Champagneen ja Pariisin...

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Se olisi muutama tunti, ja kauan odotettu Ranskan matkaa voi alkaa. :)
Matkaseuramme oli vielä eilen käymässä meillä, ja teimme viimeisetkin matkasuunnitelmat.

Pariisin lentokentältä nappaamme alle auton, ja suuntaamme pariksi päiväksi Champagnen alueelle. Sieltä meillä on varattu huoneet pieneltä shamppanja -tilalta. Parin päivän aikana on tarkoitus vierailla muutamilla muillakin shamppanja -tiloilla. Ennen juhannusta hain vielä muutamia matkakirjoja, joista yhdestä ajattelin vinkata nyt myös teille.


 Essi Avellan Matka Champagneen Opas shamppanjanystävälle ja viinimatkailijalle
 "Essi Avellanin, Suomen ensimmäisen Master of Winen, sydän sykkii shamppanjalle. Tämä tunnettu viinikirjoittaja, shampanjaexpertti ja FINE Champagne Magazinen päätoimittaja matkustaa lukemattomia kertoja vuodessa suosikkijuomansa alkulähteille Ranskan Champagneen. Tässä kirjassa hän paljastaa parhaat näillä matkoilla löytämänsä vierailukohteet ja samalla lukija saa oppia kaiken olennaisen shamppanjan ominaisuuksista ja viiniasiantuntijan omista suosikeista."

Vaikka pari päivää on todella lyhyt aika Champagnessa on kirjan vinkeistä varmasti hyötyä ainakin tällaiselle shamppanjanoviisille. Essin sivuilla kannattaa vierailla, jos on kiinnostunut shampanjasta tai viineistä ylipäätään, sieltä voi löytää esim. viinikoulun tai shamppanjamarkkinat ihan Suomesta.
www.essiavellan.comKeskiviikkona suuntaammekin sitten Pariisiin.
Muistan miten kaksi vuotta sitten laskeuduimme yöllä Pariisiin ja tuijotin ikkunasta epäuskoisena, kun näin Eiffel-tornin valot. En ollut tajunnut, että se todella näkyisi sinne asti. Olin kaiken kaikkiaan yllättynyt miten suuri se todellisuudessa on. Eiffel-torni on Pariisissa se asia, jota olen ikävöinyt eniten. Se ei ole saavuttanuut minkään tasoista kliseisyyttä, vaan se on aina yhtä klassisen kaunis. Liikkuessaan kaupungilla, sen suuntaan aina tähyää ja haluaa nähdä miltä se eri paikoista näyttää.

Jos Champagnen -osiolta odotan juomaelämyksiä, niin Pariisilta sitten ruokaelämyksiä. Matkaseuramme on varannut meille pöydän ainakin pariin kehuttuun bistroon etukäteen. Niitä makuelämyksiä odotan vesi kielellä.
Sääennusteet ovat kirjaimellisesti olleet ainut mustapilvi matkamme yllä, sillä ne eivät aluksi todellakaan vaikuttaneet siltä, miltä pitäisi. ...onneksi ennusteet ovat parantuneet koko ajan, ja nyt vaikuttaa jo lupaavammalta. Toivotaan parasta ja onhan se niin, että: "A bad day in Paris is still better than anywhere else."

Monia paikkoja jäi viimeksi kokematta. Kaikkea ei tietenkään nytkään ehdi, mutta pompidou-keskuksessa nykytaiteen museossa olisi kiinostava käydä. Ladureen legendaariset macarons -leivokset jäivät viimeksi maistamatta, mutta nyt asia on korjattava. Katakompeihin olisi kiinnostava päästä, mutta en tiedä iskeekö maan alla ahtaanpaikankammo. Mitään hullua "kieli vyön alla" -juoksua emme kuitenkaan aio hosua, vaan ehdottomasti on jäätävä aikaa kahviloissa istuskelulle ja puistoissa käveleskelylle. Viimeksi olin kirjoittanut itselleni muistikirjaan "Älä suorita, nautiskele Pariisi!", ja tätä omaa neuvoani ajattelin nytkin toteuttaa.

Nyt on siis luvassa lomailua myös blogista, mutta lupaan palata Ranskan terveisineni, kunhan kotiudun.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!