Vuoden vaihteen tunnelmia

torstai 3. tammikuuta 2019
Yritän täällä sisäistää, että on siirrytty uuden vuoden 2019 puolelle. Jotenkin minulla on aina vähän ristiriitainen olo tämän siirtymän kanssa. Pidän niin paljon joulusta, että en malttaisi luopua siitä ollenkaan, ja on vähän tyhjä olo juhlakauden jälkeen. Pitkä talvi on oikeastaan vasta edessä, vaikka kevät-sana alkaa vilahdella siellä täällä. Toisaalta muiden innostus uudesta vuodesta on alkanut tarttua itseenkin, ja alan huomata miten kirkas aurinko on lupaava, ja miten itsekin innostun ideoimaan ja suunnittelemaan tulevia.Järjestimme aina ennen ystäville uuden vuoden juhlia, mutta lasten saannin jälkeen uutta vuotta on vietetty yleensä rauhallisesti oman perheen kesken kotona. Tänäkin vuonna uusi vuosi vaihtui kotona, mutta talo täynnä vieraita. Viisi lapsiperhettä saman katon alla takasi, että uuden vuoden tunnelma oli katossa ja sen verran huippu bileet oli, että 2019 vuodestakin täytyy tulla huippu!Uusi vuosi tulee aina nopeasti joulun jälkeen, joten yritin vähän ennakoida järjestelyiden kanssa edes suunnittelun tasolla. Tiesin jo etukäteen, että tulemme sukulaisten luota joulun vietosta vasta lauantaina, ja sunnuntaina olisi kummitytön synttärit Turussa, joten järjestelyille ei jäisi kuin vähän iltaa ja uuden vuoden aaton aamupäivä aikaa. Helpot tarjoilut ja pientä juhlakoristelua, ja niin vain oli juhlat pystyssä ihan aikataulussa, kun vieraat saapuivat. Tästä voi napata talteen pieniä ideoita vaikka seuraaviin uuden vuoden juhliin, koska ne seuraavatkin tulee sitten taas ihan yhtä yllättäen, ja toki näitä samoja voi soveltaa muihinkin juhliin.Helppo ja moneen ruokavalioon sopiva tarjoiluidea on salaattibaari, joka meillä laitettiin pystyyn saarekkeelle. Se toki jäi emännöidessä kuvaamatta, mutta kulhoihin voi laittaa kaikkea perus tomaatista tuoreeseen ananakseen, pähkinöihin ja fetajuustoon. Mies savusti kalan itse ja teki sämpylöitä, mutta nekin voi hankkia valmiina, jos aikaa haluaa säästää niissäkin.Kahvin kanssa oli tuulihattuja, ja erilaisia karkkeja ja keksejä, vähän buffet tyyliin.
Helppo mutta näyttävä jätskikakku sopii minusta talveenkin ja sellaisen tein uuden vuoden kakuksi. Kakun koristelussa luotin tällä kertaa linjaan mieluummin överit kuin vajarit. Kakun päältä löytyi niin marenkeja, macaronsleivoksia, suklaalakupalloja, kuin hopeaa tomusokeriakin. Että varmasti on säihkettä, niin laitoin vielä uuden vuoden vuosiluvun sädetikkunumeroina viimeiseksi silaukseksi kaiken päälle.
Uuden vuoden juhlatunnelma syntyi sitten muuten muutamalla pienellä jutulla. Vaalenpunaista kun suosin jo joulusävyissäkin, niin nappasin sitä hopean kaveriksi koristeluihinkin.
Kimalletupsutikut shampanjalaseissa, glitterikupit ja niissä hauskat paperipillit ja Let´s party coctailtikkuja. 

Sädetikut kuuluvat uuten vuoteen ja tein niistä pienet koristeet/lahjat jokaiselle kattaukseen. Muistin, että minulla on jemmassa juuri saman väristä glitterpaketointinauhaa, kun kupeissa, jota käytin, sekä tähtileikkuri. Illalla sädetikut otettiin sitten mukaan ulos ja sytytettiin, kun menimme katsomaan naapuruston ilotulitusta. Meillä ei ollut kattauksessa nimikoituja paikkoja, mutta näistähän voisi samalla tehdä myös paikkakortit. 
Joululomalla parasta taisikin olla se, että saimme viettää aikaa monen ystävän ja sukulaisen kanssa. Oikein hyvää uutta vuotta teillekin ja kevättä kohti...

2 kommenttia:

 1. Olen ihaillut koko joulukuun ajan tavattoman kaunista joulukuustanne. Kysynpä vielä ennen joulun pois pakkaamista, mistä olet löytänyt noin kauniit lumihiutalekoristeet kuuseenne? Pidän kovasti myös paperisista "hunajakennopalloista". Mistähän ne ovat löytyneet?

  Mukavaa vuoden jatkoa!

  Saila Koo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas Saila kiva kuulla, että meidän kuusi on tuonut iloa sinne asti. :)
   Lumihiutalekoristeet ovat Stockmannilta. Vaalenapunaiset paperiset ovat H&M homesta ja valkoiset olen saanut lahjaksi, joten niistä en tiedä mistä ne ovat. :)
   Hyvää uutta vuotta 2019!

   Poista

Kiitos kommentistasi!