Talon sisustussuunnittelu: Työhuone

sunnuntai 30. elokuuta 2015

Kuvat

Johtuisiko siitä, että olen nyt palannut töihin vai mistä, mutta talon sisustussuunnitelmista viime aikoina on pyörinyt mielessäni eniten työhuone. Huone ei ole suuren suuri, mutta juuri sopiva tarpeisiimme ja iso ikkuna avartaa sitä paljon. Teen suunnittelutyöt pääosin kotona, joten työhuonetta olen tässä väliaikaisessa kodissakin ehtinyt jo kaivata. Oikeastaan meillä tässä väliaikaisessa kodissakin olisi kolmaskin makuuhuone, mutta se toimittaa varaston ja kodinhoitohuoneen virkaa. Se on siis juuri se huone johon vedetään vain ovi kiinni, ja suljetaan pois mielestä. Onneksi talossa on sitten huoneet kaikille toiminnoille, niin ei tarvitse kikkailla ja viritellä. Tässä siis työhuoneen siustussuunnitelmiani, ja yllä kuvainspiraatiota pinterstin Working place -kansiostani.

1.
Haaveilen jo siitä, miten talossa vihdoin on tila ja paikka kaikelle. Työpaperini olisivat armeijamaisessa järjestyksessä, ja kaikille askartelupaskartelu tilpehöörilleni olisi omat purkit ja putelit, ja tietysti mieluiten kauniit sellaiset. Kaappien sisällöt olisivat siis järjestyksessä, mutta toisaalta lehdet voivat olla rennoissa kasoissa edelleen ja taulut nojailla seiniin. Huoneen ei ole tarkoitus olla mikään toimisto, vaan enemmänkin työstudio. Galleriamainen niin kuin aikoinaan kirjoittelin jo silloin, kun avasin ensimmäisiä yleisiä ajatuksiani talosta ja sen tunnelmasta (täällä).

2. ja 8.
Työpöydän haluaisin keskelle huonetta. Itse asiassa meidän arkkitehti oli piirtänyt sen esimerkinomaisesti kuviin niin, ja tykkäsin heti ajatuksesta. Sen jälkeen se on mielikuvissani ollut siinä. En voi tehdä töitä selkä ovelle päin, joten siksi pöytä ei esimerksi tule ikkunan eteen. Työhuoneen ikkuna on kuitenkin niin iso, että siitä näkee ulos, vaikka pöytä onkin keskellä huonetta.

3. ja 4.
Järjestyksen lisäksi haluan huoneeseen myös luovan tunnelman. Asiat voivat olla järjestykseesä ja silti rennosti. Vihdoin on paikka missä voin esimerksi maalata. Keskeneräiset työt voi jättää huoneeseen, eikä niitä aina tarvitse kerätä välissä pois ja taas levittää, kun jatkaa. Maalausteline, ehkä voin nyt vihdoin hankkia sen.

5.
Kuten Norr11 -postauksessa kerroin, haaveilen työhuoneeseen tuosta heidän konjakin ruskeasta divaanista. Se olisi täydellinen ison ikkunan edessä. Aina ei jaksa istua ryhdikkäästi pöydän ääressä, joten tässä voisi heittää jalat ylös ja vaihtaa perspektiiviä.

6.
 Arkkitehtimme oli myös piirtänyt huoneen takaseinälle korkeat kaapit koko seinän mitalle. Vaikka korkeat kaapit syövät tietysti sisäänsä enemmän tavaraa, ovat nuo kaapit minun mielikuvissani madaltuneet, niin että se olisi ilmavampi. Tuohon kuvaan verrattuna kaapisto saisi silti olla hieman korkeampi. Taso toimisi tarvittaessa laskutilana, jos meneillään on jokin enemmän tilaa tarvitseva projekti. Ja sisustajana ajattelen jo tietysti myös sitä, miten kivoja asetelmia tuollaisen kaapiston päälle saa.

7.
Mattopohdinnat tämän ja muidenkin tilojen suhteen ovat pyörineet myös mielessäni. Tässä kuvassa ihastuin tuohon kauniiseen itämaiseen mattoon, ja jopa sen punaiseen väriin. Se olisi yhtä aikaa klassinen ja boheemi. Ehkä tämä ajatus on ainakin kokeiltava, ennen kuin lopulta kuitenkin päädyn siihen neutraaliin yksiväriseen tai korkeintaan raidalliseen mattoon. :D

9.
Seinälle on suunnitteilla taulukollaasi tuomaan sitä galleriamaisuutta. Olen hiljalleen kerännyt sekä niin sanottua aitoa taidetta, että kauniita printtejä ja valokuvia odottamaan tämän vision toteuttamista. 

1 kommentti:

  1. Työhuone on kyllä mielettömän tärkeä tila ihmiselle, joka työskentelee paljon kotona. Itsekin haaveilen inspiroivammasta työtilasta, jossa olisi paljon valoa, laskutilaa ja paikkansa kaikelle. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!