Porin Asuntomessut 2018: Poiminnat ja suosikkikohteet

lauantai 7. heinäkuuta 2018

Asuntomessut Porissa aukesivat virallisesti eilen ja uskon, että teistäkin moni on suunnitellut menevänsä sinne. Olen aikamoinen asuntomessukonkari, kun käytyjä asuntomessuja menneiltä vuosilta on varmasti kohta parisenkymmentä. Tämän vuoden messuilla ei ole yhtäkään niin sanottua ökykohdetta, vaan tavallisuus on enemmän valttia. Vaarana on mitäänsanomattomuus ja samankaltaisuus, ja parhaimmillaan taas tyylikäs kohtuullisuus, joka on useampien ihmisten saatavilla.
Itse toivon näkeväni messuilla aina jotain sellaista, mitä en ole nähnyt muualla, ja toisaalta toivon, että löytäisin poimintoja tai vielä mieluummin ihan kokonaisia kohteita, jotka keskustelisivat oman tyylini kanssa.
Viime vuonna kävin asuntomessuilla vasta myöhemmin, kun messukuvia oli jo lehdet ja blogit pullollaan, ja nostin suosikkejani vain instagramissa. Nyt pressipäivän antina koostin teille kollaasit toissa vuoden tapaan. Tällä kertaa tiivistin annin kolmeen kollaasiin. Ensimmäisessä kollaasissa tyylillinen suosikkikohteeni, toisessa kollaasissa messujen kiinnostavin kohde, ja kolmannessa lopuksi vielä yleisiä pomintoja trendeistä ja muista kiinnostavista kohteista.


Eniten Kuistin kautta -tyylisin kohde ja sitä kautta suosikkikohteeni on tänä vuonna Asun lehden kohde: 

Kastelli Viva
Kohde 15


*
Todella kaunis utuinen ja pehmeä sävymaailma, jota ryhdittää musta
*
 Talon seiniltä löytyy kaunista Grafiikkaa. Erityisesti minua puhutteli yläkerran aulassa oleva Tiina Kivisen teos.
*
Upea musta marmorimainen komposiitti keittiön välitila- ja tasomateriaalina, jossa oli myös silkkinen mattainen tuntu
*
Elegantit ja kutsuvat huonekalu- ja valaisinvalinnat
*
Kohtuullisen kokoinen talo, jossa toimivat tilaratkaisut
*
Luonnonmateriaalivalinnat, joilla ei voi mennä pieleen; marmori, pellava, sametti ja nahka.
*
Kodinhoitohuonettakaan ei ole unohdettu, vaan se on sisustettu samaan linjaan muun kodin kanssa
*
Runsaan viherkasvivillityksen sijaan muutama kaunis puukasvi oli tyylikäs ratkaisu

***


Kiinnostavin kohde näillä messuilla oli Annaleena Hämäläisen sisustama BMW:n kohde:

Bunkkeri
Kohde 16

*
Vanha remontoitu yli 80 vuotta vanha talo on kiinnostava kohde jo tarinansa puolesta.
Messualue on vanhaa teollisuusaluetta, joten on hienoa, että myös joku vanhoista rakennuksista on remontoitu osaksi messuja
*
Perinnerakentamista ei yleensä messuilla nähdä
*
Rakennuksessa ja siihen toteutetussa remontissa ja sisustuksessa näkyy eri aikakausien ja tyylien kerrostumia. Uuden ja vanhan kiinnostava liitto syntyy entisöintityön ja -valintojen, sekä Annaleena Hämäläisen sisustuskädenjäljen yhdistelmästä
*
Upeita kiinteitä yksityiskohtia, kuten rankalaiset antiikkiset kierreportaat
*
Persoonallinen sisustus, jossa taide on tärkeässä osassa
*
Monille tutuiksi tulleet Hakolan huonekalut nähdään tässä kohteessa uudella tavalla ja myös osittain uusina versioina
*
Upeita yksityiskohtia sekä näyttäviä mattoja ja valaisimia
***

Muita yleisiä
poimintoja messuilta:


*
Musta oli näiden messujen väri, ja jos mahdollista, vieläkin enemmän kuin aiempina vuosina.
*
Isot pyöreät peilit näkyivät monessa kohteessa. Kohteessa 12 Sievitalo Kultakoivu 187, oli myös kaunis heksagonin muotoinen peili.
*
Kauniita piensisustuksen yksityiskohtia ja asetelmia oli erityisesti kohteessa 4, , jonka sisustussuunittelun oli toteuttanut Adalmiinan Helmi. Fiskarhedenvilla Pohjantalo on moderni, mutta tämän ruotsalaisen talovalmistajan talomallistosta löysimme myös kauniita klassisia Hampton henkisiä malleja.
*
Harri Koskisen suunnittelema Honka Kontti -mallisto on kiinnostavaa kompaktia rakentamista. Suuresta maisemaikkunasta avautuu näkymä luontoon, ja silti yksityisyys säilyy vaikka kontteja asetettaisiin monta vierekkäin. Messuille kontit oli rennon kesäisiksi sisustanut Maru Hautala.

Kirpparityylistä ja messujen yleisestä tyylistä poikkeavaa erilaista kohdetta halajavien kannatta käydä vilkaisemassa Frida Steinerin kokonaan kierrätysesineillä sisustama kohde 19. Minä ihastelin siellä ennen kaikkea kauniita mattoja.
*
Mustaruutuisia lasiseiniä on näkynyt paljon, mutta minun silmissäni ne eivät ole vain ohimenevä trendi. Haaveilen edelleen lasiseinästä meidän yläkerran aulaan, joten halusin ehdottomasti messujen lopuksi käydä katsomassa vielä kohteen 3 As oy Porin Jokisimpukka, josta tällainen lasiseinätoteutus löytyi.
*
Huolimatta siitä, että meillä on oman talon pihaprojekti käynnissä, katselin piha- ja terassitoteutuksia aika vähän näillä messuilla. Isot ruukut terassilla näyttivät upeilta ja meidänkin pihaan toteutettavaa laattakäytävää ihastelin. Kaikkea ei messupäivän aikana ehdi nähdä ja tänä vuonna harmittaa, että minulta jäi näkemättä Sanna Raskun toteuttama Casa terden kattoterassin stailaus ja sisustus kohteessa 30, ja Jaana Karhun suunnittelema Dekon kontti. Käykää te katsomassa nekin. Sannan ja Jaanan taidot tietäen ja kuvia nyt nähneenä uskon molempien olevan kauniita.
*
Porin asuntomessualueen ympäristösuunnittelussa ei minusta oltu otettu kaikkea potentiaalia irti joesta ja jokimaisemasta. Nyt joki jäi ikään kuin messualueen taakse. Asuntojen ja joen välissä kulki pyörätie, ja on sinansä kiva ajatus, että ranta on siten yhteisessä käytössä. Jollain tavalla joki jäi nyt kuitenkin etäiseksi, kun se olisi voinut olla luonnollinen osa arkitehtuuria, sisustusta ja laajemmin asumista.
*
Näillä messuilla minua puhutteli monissa kohteissa taide, ehkä siksi, että halausin sitä lisää omankin talon seinille. Varsinaisten kohteiden lisäksi kannattaakin laittaa muistiin Taiteilijatalli , jossa on ainakin Päivi Hintsasen grafiikkaa, jota meidänkin kodista löytyy.
TallennaTallenna

1 kommentti:

  1. Kiitos Heidi ♥ Minulla on vielä messukooste tekemättä, mutta taidankin poimia sieltä vain jotain tiettyä, ne parhaat palat. Huomenna lähden taas uudestaan Poriin..!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!