Italialainen iltapäivä

keskiviikko 1. elokuuta 2018Olen potenut aikamoista Italia-kuumetta koko kesän. Olen toki nauttinut näistä Suomen välimerellisistä säistä, mutta ehkä juuri helteiden takia Italia-ikävä onkin noustanut monta kertaa päätään. Päätin sitten loihtia Italian omalle terassille ja kutsuin kaksi ystäväperhettä kylään.

Teema sopi siinäkin mielessä, että juhlimme vähän samalla toisen ystäväperheen läksiäisiä. Näiden maailmanmatkaajien kodin tekin olette nähneet Kylässä-sarjassa. He muuttavat siis ulkomaille Lähi-Itään. Italia on heillekin erityinen, vaikka sinne eivät nyt ole lähdössä. Itseasiassa heidän luokse meillä on syksyllä tarkoitus matkustaa. Siitä matkasta sitten lähempänä lisää.Miten se Italia sitten syntyi meidän terassille. Italiasta kun on kyse, niin ruoalla erityisesti tietenkin. Aperitiiveiksi olisin halunnut tarjota bellinit, mutta koska se oli valmiina drinkkisekoituksena loppunut, päädyttiin toiseen Italiasta tuttuun, ja meillä suomessakin hittikesädrinkin maineeseen nousseeseen Aperol spritziin. Teimme Pizza Biancoa grillissä pizzakivellä ja tarjoilimme caprese salaattia. Viininä oli ystävien mukana tuoma rose, kesä kun on. Lapsiperheiden helteisen iltapäivän juhlista kun oli kyse, niin näissä juhlissa virtasi kuitenkin enemmän vesi. Tein juomapisteen hana-astioineen ja pilleineen pienelle sivupöydälle. Sitruunoita oli juomaa varten, mutta laitoin niitä myös kulhoihin ihan koristeeksi. 
Helteisenä päivänä tuhti tiramisu olisi ollut liikaa, varsinkin pizzan jälkeen, mutta sitruunasorbet oli raikas ja helppo jälkkäri. Ruokapöydässä puhuttiin käsillä ja lasten pulikoidessa kahluualtassa ääntä lähti, niin että kovin kaukana aidosta Italia-tunnelmasta ei oltu. Päivä vain kääntyi iltaan ihan liian nopeasti. Tällaisia pieniä rentoja juhlia pitäisi järjestää paljon useammin.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!