Ensimmäinen myymäni maalaus

lauantai 16. helmikuuta 2019


Näissä kuvissa on vielä seinällä maalaukseni, joka sai tässä joku aika sitten uuden kodin. Se on nimittäin ensimmäinen myymäni maalaus.
Maalasin tämän taulun jo joskus kesällä ja silloin, juurikaan asiaa sen enempää ajattelematta, julkaisin siitä kuvan instagramissa. Blogissa taulu näkyi paljon pidemmän ajan jälkeen, koska hämmennyin siitä, miten paljon kommentteja sain siihen liittyen. Maalaus selvästi herätti tunteita ja kysyttiin myynkö teoksiani ja teenkö tilaustöitä. 
Ensin kieltäydyin, koska tämä asia vaati itseltäni pohdintaa. Maalaminen on ollut minulle aina muista riippumatona, ja olen tehnyt sitä vain omaksi ilokseni. Jos myyn teokseni, niin mitä tapahtuu taitteelliselle vapaudelleni? Voisinko ajatella myyväni maalauksiani, joihin kaikkiin kuitenkin laitan aina jotain itsestäni? Näitä jäin pohtimaan useammaksi kuukaudeksi.


Tämä maalaus päätyi Katrin seinälle ennen kaikkea siksi, että aistin että teos puhutteli häntä erityisellä tavalla. Katri ja hänen miehensä olivat etsineet useamman vuoden sitä oikeaa taulua heidän seinälleen. Katri kertoi, että kun hän näki maalaukseni instagramissa, hänestä tuntui heti, että siinä se on. Minusta on täydellistä, että teos löysi kotinsa samanlaisen intuition kautta kuin se on minulla syntynytkin. Meidän seinälle taulu oli aina liian pieni ja nyt maalaus sai ansaitsemansa paikan myös mittasuhteiden näkökulmasta.


Abstraktit maalaukseni syntyvät siis prosessissa, joka on hyvin impulsiivinen. Lukittaudun yksin työhuoneeseen sekoittelemaan sävyjä ja teos alkaa muotoutua. Välillä annan maalauksen levätä, ja otan sen taas työn alle. En koskaan aloittaessani itsekään tiedä mikä on lopputulos, koska prosessi vie aina mennessään ja maalaus paljastaa itsensä vasta ajan kanssa. 
Taiteellisen prosessini kontolloimattomuuden vuoksi en ota vastaan tilaustöitä, mutta tuo kuvan taulu ei ehkä ole viimeinen valmis maalaus jonka myyn. Tuntuu nimittäin mahtavalta, jos teokseni puhuttelevat ihmisiä ja vieläpä niin paljon, että joku haluaa sellaisen omalle seinälleen. Kaikki maalamani taulut eivät edes mahdu omille seinille, joten olisi ihanaa, jos ne löytäisivät sen oikean paikkansa jonkun toisen kodista.
Ehkä tämä ei siis jää viimeiseksi maalauksestani joka päätyykin jonkun toisen seinälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!