Luonnon inspiroima joulu

perjantai 15. marraskuuta 2013

Nyt on aika aloittaa joulufiilistely oikein kunnolla täällä blogin puolellakin. Minulla on suunnitteilla teille joulukalenteri, jossa joulukuun jokaisena päivänä kurkistellaan jouluvalmisteluihin, joulusisustukseen ja joulutunnelmiin. Joulukuuta vielä odotellessa on jo onneksi lupa inspiroitua joulujutuista.
 Joulusisustuksesta voi nauttia pidempään, kun kotia sisustaa enemmänkin talveen, eikä vain jouluun. Talviseksi kotia voi hyvillä mielin laittaa jo näin marraskuussa, ja toisaalta kaiken maailman "bling bling joulukrääsää" ei tarvitse kyllästyneenä keräillä pois heti tammikuussa.
Tänä vuonna jouluani inspiroi luonto.
Tähän ensimmäiseen joulupostaukseen kokosin kuvainspiraatiota meidän kodin joulusisustustukseen. 
Meillä luontohenkinen joulu/talvisisustus syntyy näistä neljästä alueesta:

Luonnonsävyt 
erityisesti valkoinen ja harmaa.
Luonnonmateriaalit 
erityisesti pellava ja villa.


Palaset luontoa
esim. kävyt, kaarna, sammal, joulupuut, joulukukat ja oksat. 


Luontoaiheet  
kuvioissa ja muodoissa, kuten tähdet ja höyhenet.
Joulutyylimme kunnioittaa siis hyvin samoja elementtejä kuin siustus kodissamme muutenkin. Makuuhuoneessa sänkyä pedataan pellavalakanoihin tai höyhen lakanoihin, ihan niin kuin voitaisiin tehdä muutenkin. Tyynykasat vain kasvavat itsetehdyillä neuletyynyillä, joista olen teille kirjoitellutkin (täällä ja täällä). Joulukoristeet kaivan hyvästä tallesta laatikoistaan, ja jouluinnostuksissani saatan tehdä niitä lisääkin. Uusia hankintoja ei siis juuri tarvitse tehdä, mutta aina jostain voi haaveilla...
 
Kuvien alkuperäiset lähteet löydät pinterestin christmas -kansiostani täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!