Kurkistus tuleville asuntomessuille

torstai 25. kesäkuuta 2015

Vantaan asuntomessujen alkamiseen on vielä pari viikkoa aikaa, mutta pääsin jo alkuviikosta vähän ennakkoon vierailemaan yhdessa tulevista asuntomessukohteista. Sisustus cocon Sanna oli kutsunut meitä bloggaajia HTH-keittiöiden ja Planiatalon järjestämään blogi-iltaan, tutustumaan messukohteeseen 32 eli Plania Amandaan. 
Saimme rauhassa tutustua taloon, nyt kun talo ei ole vielä täynnä messuvieraita. Illan aikana oli tarjolla kuohuvaa, sekä Topi Keskisarjan (Treffi bub & Bistro) luomia pieniä herkkuja; härkäpastramierostinia ja piparjuurta, jokirapuskagen-croustade ja briejuustoa ja mansikoita.
Talon on suunnitellut arkkitehti SAFA Eero Korhonen, ja sisustussuunnittelija on ollut Riia Rauhala. Riia olikin paikalla kertomassa kohteesta. Suunnittelun lähtökohtana on ollut luonto, ja talossa olennaista ovat erilaiset pinnat. 
Luonnon ja pintojen suhteen minusta onnistuneimpia esimerkkejä olivat takan molemmin puolin olevat tasot, joiden alaosissa voidaan säilyttää halkoja. Puut tuovat kodikkuutta ja lämpöä, ja tuo paikka on niille sekä käytännöllinen, että kaunis. Myös yläkerrassa puuta oli käytetty sisustuksessa kiinnostavasti. Aulan musta puinen seinäpinta kiinnitti heti huomion. Jäin kyllä miettimään kiinnittääkö se itseensä myös kaiken pölyn, mutta hyvältä se joka tapauksessa ainakin nyt näytti. Puuseinä pehmentää varmasti myös akustiikkaa. Pienenä yksityiskohtana vaatekaappien ja kodinhoitohuoneen mustat nahkaiset vetimet kiinnittävät myös huomioni. Ne olivat tyylikkäät, ja jotain sellaista mitä en ole aiemmin nähnyt. 
Yleensä asuntomessuilla käydessä olen aina ajatellut, että voi kun saisi joskus itsekin sisustaa kokonaisen talon. Viime vuoden messuilla en vielä todellakaan osannut ajatella, että tämän vuoden messujen aikaan meillä olisi taloprojekti käynnissä. Aiemmin olen hakenut messuilta ideoita sisustamiseen ja remontoimiseen pienemmässä mittakaavassa, mutta huomasin nyt kiinnittäväni huomiota vähän erilaisiin asioihin. Ainakin rakennusprojektin tässä vaiheessa suuremmat linjat (kuten talon pohjaratkaisu) tuntuvat olennaisilta, mutta toki yksityiskohdatkin ovat minulle aina merkityksellisiä.

Tässä muutamia poimintoja, joihin edellä mainittujen asioiden lisäksi kiinnitin huomiota tässä talossa:

Keittiö on tietysti asia, joka minulla on ollut pohdinnan alla jo pitkään. Tässä HTH keittiössä tykästyin erityisesti tuohon mustavalkoiseen takaseinään. Mustat listat ryhdittävät sitä kauniisti. Mia Rautomäki on suunnitellut tuon keittiön toimivuuden ja se tuntuikin toimivalta. 
Seisoskelin jonkun aikaa olohuoneesta nousevilla portailla ja ihailin kahden kerroksen korkuista olohuonetta, jollainen meillekin on tulossa. Se tuo kyllä paljon avaruutta tilaan. 
Valaistuksen osalta kiinnitin heti huomiota, että tässä talossa oli käytetty samantyyppisiä kuution mallisia seinävalaisimia, kuin mitä meidän talon valaistussuunnitelmassa on. Oli hauska nähdä vastaavat livenä, ja että millaisen valon ylös ja alas avautuva kuutio antaa. Makuuhuoneista bongailin erityisesti kauniita murrettuja sävyjä ja pehmeitä materiaaleja. Kylpyhuoneessa katseeni löysi heti kauniin valkoisen kiukaan. Se toimisi meidänkin tulevassa saunassa, joka tulee olemaan hyvin vaalea, vallalla olleiden mustien saunojen sijaan. 

Plania Amanda -talo oli jo pihaa myöden valmis, mutta alueella kävi kyllä vielä aikamoinen kuhina monessa talossa ja pihoilla. Toivotaan että valmista on, kun messut starttaavat. Oletteko te ajatelleet mennä käymään tämän vuoden messuille? Alueen muutkin talot näyttivät kiinnostavilta, joten minä ainakin odotan jo, että messut alkavat. 

Kiitos illasta HTH keittiöt ja Planiatalo! Taloon tutustumisen lisäksi oli myös erityisen hauskaa  tavata muita bloggaajia, joten kiitos seurasta kaikille teille paikalla olleille.

12 kommenttia:

 1. Ihanaa kun tulit ja vihdoin nähtiin!
  Huomiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta! Tällaisia tilaisuuksia tavat muita bloggaajia pitäisi olla useammin. Ehkä kutsun teitä sitten ainakin joskus talolle, kun se on valmis. Huomiseen!

   Poista
 2. Oli hauska tavata! Varmasti Asuntomessut kiertää aivan uudella silmällä, kun on oma rakennusprojekti käynnissä. Onnea unelmatalonne muovaamiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan kiva tavata.😊 Kiitos, vielä intoa riittää, mutta tsemppiäkin varmasti vielä tarvitaan. 😄

   Poista
 3. Tuo taso takan molemminpuolin näyttää aivan ihanalta, vaikken voi välttyä miettimästä montako hämähäkkiä tuollaiseen puumäärään mahtuisi ;)

  Paneeliseinä on ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ehkä paras vaihtoehto hämähäkkikammoiselle. 😄

   Poista
 4. Uusi lukijasi täällä ihastuksesta huokailee..:)

  VastaaPoista
 5. Magee talo!
  Olisin mieluusti käynyt messuilla, kun vanhassa kotikaupungissa vielä ovat!
  Kesä vierähtää kyllä täällä uudessa kotimaassa, joten on mukava kurkistella messuille kuvien kautta.
  Lempeitä kesätuulia täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan lisää kuvia messuilta, kun sinne pääsen, niin saat messuterveiset sinne Mantelilaaksoonkin. 😊

   Poista
 6. Hienoja kuvia olet ottanut ja tuo musta seinä on kyllä niin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Seinä oli tosiaan kyllä hieno, ja jotain erilaista, sellaista mitä messuilla haluaakin nähdä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!