Pergola rakentuu

perjantai 27. kesäkuuta 2014Palasin pikkumiehen kanssa toissa päivänä kotiin. Pidennetty juhannus Pohjanmaalla oli hauskaa vaihtelua perus vauva-arkeen. Ehdimme majailla molemmissa mummoloissa, ja serkkujen luona. Ensimmäinen junamatka meni yllättävän hyvin. Yleensä pikkumies ei viihdy hereillä vaunuissa, mutta junassa hän pötkötteli niissä ihan tyytyväisenä, kunhan lemppari lelu oli katseltavana. Vaikka samassa junanvaunussa oli paljon vauvoja ja ääniä, nukkui hän myös ihan hyvät päikkärit. 

Kun tulimme kotiin, säntäsin heti katsomaan mitä mies oli saanut aikaiseksi sillä välin kun me olimme olleet poissa kotoa. Mies ja naapurit olivat olleet ahkeria. Pergola projekti oli edennyt jo tosi pitkälle, ja alapihalla seisoi komea pergola. Pergola oli tarkoitus rakentaa vasta ensi kesänä, mutta projekti päätettiin kuitenkin ottaa jo tälle kesälle. Pihalla ei ole ollut katettua tilaa, joten sateen yllättäessä on ollut pakko paeta sisätiloihin. Meidän asunnossa on toki kuisti, mutta isommalla porukalla ei sinnekään mahdu. Ensimmäisessä kuvassa näkyy lähtötilanne, joten kova työ oli tehty myös ryteikön raivaamisessa. Ihan valmista ei vielä ole, mutta isoin työ on tehty. Valokate ja seinäsäleiköt puuttuvat vielä, ja maalaus on kesken, mutta hieno tulee. Pergolan taakse on jossain vaiheessa vielä tarkoitus tehdä grillauspaikka. 
Tänä kesänä ei ollut tarkoitus pitää puutarhajuhlia, mutta uusi pergola houkuttaisi kyllä edes pienten juhlien järjestämiseen. Ainakin talon asukkaiden kanssa suunnittelimme, että kunhan valmista tulee, niin jonkinlaiset pippalot järjestetään. Lupaan lisää kuvia tännekin, kun pergola on ihan kunnolla valmis.

4 kommenttia:

 1. Tuommoisesta minäkin haaveilen!

  Löysin blogisi vasta äskettäin ja näytti niin kivalta, että piti jäädä seuramaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinunkin haaveesi pergolasta toteutuu. Kiva, että jäit seuraamaan blogiani :)

   Poista
 2. Miten upea pergola! Olen aina pitänyt pergoloista ja halunnut meillekin oman. Meidän pihaamme sellainen ei mahdu, mutta jos joskus mökille. Tsemppiä rakennuspuuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pergolassa tullaan varmasti olemaan paljon. Toivottavasti sinäkin saat omasi, vaikka mökille. Mukavaa kesää!

   Poista

Kiitos kommentistasi!