Pieniä uudistuksia keittiön sisustuksessa

perjantai 24. elokuuta 2018


Kesällä sisustusjutut olivat vähän tauolla, mutta sitä myöden, kun elokuun päivät vähenevät, olen taas innostunut katselemaan kotia sisustussilmällä.
Ensimmäiset sisustusinspiraation alkusysäykset suuntasin keittiöön ja ruokailutilaan.


Kukista on tämän hullun kukkaleidin hyvä aloittaa. Leikkokukkia ei ole voinut laittaa sisälle koko kesänä. Kerran yritin, ja helteessä kukat tietysti nuupahtivat saman tien. Olen saanut tyytyä muutamiin kesäkukkiin ulkona ruukussa, joita niitäkään ei hankittu kovin paljon, kun reissasimme niin tiheästi. Ulos meille on saatu tehtyä kukkapenkkejä, mutta nekin ammottavat vielä aikalailla tyhjyyttään. Viime syksynä istuttamistani viidestä puuliljastakin nousi maasta tasan yksi, mikä olikin pieni pettymys. Koska kukkapenkissä ei tosiaan ole juuri muuta kasvanut, niin heti kun lilja puhkesi kukkaan, leikkasin sen terassille maljakkoon. Se kestikin terassilla varjoisassa paikassa ihan yllättävän pitkään, mutta kuvaa en siitä tajunnut ottaa. Liljavajausta siis jäi kesältä, joten niitä nyt hankin kukkakaupasta. Muistin taas heti, mitä kukat tekevät kodin tunnelmalle, mikä raikkaus niistä tuli.
Ainut miinuspuoli on, että nämä liljat ovat tuoksuvaa lajiketta, ja tuosta määrästä liljoja, tuoksu on melko voimakas. Sain mieheltä kommenttia, että meillä haisee kuulemma hautaustoimistolle. No ehkä, mutta kauniita nuo ovat.

Keittiöön on ilmestynyt myös pieni minimalistinen hylly. Se on melkein kuin taulu, vain ohut kehysmäinen runko. Ilme on sopivan eleetön, ja siksi päätin kokeilla sopisiko se meidän keittiöön. Yläkaappeja en ole kaivannut, mutta jotain muuta paikkaa pienille jutuille. Mikään yhtään massivisempi ei tuohon paikkaan olisi sopinutkaan, mutta tässä on syvyyttäkin sopivan vähän.

Ruokailutilan kohdallakin on muutosta tapahtanut. Varmaan muistattekin haaveiluni siitä, että ruokapöytä olisi samaa kvartsia, eli Carrara kivikomposiittia kuin meidän keittiön tasot. Meidän pojat kohtelevat sen verran rankasti pöytäraukan pintaa, että puun kovuuskaan ei oikein meinaa kestää. Kvartsi kestäisi, jos se kestää minuakin. ;) Sen verran hintava kivenpalanen kuitenkin on, että nyt ei vielä lähdetty siihen ratkaisuun. Vaalea puu ei kuitenkaan ole tuntunut omalta, ja aina kun olen levittänyt pöydälle valkoisen pellavaliinan on kokonaisuus tuntunut enemmän omalta. Valkoinen liina ei kuitenkaan lapsiperheen arjessa ole toimiva ratkaisu, joten ei kun maalaamaan. Parina iltana kun ahkeroitiin, on kansi nyt valkoinen.

Tällaisilla muutamilla pienillä uudistuksilla keittiö tuntuu nyt entistä kivemmalta.

12 kommenttia:

 1. Leikkaa liljan heteistä osa pois, niin tuoksu ei ole niin vahva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Olen leikannutkin ne pois sitä mukaa, kun nuput ovat auenneet. Siitepölykin sotkee helposti, niin siinäkin mielessä olen ne napsinut pois. Miehestä tuoksua oli silti ilmeisesti liikaa. :D

   Poista
 2. Voi. Tykkäsin kovasti siitä vaalean puun tuomasta lämmöstä ja pehmeydestä. Mutta tietysti sitä sisustaa niin, kuin itsestä parhaalta tuntuu. Ihania uudistuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkäsin siitäkin, mutta ajan kanssa tammi alkoi tummua ja kansi oli yhä keltaisempi. Tämä tuntuu enemmän omalta. Kiitos, pienet jutut uudistaa yllättävän paljon. :)

   Poista
 3. Olen tässä jo pidempään ihaillut kaunista kotianne. Sinulla hyvä maku! Tuo hyllykkö kuin piste I-kirjaimen päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaunis kiitos! <3 Ihana kuulla, että tykkäät meidän kodista ja tyylistäni. Yksi tärkein syy pitää blogia onkin juuri inspiraation jakaminen. Minustakin tuo hylly toi sen pienen viimeisen silauksen muuten aika minimalistiseen keittiöön. :) Kaunista syksyn alkua!

   Poista
 4. Moi. Laitoin sinulle Facebookin kautta kaveripyynnön. Me ollaan ehkä sukua. :D Ainakin meillä on sama tyttösukunimi, mikä on niin harvinainen, että niitä ei joka oksalla istu. Terkuin Terhi Reelinki blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä niin hauska juttu. <3 Kuullaan taas sukulainen! ;)

   Poista
 5. Teillä on todella kaunis ja tyylikäs koti. Hylly on kuin tehty tuohon paikkaan. Voitko kertoa mistä se on ostettu? Odotan aina innolla uusia postauksiasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kauniisti kirjoitat, kiitos! Hylly on ostettu Espoon Cobellosta. Siellä oli vastaavia myös vähän eri muotoisina ja kokoisina. Aivan ihana kuulla, että odotat aina uutta postausta. Toivon, että ehtisin päivittää blogia vähän usemmin, kun nyt arki alkaa asettua kohdillen. :)

   Poista
 6. Huomasin itsekin, että kesällä ostetut leikkokukat nuupahtivat ihan parissa päivässä.:( Tuntui, että rahat menivät ihan hukkaan, kun tykkään ostella leikkokukkia kukkakaupoista ja siellä ne ovat hintavia. Toivottavasti nyt syksyn tultua, kukat pysyvät hyvänä ainakin viikon, jos ei enempääkin. Teillä on ihana keittiö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tuo nuupahtaminen tosiaan johtui helteistä. Ainakin tuntuu, että nyt leikkokukat jaksavat kukoistaa kauniina pidempään. Kiitos, minäkin olen ollut tyytyväinen keittiömme raikaaseen ilmeeseen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!