Sisustusalttarini ja Kubus-kynttelikkö

torstai 11. elokuuta 2016


 ....Jahas ...ja niin on ns. sisustusalttari ilmestynyt tähänkin kotiin. Muistatte ehkä väliaikaisessa kodissa olohuoneen sohvan vieressä olleen Hayn pöydän, johon raksan ajan epätoivoisesti suuntasin sistustusvimmaani ja aloin kutsua sitä sisustusalttarikseni.


Olohuoneeseen on edelleen tulossa myös kiinteä hyllykkö takan viereen, mutta kaipasin kuitenkin tälle seinälle avohyllyä, mihin voin koota joitakin kauniita esineitä, ja josta loveseatissa istuskellessa voi ottaa lehden ja johon laskea lasinsa tai kuppinsa. Mielessäni oli hyllykkö, joka olisi keveä, mutta väriltään musta, niin että se toisi vähän kontrastia yleisesti vaaleaan tilaan. Vaihtoehtoina pyöri niin Lundian kuin By Lassenin mustat avoimet hyllyköt, mutta tässä kohtaa kallistuin kuitenkin IKEAn hintalaatusuhteeltaan täydelliseen Vittsjö hyllyyn. Luulin että hyllyn kanssa tarvitaan vähän tuunausta, kun liikkeessä ylä- ja alahyllyjen pinta oli mustanruskea ja puukuviota jäljittelevää, josta en yhtään innostunut. Mietin jo levyjen päällystämistä esimerkiksi mikrosementtiä tai marmorikuvioista D-C- fix kontaktimuovia käyttäen. Kuitenkin, kun kotona paketit saatiin auki, niin huomasinkin ilokseni, että levyt olivat toiselta puolelta täysin mustat ilman puujäljittelyä, ja sain siis tällä kertaa luopua tuunaamisesta.

Kesäaleista en tämän vauvavatsan kanssa vaatepuolta hyödyntänyt (paitsi toki jotain vauvalle), mutta sisustuspuolelta toteutin yhden pitkäaikaisen haaveeni. Ensin ajattelin, että onko ihan hölmöä alesta huolimatta hankkia kynttelikkö keskellä kesää, mutta By Lassenin Kubus on minusta ihan mihin vain vuodenaikaan sopiva klassikko. Se sopii minusta jotenkin erityisen hyvin tänne uuteen moderniin kotiin, mustia kehysmäisiä linjoja, kun löytyy sisustuksesta meiltä sieltä täältä muutenkin (esim. Mlltrn L1-naulakko). Tuoksukynttilöitähän suosin kesät talvet. Tarjottimen päälle aseteltuna pienemmistäkin esineistä muodostuu kokonaisuus. Tällä kertaa tuoksukynttilät löysivät paikkanasa marmoritarjottimen päältä.  Itse asiassa nyt, kun ollaan reilusti elokuun puolella ja illat pimenneet, niin kynttilät ovat syttyneet jo monena iltana.Hyllylle päätyi myös lehtiä ja kirjoja, sekä Block-valaisin. Viinipullolaatikoita löytyy meiltä useampia, ja tykkään siitä miten niiden puumateriaali tuo lämpöä kylmien sävyjen rinnalle. Yksi noista laatikoista siirtyi tähän tuomaan vähän pehmeyttä mustavalkoisuuden keskelle. Pallomaljakkoon laitoin yksinkertaisen, mutta suuren ja näyttävän peikonlehden. Lehti on kestänyt hyvänä viikosta toiseen, ja olen niin tottunut siihen, että voisin nähdä tässä vaikka vastaavan ruukkuversionakin. Taulun hankimme Tallinnasta talon suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Se on virolaisen arkkitehdin ja taiteilijan Ahti Sepsivartin teos.

Joko siellä on syksyinen sisustusvimma iskenyt ja kynttilöitä sytytelty?

6 kommenttia:

 1. Vittsjö on Ikean parhaita sarjoja kautta aikain, mutta harva saa siitä vielä noin kauniin kuin sinä. Upea alttari! Seuraan tosi innolla uusia juttujasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja kauniista sanoistasi! <3 Toden totta tämä Vittsjö on kyllä todellinen IKEA-klassikko. :)

   Poista
 2. Löysin vasta aivan juuri blogiisi ja ihastuin! Uusi kotinne on hyvin saman tyylinen kuin omamme, muutama vuosi sitten valmistunut kivitalo. Oletko joskus näyttänyt blogissasi pohjapiirroksen - se kiinnostaisi? Entä kuinka paljon neliöitä teillä on? Jään mielenkiinnolla seuraamaan tyylikästä blogiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, että olet tänne löytänyt ja tykkäät. Meillä on sitten samanlainen maku, jos taloissa on samaa tyyliä. :) Talon pohjapiirrosta en ainakaan vielä ole täällä julkaissut, katsotaan. Asuinneliöitä on 143. Mukava, että jäät seuraamaan!

   Poista
 3. Onpa ihana sisustusalttari, kaunis ja sopusuhtainen kokonaisuus. Ja tuo Cubus-kynttelikkö on kuin luotu tuolle hyllylle.

  - Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät. :) Cubus on kyllä kaunis klassikko ja samaa muotokieltä hyllyssäkin, niin sopivat kivasti yhteen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!