Kirsikankukkia ja ikimuistoisen helteinen toukokuu

perjantai 18. toukokuuta 2018


Näillä säillä ei ole viitsinyt paljon koneella kyhjöttää. Aivan mahtavia nämä tämän vuoden toukokuun helteet. Keskiviikkona illalla rehasin taas koko perheen jokavuotiselle kukkakierrokselle. Käpylän magnolia ei ollut vielä ihan niin upea kuin viime vuonna, mutta sen sijaan Roihuvuoressa meitä odotti aivan upea näky.



Äitienpäivän aikaan olemme aina käyneet kukkakierroksella, mutta viime vuonna kierros jäi lyhyeksi vauvan kanssa. Kirsikkapuistossa emme ehtineet silloin käydä ollenkaan. Varsinaista äitienpäivää vietimme tänä vuonna Etelä-Pohjanmaalla mummoloissa, joten jännitin meneekö kirsikkapuiden paras kukkimisaika kokonaan ohi. Terälehtiä leijaili maahan jo jonkin varran, mutta puutkin olivat vielä todella kauniit.



Oikeastaan olimme Roihuvuoren kirsikkapuistossa vasta nyt ensimmäistä kertaa, koska olemme olleet aiemmin aivan väärällä puolella koko Roihuvuorta. Tajusin tämän vasta, kun katselin muiden kuvista, että miten koko paikka näyttää ihan erilaiselta. Nyt selvitin tarkemmat koordinaatit ja löysimme oikeaan paikkaan. Kirsikkapuita ja kaunista toki oli siellä toisellakin puolella, mutta se osa puistoa on kuitenkin pienempi ja varjoisempi. Olihan tämä the real kukkapuisto upea näky.



Vatsassa vauva oli toissa vuonna, mutta nyt kukkahullun kuopuskin sai kokea kirsikkapuiden kukkimisen ensimmäisen kerran. Siellä hän tepasteli innoissaan ja ihmetteli näkemäänsä. Oli aika liikuttavaa miten isovelikin huolehtia, että pikkuveli ei kuitenkaan lähde liian kauas tutkimusretkillään.


Olemme ottaneet kirsikkapuistossa aina äitiepäiväkuvia, ja vaikka viime jäi väliin (kuvat otettiin kotisohvalla ja Kaivarissa), niin nyt taas jatkettiin sarjaa. Tuntuu, että pojat ovat viime vuodesta kasvaneet ihan valtavasti. Toisaalta tiedän, että taas vuoden päästä katson näitä samoja kuvia ja mietin miten pieniä he vielä olivat. Näistä kuvista muistan myös varmasti aina nämä poikkeuksellisen helteiset toukokuun päivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!