Tallinnan tuliaiset

lauantai 11. huhtikuuta 2015


Tallinnan matkalta toin muutaman tuliaisen. 
Olen niin monesti täällä tunnustanut rakkauteni tuoksukynttilöihin ja tuoksuihin, joten ei kai ole suuri yllätys, että pyhiinvaelluskohteeni Tallinnassa oli  Creme de la creme -parfymeria. Valikoimissa oli vaikka mitä ihania tuoksuja ja tuoksusarjoja, joita meiltä Suomesta ei saa. Heiltä löytyi esimerkiksi Byredoa, jonka parfymi ja kynttilä ovat vilahdelleet myös täällä ja täällä. (Tai nyt täytyy sivuhuomautuksena korjata/kertoa, että Byredoa itse asiassa saa kyllä nykyisin myös Suomesta Petit St Louis -liikkeestä Lahdesta. Pienen reissun Lahteen voisi tehdä joskus ihan jo vain tuon muutenkin lupaavan oloisen putiikin takia.)
Cream de la cream -parfymeriassa minulla oli tällä kertaa kuitenkin mielessäni Diptyquen kynttilät. Mukaani lähti ihana kynttilä Ambre -tuoksulla. Toivoin, että tämä lievittäisi vähän ikuista Pariisi-ikävääni, mutta taisi käydä päin vastoin. Pariisifiilistä tallinnalaisittain liikkeessä kyllä oli. Kynttiläni pakattiin silkkipapereihin, joihin suihkaistiin testaamaani tuoksua, ja pussiin sujautettiin vielä tuoksunäyte. Pikkujuttuja jotka kuitenkin saavat esteetikon huokaamaan ääneen. Palvelu liikkeessä oli ystävällistä ja huolellista. 
Toisen täsmäiskun tein Massimo Duttille, jonne aina matkoillani suuntaan, koska sitä ei Suomessa ole. Massimo Dutti on siis Zaran kanssa samaa konsernia, joten sitä onkin kuvailtu Zaran isosiskoksi. Kuvaus sopii hyvin, sillä vaatteiden tyyli on klassisempi ja materiaalit laadukkaampia, tämä näkyy hieman myös hintalapussa. Esimerkiksi Milanon Massimo Duttin näyteikkunat eivät jääneet yhtään luksus merkkien varjoon, vaikka hinnat ovat niihin nähden varsin pienet. Tykkään MD:n ajattomasta tyylistään, jossa kuitenkin on myös moderniutta.  Olen esimerkiksi hankkinut silkki-cashmer neuleita, ja asusteita (klik). Virossa Massimo Duttin liike on nyt ollut vuoden, kun siihen asti lähin liike on löytynyt Tukholmasta. Valitettavasti kaikki me Massimo Duttia Suomeen odottavat joudumme edelleen elämään ilman. Toisaalta, kun MD:lle ei joka päivä pääse, niin siinä säilyy oma hohtonsa. Olisin löytänyt tälläkin kertaa vaikka mitä, mutta päädyin kuitenkin lopulta vain yhteen varsin simppeliin t-paitaan. Kankaan joukkoon on ommeltu ihan ohutta hopealankaa, niin että pinta kevyesti kimaltelee. Ei liian bling bling, mutta jotain juttua perusvaatteeseen kuitenkin.
Telliskivestä Art home -sisutusliikkeestä mukaani lähti tuo kuvissa näkyvä tekstitaulu. Telliskivessä piipahdin myös luonnonkosmetiikkaa myyvässä liikkeessä. Jotain paikallistakin oli kiva tuoda, joten matkaani lähti sieltä Virolaisia tuotteita; Joik -tuoksukynttilä (kyllä, tuoksukynttilä TAAS :D) ja suihkusaippua, jonka tuoksu on raikkaan sitruunainen ja nimi hyväenteinen. Vai mitä luulette, jos aamusuihkussa vilkaisee tuota kauniin yksinkertaista pakkausta ja saippuoi itsensä "täydelliseen päivään", niin eihän suihkun jälkeen voi kuin olla hyvällä mielellä. 

4 kommenttia:

 1. Täältähän löytyi upea blogi, täytyy ehdottomasti jäädä seurailemaan :)

  VastaaPoista
 2. Hei muistan kun vinkkasit mulle Clean-tuoksusarjaa jossain aiemmassa postauksessa ja olen jäänyt nyt niihin aivan koukkuun! Olen niin onnellinen, että raskauden myötä tullut hajusteyliherkkyys ei saanutkaan otetta, vaan löysin miedon ja sopivan arkisen tuoksusarjan päiviäni ilahduttamaan :)

  Pitääkin käydä noissa mainitsemissasi paikoissa seuraavalla Tallinnan reissulla :)

  Lyydia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva, että siitä vinkistä oli sinulle iloa. CLEAN on kyllä ihana sarja. Jossain (harmi en muista missä) huomasin, että heiltä on myös tuoksukynttilöitä, ja olikohan myös huonetuoksuja. Minäkin varoin ennen tuoksuja, kun luulin niiden aiheuttavan migreenin, mutta nykyisin kestän tuoksuja ihan hyvin. Onneksi, niin ei tarvitse elää ilman. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!