Juhannustunnelmia 2016

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Ensimmäinen uudessa kodissa vietetty juhannus oli oikein leppoisa. Ruokakuvakavalkadi kertoo, että herkuttelu oli yksi juhannuksen pääohjelma. Napaa ihan kiristää, vaikka kiristäisipä se toki tänä juhannuksena muutenkin. ;)


Pikkumiestä odottaessamme ikuistettiin vauvavatsasta kuvia joulukuusen äärellä. Nyt olisi kai kuulunut tehdä sama juhannuskoivun vierellä. Eikös tämä jasmiini"vihta" aja kuitenkin ihan hyvin asian. Jasmiini on muuten kauniiden valkoisten kukkiensa ja huumaavan tuoksunsa ansiosta yksi niistä kasveista, jonka olen esittänyt must have -kasvilistalle puutarhasuunnittelijallemme.

Juhannuksen parhaat hetket vietettiin ystäväperheen kanssa. Heidän puolivuotias kiharatukkainen söpöliini on niin tyytyväinen ja kaikkeen sopeutuvainen tapaus. Jos en olisi jo raskaana, niin viimeistään tämän neidin seurasta vauvakuume olisi väistämätön seuraus. Oma poikakin on kyllä nyt niin hauskassa iässä, kun juttua tulee koko ajan lisää. Nämä kaksi olivatkin varsin helppoa retkiseuraa myös juhannuspäivänä, kun teimme pienen saaristoristeilyn Isoon Vasikkasaareen.
Meri on tällaiselle maakrapuna syntyneellekin tullut vuosien aikana tärkeäksi. Rannat kutsuvat, ja merituuli tekee niin hyvää. Ehkä siinä avarassa maisemassa on itselleni jotain samaa kuin Etelä-Pohjanmaan lakeuksissa. Pikkuperämies oli tietysti meriretkestä aivan innoissaan. Kaloista ja isoista veneistä on riittänyt juttua.
Ajattelimme etukäteen, että päivä saaressa lasten kanssa on aika pitkä, mutta lopulta paluu tuli nopeasti. Tämä johtui tietysti siitä, että mukavassa seurassa ja hyvällä säällä aika kuluu nopeasti. Toisaalta siitä, että vaikka saaren ravintolassa ruoka olikin todella hyvää, niin kauniin sään myötä ennätyksellinen juhannusvieraiden ryntäys oli laittanut keittiön ihan sekaisin, ja ruokaa odotettiin pitkään. Asiakaspalvelu oli silti ystävällistä, ja eipä meillä ollut minnekään kiire, koska pikkuihmisten ruokailut oli hoidettu ja päikkäritkin osuivat odottelun kohtaan.

Rannoilla ehdittiin hyvin kulkea, ja näitä saaren villaisia asukkaita käydä moikkaamassa. Mustan ja valkoisen yhdistelmä toimii aina. ;)


Vaikka sää on aina mikä on, eikä siihen voi vaikuttaa, niin tämän päivän lopputtomaan sateeseen verrattuna, olihan se ihanaa, että juhannukseksi saatiin kerrankin pääasiallisesti kauniit säät. Lämpimät illat terassilla, holiton kuohari ja kesämusa; tätä kolminaisuutta, ja lisää pieniä kesäretkiä, niitä aion toteuttaa kesän aikana lisääkin.

4 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta juhannuksesta! Ootte rakkaita!❤️ Halauksin A, M ja S

    VastaaPoista
  2. Mä nyt vähän mainostan, mutta lisää kesäbiisejä olis osoitteessa facebook.com/kesabiisit. Käy tykkäämässä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!