Sirkussynttärit 3-vuotialle vol 1 ja vol 2

tiistai 21. maaliskuuta 2017


Sitä tuli pidettyä suunnittelematta melkein kuukauden blogitauko. Taukoon ei ole mitään yhtä erityistä syytä, olen vain päättänyt, että tämän vauvavuoden aikana en ota paineita päivitystahdista, ja nyt tauko tuli sitten tähän kohtaan. Toivottavasti tekään ette pistä pahaksenne tätä pientä breikkiä, ja jaksoitte odotella uutta postausta.
Täällä on juhlittu kaksiakin synttäreitä. Vauvavuosi on nimittäin itse asiassa jo puolessa välissä, sillä minimies on jo 6kk ikäinen.  Hampaita tulee ja liikkumaan yritetään lähteä jne... Pikku herra on mitä valloittavin ja ihanin tapaus. Muutaman kuukauden tauon jälkeen hän oppi yllättäen uudestaan tutinmussuttamisen jalon taidonkin. Tutti on todella helpottanut vauva-arkea jo muutamassa päivässä. Tällä hetkellä vedetään huonoilla yöunilla, mutta onneksi näin toisen lapsen kohdalla sitä oikeasti tietää, että tämä todella on vain yksi niistä paljon puhutuista ohimenevistä vaiheistä. Pienempää poikaa juhlimme pienesti oman perheen kesken. Meidän isompi poika täytti jo 3 vuotta, ja hänen synttäreitään on juhlittu parissakin erässä. Ensin edellisenä viikonloppuna vieraana oli sukulaisia, ja viime viikonloppuna ystäväperheitä. Molemmat juhlat juhlittiin sirkusteemalla, joihin idea lähti alunperin tuosta sirkusviiristä, jonka hankin jo pitkän aikaa sitten Lindexiltä.


Kutsuja teimme synttärisankarin kanssa melko pitkälle yhdessä.  Homma oli kuitenkin yhdessä sen verran hidasta, että kutsut ehtivät perille vasta ihan viime tipassa, enkä muistanut kuvata niitä. Mummi ja mumma saivat myös täysin pojan itse tekemät kutsut. 
Tuo kuvassa näkyvä on itse asissa pojan synttärikortti, joka toki on sisätekstiä lukuunottamatta ihan samanlainen kuin vieraille lähetetyt kutsutkin. Olen tehnyt muinakin vuosian pojalle aina yhdestä kutsusta synttärikortin. 





Koristeluissa toistui mustavalkoisen sirkusteltan raidat ja ripaus minttua. Vaikka juhlat jaettiin kahdelle viikonlopulle, niin vieraita oli silti sen verran, että astioissa turvauduin osittain kertakäyttöastioihin. Lasten kanssa ne oli helpot, ja juuri niistä tuli sitä sirkustunnelmaa kattaukseen. Kattoon teimme pojan kanssa ilmapalloista viirin. Se oli helppo tapa saada isoon tilaan juhlatunnelmaa.


Teemaan sopivaa kakkua jouduin vähän pohtimaan. Mielessä kävi pellet ja sirkusteltat, mutta lopulta norsu päätyi temppuilemaan kakun päälle. Koska tuo pojan leluista löytynyt norsu oli aika isokokoinen kävi ensimmäisenä viikonloppuna norsun kanssa vähän sellainen "norsu posliinikaupassa" -efekti, kun painava rötikkä kellahti kyljelleen kakunpäälle. Onneksi tämä tapahtui jo ennen vieraiden saapumista, joten vähän vain lisää kermavaahtoa, ja vielä yksi matala tuki toisen takajalan alle, ja niin norsu onnistui temppussaan ja pysyi kakun päällä.
Ensimmäisissä juhlissa poika sai puhaltaa kakun päältä kolme kynttilää, ja toisissa kakun päällä säkenöi tuo kolmosen muotoinen sädetikku. Senkin olin hankkinut jemmaan jo aikoja sitten. Enpä ollut osannut arvata synttärisankarin wau!-ilmettä, joka oli jotain valtavan innostuksen ja järkytyksen välistä.


Synttäritarjoilujen osalta mentiin molemmissa juhlissa melko samoilla jutuilla. Suolaiset herkut olivat kuitenkin vähän erilaiset. Ensimmäisissä sukulaisille järjetyissä juhlissa suolaisina herkkuina oli fetaparsakaalipiirakkaa ja täytettyjä patonkeja.



Kun oli vuorossa lapsiperheet, päätimme laittaa jotain vieläkin helpommin syötävää, ja tarjosimme hodareita. Hodarit oli helppot tarjottavat ja maistui niin pienille kuin isoille. Tykkään etukäteen fiilistellä juhlia niitä suunnittelemalla ja laittamalla, mutta itse juhlissa en halua seistä vain keittiössä.
Sirkussynttäreillä täytyi tietysti olla myös popcorneja. Ensimmäisille juhlille tein itse mintunväriset popcornitötteröt ja toisissa juhlissa oli valmiita raitaisia popparikippoja.







Makeita herkkuja oli rocky roadeista, vaahtokarkeista tehtyihin voimamiehen painoihin ja suklaacookieskekseihin. Pöydässä oli myös viinirypäleitä pienissä kipoissa.



Kahvin lisäksi juomaksi tarjosimme ristiäisissä hyväksi todettua seljankukkamehua. Silloin hana-astia oli lainassa ystäviltä, mutta nyt pääsi käyttöön meidän joululahjaksi saatu astia. Kesällä tälle on varmasti lisää käyttöä terassilla.
Ohjelmassa oli sirkustemppurata ja muuta ei tarvittukaan, kun pikkumies oli jo siitä ihan ihmeissään, että saa kahdet synttärit ja paljon vieraita.


Minun oma äitini on aina syntymäpäivänäni muistellut päivää jolloin synnyin. Varsinkin teininä ajattelin vähän, että mitä se aina muistelee noita samoja juttuja. No nyt tajusin, että teen samaa. Muistan miten 3 vuotta sitten talvi alkoi heti kääntyä kevääseen, kun vauva oli syntynyt. Sairaalassa viettettyjen päivien aikana tuli vielä luntakin, mutta kun pääsimme kotiin ja laskimme nukkuvan vauvan kotona sängylle, vauvaan paistoi ihana kevätaurinko. Kevät alkaa minulle nykyisin aina tämän aurinkoisen ihanan pojan synttärijuhlien aikaan. Nyt on juhlittu 3-vuotiasta, tervetuloa kevät!

7 kommenttia:

  1. Voi miten mahtava teema ja tuo kakkuhan on ihan huikea. Olet nähnyt tosi paljon vaivaa ja rima on ollut korkealla! Pääsisipä vieraaksi tuollaisille synttäreille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä mulla on vähän tapana innostua! :D Toisaalta nämä oli kaikki ihan helppoja toteutettavia ja olin koonnut ideoita jo niin pitkään. Leipuri en ole, mumma ja mummi hoitivat jälleen melkeinpä sen puolen. Mä sain sitten keskittyä kaikkeen siihen ideointi- ja näpertelypuoleen mistä nautin.:) Mun on pitänyt laittaa sulle s-postia, että koska me vihdoin treffattais. Ihan niin helpot nämä kalaassit ei kuitenkaan olleet, että tavallisena ihan tämmöiset tarjottavat odottaisi ;), mutta kahvi ja pulla kuitenkin. <3

      Poista
    2. Nyt vasta huomasin, että teillähän on myös juhlittu. Aivan ihant juhlat ja niin suloinen synttärisankari! <3

      Poista
  2. Mistä hopeinen kolmoskyltti ja sädetikku ovat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hopeinen kolmostikku kuuluu pakkaukseen, jossa on eri numeroita ja pari tähteä, mutta en enää muista mistä olen sen aikoinaan hankkinut. Kolmossädetikku on Emmas and mamas liikkeestä.
      http://www.emmasandmamas.fi/epages/emmasandmamas.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2013123002/Categories/JUHLA/Taehtisaedetikut
      Sieltä tai Pop up kemuista kannattaa kysäistä glitternumeroitakin.
      Aurinkoista kevättä!

      Poista
  3. Moikka, mistähän olet hankkinut tuon "life is a circus"-viirinauhan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on sellainen kirjainviirinauha, jolla voi kirjoitaa erilaisia tekstejä. Nyt en enää muista mistä sen olen hankkinut, kun siitä on jo aikaa ehkä pari vuotta. Niitä kuitenkin myy edelleen moni paikka. Google tietää parhaiten, mutta kannattaa tsekata juhlatarvikeliikkeet esim. popupkemut.

      Poista

Kiitos kommentistasi!