Kodin ❤

lauantai 4. toukokuuta 2013

Kun hankimme tämän kodin, ei siinä ollut keittiötä ollenkaan. Se oli edellisten asukkaiden toimesta purettu kokonaan pois. Meitä se ei haitannut. Olimme päin vastoin helpottuneita, että säästyimme purkuhommilta.Koska keittiö on samassa huoneessa olohuoneen kanssa, halusin, että se on yksinkertainen ja ilmava. Vaikka talo on vanha emme haluneet, että tuntuisi kuin asuisimme museossa, siksi päätimme yhdistää mukaan moderneja elementtejä. Tanskalaiset hallitsevat tyylikkyyden, ja tyylien yhdistelemisen, joten Kvik valikoitui vaihtoehdoista helposti. Malleista mattapintainen Mano miellytti lopulta silmää eniten. Saarekkeen päälle valittiin kevyt valaisinliesituuletin, että tuuletin ei peittäisi näkymää olohuoneeseen.


Smeg oli haavenani jo edelliseen asuntoon, ja siksi must have -listalla heti, kun tätä keittiötä ryhdyttiin suunnittelemaan. Keittion kaappien ja jääkaapin välillä on kontrastia värin, muotokielen ja pinnankin suhteen, mutta että musta Smeg ei olisi jäänyt liian yksinäiseksi sai se kaverikseen mustat kivitasot.


Vanha ruokapöytämme oli suorakaiteen muotoinen ja tähän tilaan liian suuri. Tuolit olivat liian masiiviset, ja tyyliltäänkin jo aikansa eläneet.  Vanha pöytä ja tuolit saivatkin uuden kodin, kun ruokailutilan ja saarekkeen välille kaivatiin riittävästi kulkutilaa ja huonekaluihin keveyttä. Tähän tilaan näin heti mielessäni Eamesin DSW-tuolit ja pyöreän mustan pöydän. Muiden huonekalujen uusimisen tarvetta ei juuri muuton yhteydessä ollut, joten klassikkotuoleihin päätettiin sijoittaa.


Pöydän löytäminen ei sitten ollutkaan enää niin helppoa. Sopivan kokoisia pyöreitä pöytiä oli tarjolla yllättävän vähän, puhumattakaan vielä mustana. Koska juuri sopivaa, ja kaikki mielikuvani täyttävää mallia ei löytynyt, pääsi puuseppämieheni jälleen kerran hommiin. Alunperin ajattelimme, että hänellä ei ehkä olisi aikaa sen tekemiseen, mutta kulutetut työtunnit olivat vaivan arvoisia. Pöydän takana oleva seinä huusi pitkään tyhjyyttään, mutta lopulta New York -printti osui kohdalle Tukholmassa, ja viimeinenkin yksityiskohta napsahti paikoileen.
Keittiöstä on tullut kotimme ❤.7 kommenttia:

 1. Ihana blogi H! Vanha rättikaupan työkaveri tässä kyselee, että mitä mieltä oot ollu tosta Kvikin keittiöstä? ;) Onko toiminu kuinka hyvin ja oliko helppo asentaa?? Vai otitteko sen asennuspalvelun? :O Ollaan täällä Rauman päässä luultavasti hankkimassa omistusasuntoa ja ois myös tiedossa keittiöremppaa. Tota Kvikin keittiötä ollaan myös mietitty, mut se vaan epäilyttää, että miten hyvä/kestävä/helppo asennettava toi on.

  Hei ja postaustoivetta, remppafiiliksiä ja vinkkejä rempan toteuttamiseen!! Jos tässä nyt pitää alkaa remppailemaan, ni jos vaan on jotain vinkkejä mm. hermojen venyttämiseen ni ois kiva kuulla/lukea. :D

  Ihanaa kevättä,

  Terv. Jenni ja Topi!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla teistä Raumalaisista! :) Meillä Kvikin keittiö on palvellut tosi hyvin. Edellisen rempan aikaan tuli koluttua keittiöliikkeitä laidasta laitaan. Tykästyin jo silloin Kvikin keittiöihin, mutta päädyimme silloin toiseen. Hintalaatusuhde on minusta hyvä. Kaksi kaveripariskuntaakin on sen jälkeen päätynyt Kvikiin, ja käsittääkseni hekin ovat olleet tyytyväisiä. Saarekkeen taustalevy tuli meille jälkitoimituksena, mutta muuten asiat sujuivat. Keittiön asennusta minä seurasin vain sivusta, mutta J:n mielestä asennus on ihan samanlainen kuin aikalailla kaikissa muissakin. Jos ette ole vielä käyneet Kvikin liikkeessä, niin siellä näkee konkreettisia ratkaisuja parhaiten. Postaustoive liittyen remppailuun on laitettu korvan taakse. Ehkä löydän joitain before -kuvia, niin saa palautettua raksa-ajat mieleen. ...ja onhan tässä remppaa käynnissä kuistin osalta nytkin. Toivottavasti teidän oman kodin hankinta onnistuu. Aurinkoista kevättä ja kiva, että olet löytänyt blogiini. :)

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä. Meillä menikin asuntotarjous läpi ja näin ollen mm. keittiöremppa odottaa kesällä! Täytyy käydä tutustumassa siihen liikkeeseen :)

  VastaaPoista
 3. On se ihana tuo juliste. Kuten teidän keittiökin! Ja sinun blogisi.

  Kivaa viikkoa! :)

  Maiju

  VastaaPoista
 4. Hei, mikä on pöydän halkaisja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, että en enää muista. Sen kyllä muistan, että tuon kokoisia ei löytynyt tosiaan mistään, niin mies teki sen, että sopi juuri tuohon paikoilleen. Olisiko se ollut 1m20cm, mutta en nyt ole ihan varma.

   Poista

Kiitos kommentistasi!