Talokierros: Työhuone

keskiviikko 7. joulukuuta 2016


Talokierros se vain meinaa jäädä, mutta ripotellen näitä tulee. Jouluaiheiden väliin nyt vilkaistaan työhuoneeseen. Työhuoneesta puuttui pitkään työpöytä, mutta nyt kun se on saatu, niin tämäkin huone on kunnolla käytössä. Työpöytä on siis meidän väliaikainen ruokapöytä, joka hankittiin raksan aikana väliaikaiseen kotiin. Se on täälläkin palvellut ruokapöytänä siihen asti, kun mies vähän aikaa sitten sai uuden ruokapöydän valmiiksi. Wieniläistuoli löysi täällä tehtävän työtuolina.Työpöytä on sijoitettu keskelle tilaa ja divaani ikkunan eteen. Nythän olen teatteriopettajan työstäni äitiyslomalla, mutta töissä ollessani teen suunnittelutyöt yleensä kotona. Kiva, että vihdoinkin on työhuone, johon mahtuu iso työpöytä symmetrisesti keskelle tilaa. Tälle pöydälle levitän myös kaikki DIY-projektini ja tässä teen myös blogipostaukset. Pöydän äärestä näkee ulos kauniin kalliomaiseman ja myös ovelle. Joku olisi voinut laittaa työpöydän ikkunan eteen, mutta itse en pysty työskentelemään, jos ovi on selkäni takana. Toisaalta voin katsella maisemaakin halutessani, jos haluan lepuuttaa ajatuksiani. Vastapään valkoinen seinä on monesti monotonisuudessaan parempi, niin ajatukset eivät lähde liikaa seikkailemaan, kun täytyy keskittyä.Tähän huoneeseen pikkumies kantaa myös usein lelujaan, ja välillä tästä tulee ihan leikkihuone. Toisaalta se on ihan käteväääkin, niin on alakerrassakin paikka leikeille, ja siksi työhuoneessa on usein myös lelukori huoneen nurkassa. Omat juttuni ovat silti saaneet olla aika rauhassa pöydällä, ja jotain saan tarvittaessa turvaan pieniltä käsiltä myös kaapiston päälle. Takaseinän kaapisto vetää myös sisäänsä niin askartelutilpehööriäni kuin kirjoja ja pepereitakin. Yksityiskohdat viimeistelevät kokonaisuuden työhuoneessakin. Viehätys marmoriin ei ole loppuakseen. Nunucolta* blogiyhteistyönä saatu kalenteri* on niin inspiroiva, että oikein odotan jo ensi vuotta. Voitteko uskoa, että tuo marmorikuosi on muuten akvarelleilla maalattu. Päivitin tässä juuri puhelimeni, ja aika kiva, että sekin on suojattu nyt kalenterin kanssa mätsäävillä marmorikuvioisilla kuorilla. Näihin palaan vielä, ja ties vaikka tarjolla olisi alekoodia teillekin.

Työhuoneen seinälle pääsin toteuttamaan yhden sistushaaveistani, ison tauluseinän. Koska tiedän, että kaipaan vaihtelua, toteutettiin seinä tauluhyllyillä. Kollaasi elääkin vähän fiiliksen mukaan. Seinällä on niin omaa kuin muiden taidetta; New Yorkista itse ottamiani mustavalkoisia valokuvia, julisteita...Matot on minusta yksi sisustamisen vaikein osa-alue. Ei siksi, että en tietäisi mitä haluan ja mikä olisi oikea koko, vaan siksi että kivoja tai ainakaan omaa mielikuvaa ja budjettia vastaavia mattoja on vain niin käsittämättömän vaikea löytää. Tähän huoneeseen mielessäni oli itämainen suuri matto. Tämä ei ole ihan niin iso kuin halusin, eikä se myöskään ole aito itämainen matto, mutta henki on kuitenkin oikea ja sävymaailmakin omaan tyyliini paremmin sopiva kuin aidoissa itämaisissa matoissa yleensä, jotka ovat usein punasävyisiä.
Katossa on himmennettävät spotit, mutta välillä kaipaan tilaan epäsuorempaa ja tunnelmallisempaa valoa. Tuon betonijalkaisen valaisimen löysin "lähikaupastani" HALIsta. Betoni materiaalina toistuu meillä eritiloissa, joten se on juuri oikea lisä tähän tilaan kaikessa rouheudessan.


Parasta työhuoneessa on suuret melkein koko seinan kokoiset ikkunat ja siitä aukava kalliomaisema. Maisema on kuin taulu, joka muuttuu joka päivä. Jos ajatus ei töitä tehdessä oikein luista, niin hetkeksi, kun heittää jalat ylös divaanille ja katselee ulos, niin yleensä ajatus kirkastuu ja luovuus lähtee taas liikkeelle.

*Yhteistyö

14 kommenttia:

 1. Aaaaah, miten upea tila! Matto tuo pelkistettyyn kokonaisuuteen asennetta, ja tauluseinä on todella onnistunut. Kalenterien mahdollista alea jään odottamaan vesi kielellä. Mutta viimeinen kuva pudotti leuan: mikä on tuo huiman upea kallioinen näkymä ikkunasta? Vau! Tahdon tuon näkymän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! :D Tonttia hankkiessa vähän epäröitiin tuon kallion takia, mutta nyt se tuntuu yhdeltä parhaista asioista. Makkaristakin se näkyy, mutta tässä huoneessa näkymä tulee parhaiten esiin. Onhan se ainutlaatuinen näkymä. :)

   Poista
 2. Tuo tauluseinä on upea, täytyykin laittaa korvantaakse! Itsekkin kun tykkään vaihdella tauluja, ja asetelmia. Upea koti teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällä tavalla toteutettuna tauluseinälle saa tosiaan vaihtelua. Ei tarvi aina naulanreikiä paikkailla, kun haluaa siirtää taulun paikkaa. :)

   Poista
 3. Kaunis työhuone ja upea tuo maisema! 😍

  VastaaPoista
 4. mistä tuo ihana työhuoneen matto on peräisin? sellainen olisi aivan ihana ruokatilan pöydän alle!
  -anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on Vallilan Esmeralda-matto. Minulla oli jo suunnitteluvaiheessa mielessäni joku itämäinen matto tähän huoneeseen. Sellaiset ovat yleensä punaisia, mutta se ei kuitenkaan olisi sopinut meille, vaikka ne todella kauniita ovatkin. Kun tämä matto tuli vastaan se vastasi heti mielikuvaani tyyli on itämäinen, mutta mustavalkoinen hillitympi väriltään. En ole varma miten näitä on tällä hetkellä saatavilla, kun omani olen hankkinut jo pari vuotta sitten, mutta ehkä ainakin Vallillla osaavat vastata, että vieläkö sitä on saatavilla. :)

   Poista
 5. Kiitos vastauksesta :) Näyttäisi ainakin tällä hetkellä verkkokaupan varastosta olevan loppu, mutta tiedustelen heidän asiakaspalvelustaan.
  -anna

  VastaaPoista
 6. Mistä tuo khana kaapisto mahtaa olla peräisin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on IKEA:n Bestå -sarjaa, ja on ollut mieluinen toiminnollisesti ja myös kaunis ja simppeli tyyliltään.

   Poista

Kiitos kommentistasi!