DIY: Kultamuna

maanantai 30. maaliskuuta 2015Viikonloppuna laitoin kotiin vähän pääsiäistä. Mitään muita pääsisäiskoristeita meillä ei tänä vuonnakaan ole kuin pääsiäismunia, pajunoksia ja kukkia. Valkoiset muoviset koristemunat muuttavat aina joka vuosi muotoaan, kun keksin koristella niitä aina vähän eri tavoilla. Yksi munista sai nyt pintaansa vähän glitteriä ja glamouria, kun laitoin siihen kultahilettä. Superhelppoa ja silti minusta kaunis ja yksinkertainen pääsiäiskoriste. Näitä olisi voinut tehdä vaikka useammankin. Vision iskiessä en siihen hätään löytänyt edes nestemäistä liimaa, vaan käytin ihan vain puikkoliimaa. Riittävän hyvin toimi silti puikkoliimakin, vaikka nestemäisellä liimalla olisi kyllä tullut varamasti vähän pysyvämpi tulos.  Tuolla vitriinissä kultamuna kyllä kestää, kun se ei ole esimerkiksi meidän pikkutuholaisen ulottuvilla. Tuo vitriinikynttelikkö on muuten ollut hyvä hankinta. Se on kivan muuneltava, kun sisään voi laittaa milloin mitäkin aina vuodenajan mukaan. Syksyllä minulla on ollut siellä omenoita ja jouluna joulupalloja, ja nyt pääsiäisenä höyheniä ja munia.
Pajunoksiin laitoin kullanvärisellä ohuella rautalangalla höyheniä. Kieputin osaan oksista kultalankaa koko oksan pituudelta, ja joihinkin jätin rautalangan päät pitkiksi ja pyöritin niitä vain vähän spiraalille. Kaukaa rautalankaa ei kyllä edes näy, joten se olisi voinut ehkä olla hieman paksumpaa. Voi olla, että ehkä hopeanvärinen olisi erottunut oksista paremmin. Kultahileen kaveriksi kultalanka sopi nyt kuitenkin paremmin.
Muualla Suomessahan trullit kiersivät jo nyt palmusunnuntaina. Pohjanmaalla, jossa minä lapsuuteni olen viettänyt, trullit kiertävät aina vasta pääsiäislauantaina. Pikkumies tulee tulevina vuosina hyötymään tästä kahden viikonlopun trullitteluputkesta ison karkkisaaliin.
Pääsiäisjuttuja on luvassa lisää tällä viikolla.

2 kommenttia:

  1. Hei tosi kaunista! Ihana tuo kynttilävitriini tosiaan, ja tuo asetelma. Höyhenet tekevät ihanan kodikkuuden. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Amanda! :) Niin tuo asetelma olisi ihan erilainen ilman utuisen keveitä höyheniä. Kävin jo vähän pikaisesti kurkaamassa sinun blogiisi. Kaunista ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi!