Syysinspiraation vallassa

lauantai 9. syyskuuta 2017
Täällä ollaan ihan syysinspiraation vallassa. Olen palannut teatteriopettajan työhöni, ja opetan nyt kaksi iltaa ja keskiviikoisin teen muutaman tunnin töitä päivisin; opetussuunnittelua kokouksia ja niin edelleen. Isompi pojista aloitti tällä viikolla päiväkodin ja siinäkin on arkeen muutosta, vaikka olenkin hänestä ylpeä miten hienosti päiväkodin aloitus on sujunut. Uusi arki siis onneksi vähän jarruttaa, niin että ihan kaikkiin innostuksiini en ole voinut lähteä. Näin viikonloppuisin syysinspiraatiossa on sitten ollut kiva toteuttaa projekteja ja fiilistellä alkavaa syksyä.

Työhuoneeseen sain vihdoin kaipaamani moodboardin. Ihastuin Ikean uutuuksista Myrheden -kehykseen (tai miksiköhän ritiläksi sitä pitäisi kutsua), ja niinpä yksi päivä kurvasin Ikealle ja hain omani. Olen siis kaivannut työhuoneeseen jotain paikkaa, johon voisi koota ja vaihdella moodboardeja. Nyt kokosin siihen alkusyksyn inspiraatiota. Matkakuumeilu näkyy kollaasissa, kuten myös tyylipohdinnat. Elegantti ylellisyys viehättää tänä syksynä.
Syysinspiraatio näkyy monissa asioissa ja olen innostunut vaikka ja mistä. 
Sisustusinspiraation vallassa meillä on maalattu takan vieresssä olevaa kiinteää hyllykköä. Muistatte ehkä, että hyllykköhän oli väliaikaisesti vaaleaa puuta. Kaunis sekin, mutta alun alkaenkin se oli tarkoitus maalata. Heti, kun hyllyt saivat ensimmäisen kerroksen maalia, on ilme klassisempi ja enemmän tyyliin sopiva. Hyllyköstä sitten lisää, kun se on valmis.
Materiaaleista sametti miellyttää. Trendeissä sitä näkyy isoissakin pinnoissa, mutta minulle riittää olohuoneeseen tyynynpäälliset. Löysin myös ihanan mohairsilkkilangan, ja sitä myöden jokasyksyinen neulomania on taas täällä.
Syyssävyni ovat aikalailla samat kuin muinakin vuodenaikoina, mutta painotus ehkä vähän muuttuu. Mustaa ja harmaata tulee lisää. Muissa tiloissa meillä näkyy enemmän kromia kuin messinkiä, mutta jotenkin työhuoneeseen se kuuluu. Nude ja/tai vaaleanpunainen pieninä ripauksina on myös mukana vaikka usein syksyisin se on väistynyt lilaantaittavien harmaansävyjen tieltä. 
Stailaukset kiehtovat myös niin ilmestyneiden katalogien sivuilla, muiden blogeissa kuin kotonakin. Niihin keräilen nyt tiiviiksi kokonaisuudeksi kirjoja, laatikoita, ja kynttilöitä.
Taide inspiroi tänä vuonna erityisesti töihin paluuni vuoksi. Teatterin kautta vuorovaikutus, uudet ihmiset, näkemykset ja maailmankatsomukset avartavat opettajankin ajattelua. Olen myös tehnyt paluun vanhan rakkauteni äärelle, kun aloitin aikuisbaletin. Tanssin aikoinaan yli kymmenen vuotta, mutta vuosia välissä on paljon. On ollut ihana aloittaa viikonloppu tendun, plien ja piruettien kautta. Muutenkin olen imenyt taide-elämyksiä esimerkiksi näyttelyistä ja itsekin olisi kiva taas pitkästä aikaa maalata.
Puutarha- ja pihaprojektitkin etenevät vaikka eivät tänne blogiin asti olekaan päätyneet. Sisääntulon kulkureitille on tehty laatoitusta ja kukkapenkkiä muurattu. Muistan miten joskus ihmettelin mummomaista kukkaksipuleista intoilua, mutta nyt ymmärrän tai mummoilen tulppaanin ja liljan sipuleiden kanssa. Katsotaan nyt käykö niin, että innostusta on enemmän kuin taitoa.
Kukkahulluuteni suhteen olen yllättänyt itseni pari kertaa, ja hankkinut jotain muuta kuin valkoista, toki sitäkin. Syyssävyiset hortensiat ovat aivan ihania ja eustomastakin hankin syyssävyisen version. Dahliat ihastuttavat vaikka niiden kausi alkaa jo olla ohi. Olin jotenkin myöhäisherännäinen tässä asiassa. Varsinkin suuri Cafe au lait -lajike on puutarhamummoilun myötä haaveissani ja sellaisia suunnittelen isuttavani sitten keväällä. 
Villasukkakausikin on virallisesti avattu, kun hipsuttelen niissä kahvi tai teekuppikädessäni ja sytyttelen kynttilöitä ja lyhtyjä. Takkatulen polttaminen tulee olemaan hankalaa, koska meidän kohta 1-vuotias nousee sitä vasten seisomaan jatkuvasti.
Uskallankohan Habitareen mennäkkään, kun olen nyt niin otollista maaperää vaikutteille. Ei vaan,  ihan innoissani odotan messuja. Onpa sitten taas lisää mistä intoilla. Habitare-lippujen arvonnan voittaja oli muuten anonyymi kommentti:
"Mujia odotellaan täälläkin :) Ja paljon vaaleaa puuta, sekä muita luonnonmateriaaleja ja pehmeitä sävyjä. Anno Collectionin paluuta odotan myös mielenkiinnolla." 
Voittajaan olen jo ollut yhteydessä, ja liput ovat hänelle lähteneet. Onnea vielä voittajalle, ja kiitos kaikille osallistujille.

2 kommenttia:

  1. Mistä muki ja mikä vetoisuus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muki on IKEAn 365+ sarjaa ja se on aika iso. Vetoisuus on 24cl. Toimii hyvin juuri lattemukina.

      Poista

Kiitos kommentistasi!