Kinfolk-kirjoja, joulufiilistä ja haaveilua

perjantai 27. marraskuuta 2015


Kun joskus kesällä kuulin, että Kinfolkilta on ilmestymässä sisustuskirja; KINFOLK Interiors for slow living, ajattelin heti, että se on hankittava. Naurakaa vain, tunnen toki itseni ja tiedän, että jostain syystä elämässäni projektit vain aina seuraavat toisiaan, ja varsinkaan viime aikoina ei elämä tosiaankaan ole ollut mitään hidasta. Toisaalta ehkä juuri siksi sitä haaveileekin rauhallisemmasta vaiheesta ja seesteisestä sisustuksesta. 
Sisustajat tuskin ovat voineet välttyä törmäämästä Kinfolk-lehtiin. Täällä minunkin blogini kuvissa sellaisen on voinut huomata. Jos Kinfolk-lehdet eivät silti ole ennestään tuttuja, niin viimeisimpänä Valkoinen Harmaja -blogin Suvi kirjoitti niistä juuri vähän aikaa sitten blogissaan (klik). Jos Kinfolk -lehdistä on tullut joidenkin mielestä jopa inflaation kokenut hitti, niin tämä kirja on ainakin saanut erittäin positiivisen vastaanoton. Kun itse aikoinaan löysin Kinfolk-lehdet minua viehätti niissä minimalistisuus, harkitut yksityiskohdat ja slowlife sisällön luoma seesteisyys. Tässä kohtaa puhuisinkin hitin sijaan klassikosta jo syntyessään. 


Odotin tämän kirjan postitusta kuin kuuta nousevaa, ja kun se saapui, en suinkaan repinyt pakettia paniikissa auki, vaan kirjan tyyliin sopien halusin nauttia siitä rauhassa. Loin kirjan ensisilmäilylle hetken. Kirjahetkeeni kuului kahvikuppi, ja vaniljan sekä piparkakun makuiset macarons leivokset. Joulufiilis on muuten hiipinyt meillekin, muutenkin kuin piparkakkumakujen muodossa. Kun elämä on nyt vauhdikasta on juuri tällaisia rauhallisia hetkiä välillä ihan tietoisesti luotava. Onneksi jouluun kuuluu juuri tällainen tunnelmointi. 
Kirjan kodit ovat kinfolk -tyylille ominaisia. Hidasta elämäntyyliä, koteja ympäri maailmaa, yksinkertaista sisutusta ja silti persoonallisia ja paljon kertovia. Jo pelkästään kirjan kannen paperi tuntuu käteen erityiseltä. Jokaista kirjan sanaa en vielä ole lukenut, ja kuvathan ne tällaisessa kirjassa olennaisinta onkin. Omaa suosikkiani kirjan kodeista en mitenkään pysty nimeämään. Vaikka kirjan kodeissa kulkee jollain tavalla jokin sama henki, niin niistä jokainen on ainutlaatuinen, eikä niiden arvojärjestykseen laittamisessa mitään järkeä olisikaan.


Kirjahyllystäni löytyy myös Kinfolkin ensimmäinen kirja KINFOLK TABEL recipes for small gatherings. Se oli löytöni alkusyksystä sisustusbloggaajien kirpparilta. Oli onneni, että myyjä päätti kirjastaan luopua, sillä olin löydöstäni ikionnellinen. Korvat heiluu, jos väitän, että olisin hankkinut tämän kirjan siksi, että olisin halunnut päästä kokeilemaan sen jokaisen reseptin. En ole mikään kummoinen kokki, joten siinä mielessä reseptitkin olisivat toki tarpeen. Varsinkin niin sanotun arkiruoan tekeminen tai oikeastaan keksiminen on vain jotenkin niin tylsää (ehkä sittenkin pitäisi inspiroitua juuri reseptikirjoista). Rakastan kuitenkin hyvää ruokaa, ja parhaimmillaan ruoka on minusta sosiaalisena. On ihanaa kutsua ystäviä syömään. Parasta on, kun ruokaa valmistetaan ajan kanssa yhdessä, ja pöydän ääressä istutaan pitkään, ruokalajista, viinilasillisesta, ja tarinasta toiseen, ilman kiirettä. 


Näitä kirjoja selaillessa löysin itseni haaveilemasta siitä, miten talo on valmis, ja juuri tuollaisia pieniä rentoja ruokahetkiä voimme sitten kutsua meille taas koolle. Tämä haave onkin taas jo askeleen lähempänä, koska keittiö on jo muuten tilattu. Lähiaikoina paljastan siis keittiösuunnitelmat 3D-kuvien muodossa. 

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä kirjoja! En ole Kinfolkia ikinä selaillut, nähnyt sitä tosiaan vain blogeissa koristeena, mutta tuo Home-kirja näyttää jo kannen ja kuvailusi perusteella hankinnalta jonka voisin itsellenikin ostaa. :) Kehtaisi pöydällä pitää ilman muuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella! Nämä kirjat (ja lehdetkin) on kyllä jokaisen esteetikon must-hankinta kirjahyllyyn tai ehkä juuri paremminkin pöydälle! :)

   Poista
 2. Ihana on tuo Kinfolkin kirja. Mukavaa ensimmistä adventtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä inspiroivia kirjoja. Mukavaa viikonloppua ja joulun aikaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!