JOULUKALENTERI 2/24: Pala maata ja talo-joulukalenteri

tiistai 2. joulukuuta 2014


Meillä on nyt sitten pala maata Espoosta. Jipii!!!
 Tuntuu aika uskomattomalta, että talohaaveesta todella tulee totta. Siihen, että tontilla on pystyssä talo on tietysti vielä pitkä matka, mutta olen silti riemuissani siitä, että nyt vihdoin saa oikeasti ryhtyä projektiin. 
Väliaikainen kotikin on löytynyt. Kun etsimme vuokra-asuntoa emme vielä tienneet koska ja mistä tontti löytyisi, joten ei oikein tiedetty mistäpäin sitä etsiä. Päätöksiä oli kuitenkin tehtävä nopeasti, että meillä olisi tammikuussa katto pään päällä. Luotimme intuitioon, kun sopiva vuokra-asunto tuli vastaan Espoosta. Palaset loksahtelivat paikoilleen. Kun pari viikkoa sitten kirjoitimme vuokrasopimuksen väliaikaisesta asunnosta, emme todellakaan osanneet arvata, että lopullinen tontti löytyisi seuraavalla viikolla vain 1,5 km päästä. On iso helpottava asia projektin aikana, että matkoihin ei kulu turhaa aikaa. 
Koska talokuviot ovat selvästi tämän joulun teema, pikkumiehen joulukalenterikin on sen mukainen.  Ferm Living talo-joulukalenteri on minusta niin hieno. Minulla oli ensin ihan muu visio, mutta se ei sitten onnistunutkaan mm. siksi, että tulostin ei suostunut toimimaan. Luovuin siitä ajatuksesta lopullisesti, kun pikkumies sai postissa ihanan perinteisen partiolaisten joulukalenterin toiselta kummitädiltään.
Matti Myöhäisenä eilen aamulla joulukuun ensimmäisenä aamuna sain kuitenkin päähäni, että nyt jos koskaan pikkumiehellä täytyy olla talon muotoinen joulukalenteri. Myöhäisherännäisyydestäni oli hyötyä, nimittäin löysin talokalenterin lopulta 30% alennuksesta. Taskuihin laitoin Brion palikoita, eli rakennusprojektiteemalla mennään siis myös sisällön osalta. Idean Brion palikoista sain ystävältäni, jonka pojalla on muuten myös samanlainen kalenteri. 
Talo-joulukalenteri seuraa meitä sitten joskus uuteen taloon, ja aina jouluisin voidaan muistella, että se hankittiin samana päivänä, kun tehtiin kaupat tontista.

12 kommenttia:

 1. Onnittelut talo-ja maakaupoista!
  Varmasti ihanaa paasta suunnittelemaan omaa kotia!
  Pojan joulukalenteri on hieno!Meilla mennaan perinteisella luukkukalenterilla poikani kanssa ja lahjat saadaan meilla vietettavien kahdenkin juhlan aikana;hanukkana ja jouluna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Perinteinem lukkukalenteri on kyllä myös kivan. Mukavaa juhlien aikaa teille sinne Israeliin!

   Poista
 2. Onneksi olkoon, Onni on oma-koti-talo <3
  Niin ja ihana löytö/idea tuo kalenteri!!!

  VastaaPoista
 3. Ihana kalenteri. Mistä tuo löytyi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, pakkohan se oli hankkia. :) Löysin kalenterin poreHelsinki nimisestä liikkeestä.

   Poista
 4. Ihanaa -onneksi olkoon tontin ym. johdosta :)

  VastaaPoista
 5. Onnea tontista ja tervetuloa Espooseen. Itsekin entinen Helsinkiläinen ja nykyinen Espoolainen. Täällä on hyvä asua. Pois en enää muuttaisi :) t. Marianne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hauska kuulla, että olet kulkenut samaa reittiä ja viihtynyt. :) Uskon, että mekin viihdytään Espoossa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!