33-vuotiaan rillipään viisauksia ...tai sittenkin hassu lapsuusmuisto

perjantai 29. tammikuuta 2016


Täytin tänään 33. Tarkoitukseni oli kirjoitella teille ensin noista itselleni synttärilahjaksi hankkimistani rilleistä, ja sitten fiksun näköisenä, uudet rillit nenälläni, kirjoittaa joitakin syvällisiä rivejä iän tuomalla viisaudella. 
"Joopa joo" totesin noin kahden sekunnin jälkeen. Sen sijaan kerron teille yhden synttäriaiheisen lapsuusmuistoni, joka on jostain syystä pyörinyt mielessäni koko päivän, ja jolle täällä nyt yksin naureskelen, kun poika nukkuu ja mies on raksalla.

Kun olin ala-asteikäinen äitini teki synttäreilleni barbiekakun. En muista oliko kyseessä minun toiveeni vai äidin ajatus, mutta idea oli, että barbie seisoo keskellä kakkua niin, että kakku kermavaahtokoristeluineen näyttäisi hänen prinsessamekoltaan. No... 
Kakkumuotti oli tarkoitukseen liian matala ja helmat alkoivat vyotärön sijaan barbin polvien korkeudelta, eikä barbie tietenkään pysynyt kakun keskellä pystyssä, vaan kupsahti heti kermaan nenälleen. En muista, että oliko aikaa juhliin enää niin vähän, että uutta ei ehditty tehdä, vai suhtauduttiinko tilanteeseen "hyvää kakkuahan ei pois heitetä" -mentaliteetillä, mutta periksi antaminen ei ollut vaihtoehto. Tarvitiin luovia ratkaisuja. Äitini keksi laittaa kakun keskelle muovisen kertakäyttökupin, ajatuksena että barbie pysyisi siinä pystyssä. No pysyihän se,  mutta voitte kuvitella miten paljon ideasta oli jäljellä, kun kakun keskelle oli tökätty kuppi, ja sen sisällä reunaan nojaa barbie, ihan vinossa hölmö hymy naamallaan. 
  Kukaan synttärivieraista tuskin tajusi mitä ideaa kakussa oli tavoiteltu, mutta kaikesta huolimatta minä olin kuitenkin tähän ratkaisuun ihan riittävän tyytyväinen ...tai en ainakaan suostunut toiseen ehdotettuun ratkaisuvaihtoehtoon, jossa barbielta olisi amputoitu jalat. :D

Kaikki sympatia ja terveiset äidilleni: Teit parhaasi sekä barbiekakun että minun suhteen. ;)

2 kommenttia:

  1. Olipa ihana muisto! :) Ja vielä hyvää syntymäpäivää tätäkin kautta. Perässä tullaan huhtikuussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! :) Hassua miten jotkut tällaiset pienet muistot jäävät niin kirkkaina mieleen. Kevättä ja sinun synttäritä kohti siis... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!