioissani toteuttaisin seiniin listoituksen.

Antiikkipeili
Kontrastit ja eri aikakausien kerrokset ovat kiinnostavia. Tämä on sitä osastoa täysin epärealistinen haaveilu, mutta olen ihastellut kuvissa, ja myös käynyt antiikkiliikeessä ihastelmassa, vanhoja ranskalaisia antiikkipeilejä. Antiikki yhdisettynä moderniin minimalismiin kiehtoo nyt muutenkin, mutta en tiedä päätyvätkö nämä visiot koskaan toteutusasteelle. Inspiraatiota tämän tyyppisistä ratkaisuista ainakin ammennan.

Tuolihaaveita
Tuolihaaveita on aina; epärealistisessa päässä varmasti ikuisesti konjakin värinen Egg-tuoli ja realistisessa päässä jo olemassa olevan Valantin ystävä-tuolin uudelleen verhoilu. Ystävä-tuoliin minulla on ollut tarkoitus teettää samanlainen raitainen päällinen kuin siinä meillä onkin, mutta paremmin istuva ja laadukaammasta kankaasta. Nykyisen päällisen teki ompelija eikä verhoilija, enkä ole ollut sen istuvuuteen tyytyväinen. Haaveissa siis paremmin istuva, osaavan ammattilaisen laadukkaasti tekemä irtopäällinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!