Olohuoneen sisustushankintoja

torstai 15. tammikuuta 2015Vanhan kotimme uusi asukas halusi ostaa myös osan huonekaluistamme. Hauskaa, että makumme kohtasivat myös niiden suhteen. Monet huonekalut olivat juuri siihen asuntoon mittasuhteiltaan sopivia, mutta tulevaan taloon taas liian pieniä. Varsinaisesti huonekalujen hankinta on siis edessä sitten joskus taloon. Tässäkin tullaan kuitenkin asumaan suhteellisen pitkään (rakennusprojektin ajan), joten joitakin huonekaluja tuli hankittavaksi jo tähän vuokra-asuntoon.
Eilisessä kuvassa jo näkyikin muutama uusi juttu, koska erityisesti juuri olohuoneeseen tarvittiin kalusteita vanhojen tilalle. Näin vuoden alussa oli kyllä hyvä aika tehdä hankintoja, kun tammialet ovat monessa paikassa käynnissä. 
Olohuoneen mustista neliöistä pöydistä ei ensin ollut edes tarkoitus luopua, mutta koska lasipöydät lapsiperheessä ei ole kovin hyvä idea, jäivät ne vanhaan kotiin. Olen tykännyt neliöstä muodosta, joten siinä pysyttiin. HAY:n tray pöydistä on tullut klassikkoja, niiden simppelin muodon ja muunneltavuuden takia. Valitsimme nyt mustan sijaan valkoiset pöydät, koska en ole vielä ihan varma mustan värin roolista tulevan talon sisustuksessa. Tännekin tuntui valkoinen sopivan paremmin, ja mustaa on sitten helpompi tuoda jossain muussa muodossa, kuten nytkin tein. Tilaukseen meni siis myös saman sarjan pienempi suorakaiteenmuotoinen hieman korkeampi pöytä. Se tulee toimimaan varmasti monessa paikassa, koska sitä on kokonsa puolesta helppo siirrellä tarpeen mukaan. Tuo pöytä saapui vasta tänään illalla, joten se ei ihan vielä ehtinyt kuviin. 
TV-taso oli edellisessä kodissa tehty saman sarjan kaapeista kuin keittiökin. Se oli kiinni seinässä,  joten se luonnollisesti jäi vanhaan kotiin. Tänne hankimme IKEA:n bestå tv-tason. Se on yksinkertainen, ja siihen on helppo hankkia lisää osia, jos sellainen tarve tulee. Kaikkien matalien tasojen kanssa on kyllä ihan pian se ongelma, että kun tuo pikkumies nousee pystyyn, niin niillä ei enää äidin sisustusasetelmat pysy sekuntiakaan. Yritän siis nyt nauttia siitä, että tasoilla voi pitää muutakin kuin leluja.
Uuden maton hankinnasta on ollut puhe meillä jo pitkään. Viime kesänä joku oli jo kokeilussakin, mutta ei lopulta kuitenkaan ollut hyvä. Mies kommentoi aina välillä Annon Pandora maton kuvioa levottomaksi, ja onhan se meillä jo muutenkin ollut vuosia. Talossa kun on sitten enemmän huoneita, Pandora saattaa taas sitten pienen tauon jälkeen löytää paikkansa. Villasta olemme materiaalina pitäneet, koska se hylkii hyvin likaa. Olen pitänyt jo pitkään silmiä auki siltä varalta, että sopiva raitamatto tulisi vastaan, ja tulihan se lopulta, vieläpä 50% alessa. En ole aiemmin Kodin 1:ssä edes tähän mattoon törmännyt, eikä niitä alekasassakaan ollut enää kuin yksi. Tilaan tuli minusta heti enemmän ryhtiä selkeämmästä kuviosta. Raita on ajaton, ja itseasiassa meidän kaikki matot alkavat nyt olla raitaisia. 
Uudessa ympäristössä ja muutamien uusien huonekalujen joukossa vanhatkin esineet näyttävät taas jotenkin uudistuneilta. 
Niin se vain on, että uudistuminen piristää!

6 kommenttia:

 1. Sinulle on haaste bloggissani: http://saakurkistaa.blogspot.fi/2015/01/sydamentykytyksia-haaste.html
  Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaan ilomielin haasteen, haaveilu on ihanaa. :) Mukavaa viikonloppua sinullekin! :)

   Poista
 2. Pöytä näyttää kivalta, tulemme pian katsomaan livenä! Meillekin saapui tällä viikolla uusi pöytä :)
  Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteinen pöytäpähkäily tuotti siis tulosta. :) Kiva, kun tuutte pian pöydän ja muunkin asunnon tsekaamaan. :)

   Poista
 3. Heippa ja kiitos aina niin inspiroivista postauksista! Minäkin haluan tämän, mutta miksi en löydä kolmiovisena IKEAn sivuilta? Onko teidän oma korkeakiiltoinen?

  T. Minttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet saanut blogistani inspiraatiota. :) Meidän tv-taso koostuu kolmesta palasta, eli kaksiovisesta, ja siihen liitetystä yksiovisesta palasta. Ovet valittiin korkeakiiltoisina. Päälle hankittiin IKEA:sta 180cm pitkä lasi. Valkoinen lasi peittää hyvin liitoskohdan, niin että kokonaisuus on yhtenäinen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!