Vauvan hoitopiste

lauantai 3. syyskuuta 2016


Isoveljeä odottaessa tai hänen vauva-aikanaan en koskaan saanut kuvattua hoitopistettä, se jotenkin vain jäi. Nyt napsin kuvat jo valmisteluiden yhteydessä. Hoitopisteellä onkin toki paljon samoja juttuja kuin oli silloin, joten tämä korvatkoon myös silloisen aukon vauvapostauksissa. Hoitopisteen olen laittanut kodinhoitohuoneeseen, koska siellä vesipiste on vieressä ja parhaiten tilaa.


Korit bongasin Kodin1:n konkurssimyynnistä. On kätevää, että niissä on kannet, niin tavaroita saa suojaan, kun kodinhoitohuoneessa pölyä on aina. Näille on varmasti käyttöä kodinhoitohuoneessa tai muualla myös sen jälkeen, kun hoitopistettä ei enää tarvita. 
Ykköskoon vaipat tuntuvat niin pieniltä, vaikka itse asiassa pikkuveli käytti aluksi vielä ykkösiäkin pienempiä keskosvaippoja, kun oli sen melkein kuukauden etuajassa syntyneenä niin pikkuinen. Eilen oli muuten raskausviikkoja ja -päiviä ajatellen se päivä, kun isoveli syntyi. Vaikka toisin pitkään ajattelin ja varoiteltiin, niin nyt alkaa tuntua siltä, että pikkuveli viihtyykin masussa vielä vaikka miten pitkään. Ainakaan tämä kaveri ei enää pääse meitä yllättämään, koska joka tapauksessa montaa viikkoa ei enää ole jäljellä, ja pikkuisen saapumiseen on varauduttu jo pitkään.
Ensimmäisen vauvan kanssa tajusin nopeasti miten korvaamaton asia harsot ovat. Harsoja on oltava aina kädenulottuvilla ja niitä kuluu. Ne ovat käteviä jopa vielä välillä 2-vuotiaankin kanssa liikkuessa, koska ne menevät pieneen tilaan ja kuivuvat nopeasti. Kylpyhetkiin tarvitaankin sitten isompi ja lämmin pyyhe. Vauvaa odottaakin PikkuVaniljasta yhteistyön merkeissä saatu suloistakin suloisempi LUINSPAn nallepyyhe*.Hoitoalusta on sama Färg & Formin pilvikuvioinen kuin isoveljen aikaan. Ehkä valitsisin nykyisin hoitoalustankin yksivärisenä, mutta käytännössä tämä on toiminut hyvin, ja on tässäkin kokonaisuudessa ihan kivan näköinen. Pilvikuvioinen saman sarjan pussukka on myös isoveljen ajoilta ja muovitetun kankaansa takia kätevä.
Sophie la girafe -lelulla isoveli saa sitten viihdyttää pikkuveljeä vaipanvaihto- ja hoitohetkinä, ennen kuin pikkuveli alkaa itse sillä leikkiä. Isoveljelle hankin häntä odottaessani aikoinaan sen ihan klassisimman Sophie-kirahvin, ja pikkuveli saa nyt tämän suloisen rengasversion.


Vauvanhoidossa tarvittavia vanupuikkoja ja pumpulilappuja säilytän kannellisissa purkeissa. Vauvan ihonhoitotuotteiden osalta parhaiksi olen todennut niin ikään Sophie la girafe -tuotteet. Olinkin iloinen, kun sain niitä pakkauksen ystävältä babyshowerlahjaksi. Vauvan vaatteita säilytän pääasiassa yläkerrassa, niin kuin  pikkuista pyykkiä ja kurkistus vauvan vaatekaapiin -postauksessa kerroin. On kuitenkin kätevää, että vaatteita saa myös hoitopisteen yhteyteen, joten järjestelin vauvan vaatteille, lakanoille, pyyhkeille ja muille vauvantavaroille yhden kaapin myös hoitopisteen yhteydestä. 
Viimeinen silaus hoitopisteelle tuli suloisilla eläinkorteilla. Oravakortti oli yhden babyshowerlahjan mukana, ja ajattelin heti, että sen laitan hoitopisteelle. Kun bongasin, että näitä Henna Adelin eläinkortteja on muitakin samaa sarjaa, niin orava sai kaverikseen pupun ja ketun.

*LUINSPA nallepyyhe saatu blogiyhteistyössä PikkuVaniljan kanssa.
TallennaTallenna

5 kommenttia:

 1. Todella kaunis hoitopiste! Meillä on sama alusta ja Luinin nallepyyhe ja ne ovat hurjan hyvät! Kyllä nuo ykköskoon vaipat ovatkin pieniä! Meillä neloset jo jäämässä pieniksi ja jätkällä ikää 5kk. Huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama maku meillä! :) Teillä kasvetaan kyllä nopeasti! ♥ :) Meillä mahtuu tuolle kirpullle 2,5-vuotialle esikoiselle edelleen vitoset, vaikkakaan ei niitä enää käytetä kuin unilla. Ennusteet vaikuttaa siltä, että pikkuveljestä ei sitten tulekaan ihan niin pikkuinen kuin mitä isoveli on ollut. :)

   Poista
 2. Upean hoitopisteen olet kyllä luonut :) Kyllä kelpaa katsella ja hoitaa hommat :) Rauhallisen ja seesteisen näköistä :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tintti! :) Ainahan ne vaipanvaihtotilanteet eivät ole niin seesteisiä ;), mutta niissäkin hetkissä on kiva, että ainakin tila on rauhallien ja kaikki helposti käden ulottuvilla. :)

   Poista
 3. Ihastuin heti noihin kortteihin ja piti samantien tilata lildecorilta sellaset omalle vaaville tulevaan hoitopisteeseen!:D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!