CLAUS: Aamiaispaikka Pariisissa

maanantai 9. marraskuuta 2015

Eilen herkuteltiin varmasti monissa kodeissa isien kunniaksi herkkullisia aamiaisia. Meillä erikoisin isälle tarjottu aamiaisherkku taisi olla pala piparkakkutaikinaa mustaherukkavalkosuklaaleivoksen vieressä. Piparkakkutaikina sattuu olemaan yksi mieheni suurimmista herkuista, joten en voinut vastustaa kiusausta pikku ylläristä lautasella. Vaikka iskää hieman taikinan planen naurattikin, niin hän popsi sen innoissaan. 
Pariisi-postauksia tippuu tässä pikkuhiljaa, joten nämä aamiaiskuvat eivät ole isänpäivältä vaan Pariisista Claus-nimisestä aamiaispaikasta. Olimme varanneet lauantaille tämän aamiaisen etukäteen, että aikaa ei kuluisi kivan aamiaispaikan etsimiseen. Tavallaan aamiainen olisi ollut helppoa syödä myös hotellilla, ja niin teimmekin sunnuntaina, mutta Pariisi on kuitenkin täynnä ihania aamiaispaikkoja, joten halusimme testata niistä edes yhden. Valintamme osui todella nappiin. Tämä ihana aamiaispaikka on vain kivenheiton päässä Louvresta, mutta silti rauhallisella pikkukadulla. 
Pariisissa ei ole yleensä aamiaisbuffetteja, vaan aamiainen tarjoillaan pöytiin. Tunnelma olikin ihanan rauhallinen, kun ruokien takia ei itse tarvinnut nousta pöydästä, vaan kaikki tuotiin eteesi. Tarjolla oli erilaisia aamiaiskokonaisuuksia, jotka kaikki olivat runsaita, vähän eri painotuksin. Tarjolla oli minusta kaikkea mitä kaivata saattoi; leipiä, jogurttia, pekonia, croissantteja, leivonnaisia, munakasta jne... Aamiaisen hinta oli noin 25-28e. Lähtiessä kävimme vielä tien toisella puolella Clausin pienessä herkkupuodissa, josta herkkuja pystyi ostaa  mukaan vaikka kotiin tuliaisiksi.
Tämän ihanan aamiaispaikan haluasin ehdottomasti vinkata teillekin, joten laittakaahan osoite ylös tulevia Pariisin matkoja varten.

CLAUS
14 rue Jean-Jacques Rousseau
75001 Paris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!