Blogitauko

torstai 1. maaliskuuta 2018


Kuten olette huomanneetkin, on blogi päivittynyt viime aikoina kovin verkkaisesti. Olen pohtinut blogitaukoa jo pidemmän aikaa, ja päätin nyt, että ainakin maaliskuun ajaksi puhallan pilliin aikalisän.
 Joitakin pieniä taukoja olen keväällä 5 vuotta täyttävän blogini historiassa pitänyt, mutta en koskaan paria viikkoa pidempään. Tiedän, että jotkut bloggaajat uutisoivat isosti jo viikonkin tauosta, mutta minä en ole koskaan kyennyt niin tiiviiseen postaus per päivä -tahtiin. Inspiraation tai ideoiden puutteesta en ole koskaan kärsinyt, mutta ajan puutteesta kyllä. Ajan puute onkin nyt suurin syy tauolle. Tähän asti olen ajatellut, että postaan sillä tahdilla kuin hyvältä tuntuu, mutta ongelma onkin nyt ehkä juuri siinä. Käytössäni ei ole sitä aikaa millä tahdilla ja tavalla fiilikseni puitteissa haluaisin postata. Joskus kun aikaa on, kirjoitan itseänikin huvittavia kilometripostauksia. Toisessa kohdassa taas en löydä väliä viimeistellä melkein valmista postausta, ennen kuin sen aihe on jo ihan vanhentunut (ainakin itselleni). Inspiraation puutekin on varmasti tuskastuttavaa, mutta ainakin itselleni tämä on vielä turhauttavampaa.


Elämässä on juuri nyt niin paljon meneillään, että tunnit siis vain loppuvat kesken. Hyvä tietysti niin, että ns. oikeassa elämässä on sisältöä. Vaikka bloggaaminenkin on minulle tärkeää, niin arvojärjestyksessä ylimpänä on tietysti kuitenkin oma perhe ja mun pojat. En halua, että bloggaaminen on poissa esimerkiksi perheen yhteisestä ajasta.
Pienempi pojista on nyt todella työläässä vaiheessa ja nopealiikkeinen tapaus. Hänen perässään täytyy mennä ihan koko ajan. Siinä missä vauvan nukkuessa monia päikkäreitä, sitä ehti vielä ottaa kameran tai kirjoittaa, nyt omaa aikaa on enää yksien lyhyiden päikkärien verran, ja sekin kuluu ihan arkisten asioiden hoitamiseen. Kun molemmat pojat ovat kotona, en pysty enkä tietenkään edes haluaisi kököttää koneella. Joinakin iltoina viikossa olen töissä joko teatteriopettajana tai sisustusstailistina, ja muina haluan tietysti olla perheen kanssa, ihan niin kuin viikonloppuisinkin. Mies on aina ihanasti mahdollistanut bloggaamistani, koska tietää sen olevan minulle henkireikä ja se oma juttuni. Taukoa olen silti itse muhitellut jonkin aikaa. Vielä syksyllä kaikki palaset olivat hyvässä balanssissa, mutta tilanteet muuttuvat lapsiperheessä nopeasti, ja nyt tuntuu, että tauko on paikallaan.
Meidän vauhdikkaaseen arkeen on vaiheittain tulossa kyllä helpotusta. Kesällä mies pitää isyysvapaita, syksyllä pienempikin aloittaa päiväkodin, ja isompi on sitten päiväkodissa useamman päivän viikossa. Kevään aikanakin meidän aikatauluihin tulee varmasti jo lisää väljyyttä, mutta silti en vielä itsekään ihan tarkasti tiedä mitä blogille tapahtuu maaliskuun jälkeen. Vakaa aikomus on sitten huhtikuussa palata, mutta kaikki on kuitenkin mahdollista, ja juuri siksi tuumaustauon otankin. Lapset ovat vain kerran pieniä ja heidän ehdoilla haluan mennä kaikissa asioissa.

Juuri nyt, tässä kevään kynnyksellä, koen että tarvitsen vähän etäisyyttä blogiin. Haluan hetken katsella maailmaa ilman bloggaajan silmälaseja. Some-maailmakin antaa välillä sellaisen vääristyneen kuvan, että koko ajan pitäisi olla aktivinen kaikissa kanavissa. Siihen en itse halua lähteä. Sen sijaan haluan kirkastaa itselleni entistäkin tarkemmin blogin linjoja. Mikä on sitä turhaa höttöä ja mikä Kuistin kautta blogin ydintä.
Koska bloggaan itsenäisesti, en periaatteessa sen takia ole velvollinen mihinkään tiettyyn bloggaustahtiin. Tämä blogi ei myöskään ole mikään maailman vakavin asia. Silti tietysti mietin tässä asiassa paljon myös teitä lukijoita. Miten te tähän taukoon suhtaudutte, ymmärrättekö ja jaksatte odottaa, että blogi taas päivittyy? Itse toivon, että tässä tauossa muhii ihan uusi Kuistin kautta blogin vaihe. Kuukausi menee varamasti nopeasti, ja toivottavasti jotain kirkastuu pienen etäisyyden kautta.
 Instagram kevyempänä kanavana päivittyy varmasti tauonkin aikana, ja siellä lupaan ilmoittella heti, kun palaan tauolta.

Muistkaa olla lempeitä itsellenne. Rentoa maaliskuuta!
Heidi

Ps. Nämä kuvat minusta otettiin viime viikolla liittyen stailaustöihini Bo lkv:ssä. Kuvat: Mikael Pettersson

8 kommenttia:


 1. Hyvää kevättä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 2. Tauko tekee hyvää ja itseään pitää kuunnella 💛 Tosi hyvät kuvat sinusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!<3 Välillä täytyy vähän hengähtää, ja sitten on taas kiva palata. :)

   Poista
 3. Liityin juuri lukijaksi ja jään odottamaan paluutasi...Minulla oli useamman vuoden tauko ja nyt jatkoin taas kirjoittelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet löytänyt blogini. Tervetuloa! Tervetuloa myös takaisin blogimaailmaan!

   Poista
 4. Blogisi on ihanan aito ja raikas, some-maailma tosiaan antaa vääristyneen kuvan, että koko ajan tulisi olla aktiivinen ja päivittää säännöllisesti. Periaatteessa hassua, että tauostakin joutuu ilmottamaan, mutta ymmärrän sen. Hyvää ja vauhdikasta kevään jatkoa!
  Säännöllinen lukijasi, Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kivasta kommentista, siitä tuli niin hyvä mieli. <3 Ei kai kaikki tällaisesta tauosta ilmoittaisi, mutta minulle on tärkeää huomioida asiassa teidät lukijatkin kertomalla tauosta. Kivaa kevättä sinullekin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!