Taloprojekti: Terassi

perjantai 5. elokuuta 2016
Tällä on tällä viikolla palattu arkeen, kun koko perheen yhteinen loma päättyi. Kuten eilen kirjoitin olen päättänyt, että kesä jatkuu. Yhteisen loman aikana ehdittiin reissata kesäkaupungeissa, tehdä vauvavalmisteluja, edistää vielä listalla olevia raksaprojekteja ja kesähäihinkin päästiin. Raskauden ehdoilla on silti menty, ja viimeisellä lomaviikolla helteet koettelivat raskausvointiani. Kun perheessä on vauhdikas 2-vuotias ja itsekin ollaan miehen kanssa tällaisia puuhastelijoita, niin on ollut vähän vaikea sopetua siihen, että nyt pitäisikin osata levätä. Koko lomaa ei silti olla vain puuhasteltu ja retkeilty, vaan kyllä kesäpäiviä on viettety myös ihan rennosti kotona. Paras paikka kevyeen kesähengailuun on tietysti ollut terassi. Terassi(kaan) ei toki ole ihan valmis, mutta onneksi sitä on voinut silti jo käyttää. Pihaprojekti, kun on vielä kesken, eikä esimerkiksi nurmikkoa vielä ole, niin on ollut mahtavaa, että ulkona on silti paikka, johon voi mennä paljain varpain.


Nyt terassista on tehty 2/3, myöhemmin se tulee jatkumaan koko talon edustan. Terassi tulee jakautumaan kolmeen osaan; sohvaryhmä muodostaa loungemaisen hengailupaikan, ruokailu tapahtuu keskiosassa ja viimeinen osa tulee olemaan aurinkoterassi aurinkotuoleineen. Aurinkoterassille olohuoneen eteen ei tule katosta, mutta näille nyt tehdyille alueille tulee jossain vaiheessa lasikatto ja avattavat lasiseinät. Terassin laudoitus on lämpökäsiteltyä männystä, ja se on tarkoitus vielä öljytä. Ensin ajattelin, että harmaaksi, mutta nyt, kun väri on jo luonnostaan harmaantunut voikin olla, että päädymme värittömään öljyyn, katsotaan. Kulku terassille on keittiöstä, mistä astiat ja ruoat on helppo kantaa ulos. Koko loman ajan syötiinkin aina ulkona, jos vain oli kaunis sää.
Joku ehkä muistaakin, että FALSTER -ruokapöydän, -tuolit ja -penkkin hankimme Ikeasta jo väliaikaisen kodin terassille, ja ne palvelevat oikein hyvin nyt täälläkin. Sen sijaan rennompaan hengailuun tarvittiin sohva. Olimme katselleet tätä puhdaslinjaista ja modernia Brafabin Belfort-kulmasohvaa Vepsäläisellä jo aikaisin keväällä, ja kun bongasin terassikalusteiden alen juhannuksen alla, se päätettiin hankkia. Sohvalle päätyi kokoelma mustavalkoisia ja hiekansävyisiä tyynyjä. Iltaisin, kun pikkumies on saatu nukkumaan, niin tämä sohva on ollut se paikka mihin miehen kanssa olemme tulleet.
Sohva siis hankittiin jo juhannukseksi, mutta siinä vaiheessa sohvapöytä puuttui vielä. Sohvapöydän (tai pöytäsetin) hankimme sitten loman aikana Ikeasta. Pöytiä voisi pitää päällekkäinkin, mutta toinen laitettiin sohvan päätyyn, niin että kesäjuomansa voi laskea siihenkin. Näitä pöytiä ei varsinaisesti ole tarkoitettu pihakalusteiksi, mutta hyvin ne ovat meillä siinäkin tarkoituksessa toimineet. Talveksi todennäköisesti siirrän nämä pöydät säiltä turvaan yläkerran aulaan.

Kukkien osalta olen vetänyt varsin helppoa ja edullista linjaa. Eteläpiha on helteinen, joten varsinkaan niin pitkään kun terassilla ei ole mitään auringon varjoa, niin ihan mitkä tahansa kukat eivät siinä pärjää. Laventeli onneksi on kestänyt ihan hyvin. Sohvapöydälle nostin vain viherkasvin sisältä, ja gerberat bongasin alle 5e kappale, kun vihreiden kasvien rinnalle kaipasin kuitenkin jotain ihan kukkaakin. Puksipuut istutetaan todennäköisesti pihaan ihan pysyvästi, kun kuulin, että niiden pitäisi talvehtia näillä leveyksillä.

Toivottavasti terassikelit jatkuvat myös nyt elokuussa, ja mieluusti tietysti vielä pitkälle syksyyn.

TallennaTallenna

2 kommenttia:

 1. Onpas kivannäköistä! Olisin tuosta Ikean ruokaryhmästä kysynyt: missä ja miten olette säilyttäneet sitä talven? Säilyisivätköhän ulkona lumen alla?

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, että tämä kommentti on mennyt minulta ohi. Ikean ryhmä on ollut meillä ihan taivasalla talven, eikä ole mennyt miksikään. Sohvapöytä ei ole tarkoitettu ulos, ja se on ollut meillä sisällä talven.

   Poista

Kiitos kommentistasi!