Mitä pakata viikonloppumatkalle Pariisiin?

torstai 29. lokakuuta 2015

Weekend in Paris


Rakastan pakkaamista! Se on konkreettinen tapa fiilistellä tulevaa matkaa. Olen pessyt pyykkiä ja pakkaillut vähän pitkin viikkoa. Lyhyelle matkalle ei määrällisesti paljon tarvitse, vaan olen yrittänyt luoda muutamilla vaatekappaleilla sellaisen kokonaisuuden, joita yhdistelemällä selviää niin kävelyistä puistossa, kahviloiden terasseilla istuskelusta, illallisista kuin shoppailustakin. Koska kyseessä on viikonloppumatka, mitään ylimääräistä ei tosiaan kannata pakata mukaan.
Suurin piirtein tuolla yllä olevalla kattauksella on tarkoitus selvitä.
Vilkaisin onneksi vielä eilen viikonlopun sääennusteen. Pariisin sää vaikuttaa loistavalta: Aurinkoa ja 18-19 astetta! Pukeutumisen ja pakkaamisen kannalta lämmin sää on tavallaan hieman hankalakin juttu. Meille suomalaisille 18-19 asettahan kun on ihan kesäsää, mutta paikalliset pukeutuvat todennäköisesti ihan talvivarustukseen.
Ratkaisin ongelman pakkaamalla syksyisissä sävyissä sellaisen kokonaisuuden, josta voi koota asuja niin lämpimään kuin viileämpäänkin säähän, jos illat kuitenkin ovat kylmiä.Ensimmäisenä matkalaukkuun pakkaan raitapaidan. Raitapaidassa on Pariisi-fiilistä, mutta se on minulle niin perusvaate, että ilman en lähde minnekään. Kaapistani löytyy raitapaitoja siis useita, mutta juuri Armor Luxin paita on lempparini. Värit ei kulahda, paita pitää muotonsa ja 100% puuvilla on pehmeä yllä. Se on mukava lennoilla, mutta jos päälle heittää jakun, niin siitä saa ihan siistinkin kokonaisuuden.
Samanlainen luottovaate on myös musta perusmekko. Se käy tilanteeseen kuin tilanteeseen, eri tavoin asustettuna.Ajattelin pärjätä matkan yksillä housuilla. Farkutkin olisi ollut ihan ok vaihtoehto, mutta mustat housut on vielä vähän monikäyttöisemmät. Ne voi pukea illallisellekin, jos ne vain yhdistää vaikka sifonkipaitaan. Sääennusteen vuoksi paksumpi villacashmirneule vaihtui ohuempaan. Neuleeksi mukaan lähteekin burgundinpunainen neule. Säihkettä ja juhlavampaa lookia vaikka illalliselle ja lasilliselle mennessä saa, kun yhdistän yksinkertaisen yläosan kanssa itse tekemäni paljettihameen. Syksyisin jopa minä kaipaan vähän väriä, ja burgundin punaisesta olen innostunut jo useana syksynä. Kynsilakkavalinta on tietysti tähän lookiin myös burgundi. Joku fiksu on aikoinaan suunnitellut passinkin ihan mun asuun sopivaksi. Onhan se nyt tärkeää, että kynnet sopii passinkin kanssa. ;)

Selkeiden asujen kanssa toimii klassikkokäsilaukku, konjakinruskea Bayswater. Se syö sisäänsä kaiken tarpeellisen.
By Malene Birger dipp clutchin* sain HALI:sta. Vitsi mikä monitoimi pussukka se onkaan.
Lennoille aion pakata sen käsilaukkuun, ja sinne passin, liput ja muut tärkeät paperit. Se toimisi myös meikkilaukkuna, ja kokeilinkin, että sinne mahtuisi yllättävän paljon purkkeja. Meikkipussiksi sitä en itse silti kuitenkaan malta käyttää. Ei nimittäin olisi ensimmäinen kerta, että joku purkki vuotaa lennon aikana. 
Sen sijaan tämä pussukka toimii myös iltalaukkuna, vaikka illalliselle lähtiessä. Itse asiassa siihen tarkoitukseen pussukkaa jo viime viikonloppuna testasinkin, kun olin ystävien kanssa teatterissa ja syömässä, toimii. Lähetän siis kiitoksen vielä HALI:in tästä ihanasta pussukasta, joka on niin minun tyyliäni.Mukaan lähtee tietysti myös kosmetiikkalemppareitani. Kauniit purkit ovat aina plussaa, mutta kaikki nämä tuotteet ovat myös oikeasti sisällöltään hyviksi todettuja.
Balmainin hiustuotteista olen hankkinut myös nuo matkakokoiset versiot, koska yleensä hotellien aineista ei ainakaan itselleni ole mihinkään. On kiva, kun luottotuotteet kulkee mukana matkallakin. Balmainin hiustuotteista suolasuihke on erityinen suosikkini, sitä ilman en pärjäisi edes tällaista lyhyttä matkaa. Olinkin tyytyväinen, kun löysin siitäkin matkakokoisen version. Minulla on suht paljon hiuksia, mutta ne ovat liukkaat. Paljon hehkutettu suolasuihke toimii siis ainakin itselläni tuoden hiukseen tekstuuria. Mia Höytö Unelma -kosteusvoide on lähes ainut hankintani Hulluilta päiviltä. Tämä kaunis purkki on siis ainut, josta en vielä osaa kertoa kokemuksia pidemmältä ajalta, mutta lupaavalta vaikuttaa. Meikeistä tuossa on vain osa, ihan pelkällä valokynällä, huulipunalla, luomivärillä ja ripsarilla en pärjää. Nuden punan ja luomivärin olenkin aikoinaan esitellyt jo täällä. Ripsiväreistä olen vuosien varrella kokeillut muitakin, mutta aina palannut Sensain 38°C. Olen niin tottunut sen pysyvyyteen, ja siihen miten se puhdistetaan kuumalla vedelle, että en vain osaa muita käyttää. Valokynä on pelastus. Meikin puhdistukseen mukaan lähtee Philosphyn 3-in-1 puhdistusemulsio. Se on kätevä matkalle, koska siinä on kasvojenpuhdistustuote, silmämeikin puhdistustuote ja kasvovesi samassa. Käsilaukkuun heitin vielä Philosphyn pienen Hands of hope -käsivoiteen.Kengät on nyt se kinkkisin asia. Olin ajatellut, että pärjäisin yhdellä parilla, mutta voi olla, että pakkaan mukaan vielä myös balleriinat. Korolliset nilkkurit toimii niin housujen kuin hameenkin kanssa, mutta jos asteita on lähemmäs 20 voi olla, että balleriinatkin olisi hyvä pakata mukaan. Vaikka viikonloppu menee hujauksessa, kävelemme silti varmasti paljon, joten vaihtokengät olisi aina hyvä olla mukana. Takiksi ylle lähtee klassinen vaalea trenssi. Siisti, mutta rento jakku käy myös takista, jos sää on oikein lämmin. Alusvaatteille ja pyykille pakkaan aina mukaan kangaspussit. Tuo balmuirin pussi on oikeasti tullut tyynyliinan mukana, mutta on juuri täydellinen myös tähän tarkoitukseen. Hattu ja tuoksu viimeistelevät vielä tyylin, ja fiiiiiu.... Pariisi huomenna täältä tullaan.

*Yhteistyö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!