KUUKAUDEN KOLLAASI: Tammikuisia ideoita lastenhuoneeseen

tiistai 27. tammikuuta 2015


Pikkumies täyttää maaliskuun alussa vuoden. Voitteko käsittää? Minun täytyy ainakin nämä pari kuukautta vielä sulatella asiaa. Silti sen sijaan, että jäisin itkemään nopeasti ohi kiitäneen vauvavuoden perään. Täytyy iloita siitä, että poika kasvaa ja on terve. Varasinkin hänelle viime viikolla 1-vuotis valokuvauksen (siitä lisää lähempänä). Tuntuu, että juurihan kirjoitin teille vastasyntyneen kuvauksista. Niitä kuvia päivittäin katsellessa tulin ajatelleeksi, että onneksi valokuviin saa tallennettua edes ripauksen kulloisestakin vaiheesta. 
Olen ryhtynyt vähän miettimaan pojan synttäreitä; mitä tarjotaan, koska juhlat pidetään, millaiset kutsut, entä lahja...
Pohtiessani lahjaideoita tämä mami lipesi myös jo hieman suunnittelemaan pojan huoneen sisustusta tulevaan taloon. Samalla tulin koonneeksi inspiraatiota pojan huoneen sisustukseen (tai miksipä tässä ei olisi inspraatiota tyttöjenkin valtakuntaa sisustaville). Vuoden ensimmäinen kuukauden kollaasi meinasikin jo unohtua, joten tässä sisutus- ja lahjaideoita pikkuihmisille:
  
1. Säilytysratkaisuja ei ole koskaan liikaa. Tykkään näistä isoista legoista, jotka ovat siis säilytyslaatikoita. Näissä pidettäisiin meillä varmasti ensin duploja (joilla jo kovasti leikitään) ja sitten isompana legoja.
2. Autoratatarrat lattiaan olisi hauskat. Tarrassa on sekin hyvä puoli, että sen saisi sitten myös pois. Ei tarvitse kokolattiaa remontoida autoradan takia, jos haluaa vaikka vaihtaa huoneita tai kun jossain vaiheessa autoleikit ei enää niin kiinnosta.
3. Elodie & Details mustavalkoisen repun pikkumies sai joulupukilta (ehkä äiti ja isä tässä kohtaa vähän joulupukkia avusti). Meillä luovuttiinkin joku aika sitten hoitolaukusta, kun kamat mahtui hyvin jo tuohon reppuun. Reppu on varmasti hauska pienen miehen selässä, kun hän lähtee kävelemään, ja siihen tullaan pakkaamaan tavaroita ja leluja niin mummolaan, hoitoon kuin retkellekin lähtiessä. 
4. Zuny-eläimiä näkee aikuistenkin hyllyissä, ja painojahan nuo eläimet kai oikeastaan ovatkin. Tämmöinen asukki pikkumiehen huoneessa olisi kyllä hauska.
5. Vilac-auto tulee olemaan pikkumiehen ensimmäinen synttärilahja. Ssshhh ei saa paljastaa! Vaikka pohdin muitakin vaihtoehtoja tajusin, että tämän auton olen valinnut jo vuosia sitten ensimmäiseksi synttärilahjaksi. Vilac-auto on vaan niin kertakaikkisen hieno. Kyllähän kasvava pikkuautojen kokoelma tarvitsee johtajan.
6.  Majaleikit olivat itsellenikin lapsena ihan parhaita. Sitten, kun pojalla on huoneessaan vähän enemmän tilaa, niin tiipii olisi mahtava leikkipaikka.
7. Numero74 ihanat tähtityynyt sopisivat pojan sängylle tai tiipiihin pehmusteiksi. Näiden joukossa olisi kiva köllötellä iltasatua lukien.
8. Ferm Livingin pyykkikori hankittiin meille lelukoriksi vähän aikaa sitten. Äitiäkään ei nyt yhtään haittaa että, lelukori lojuu käytännössä kokoajan alakerrassa. Mustavalkoinen nahkalenkeillä varustettu kangaskori on kätevyytensä lisäksi niin kivan näköinen.
9. Keinuhevonen tai tässä tapauksessa oikeastaan keinulammas olisi hauska. Pörröinen lammas on suloinen ja sillä pikkumies tykkäisi varmasti ratsastaa auringon laskuun. 


2 kommenttia:

  1. Miten se aika rientääkin niin vauhdilla. Upeita juttuja olet valinnut kollaasiin. Tykkään etenkin tuosta autosta. Ne ovat aivan älyttömän hienoja. Sopivat myös täydellisesti sisustukseen. ;)

    VastaaPoista
  2. Kiva kollaasi ja suunnitelmat! Lastenhuonepostaukset (erityisesti poikien) ovat lemppareitani. Mukava myös kuulla teidän yksivuotiskuvauksista. En ole tainnut aiemmin kommentoidakaan tänne. Meillä on viisi poikaa ja vaikka nuorin on vasta 3kk, olen jo miettinyt hänen tulevaa 1-vuotislahjaansa. Jotain "omaa" pitäisi keksiä ja tuntuu, että ideat on käytetty. Teemaksi tullee Petteri Kaniini. Meidän neljäs poika sai tuon ihanan auton aikoinaan 1-vuotislahjaksi, mutta punaisena. Se oli mukana myös 1-vuotisvalokuvauksessa (osassa kuvista). Duploja meillä säilytetään nykyään kahdessa isossa Tine K:n korissa. Niitä on kertynyt niin paljon vuosien varrella...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!