TALOKIERROS: Alakerran vessa

torstai 31. elokuuta 2017


Talokierroksen pysäkki on tällä kertaa alakerran vessassa. Talon yläkerran ja alakerran vessat ovat periaatteessa hyvin samanlaiset. Alakerran vessa vain on isompi. Yläkerrasta puuttuu edelleen listoja, mutta joku kerta vilkaistaan sitten sinnekin, koska tyyli siellä on kuitenkin hieman erilainen.


Alakerran vessa on hyvin minimalistinen, ja tunnelmaa voi pienillä sisustusyksityiskohdilla muutella helposti. Oma suosikkini tässä tilassa on mittatilauksena teetetty allas ja tasot. Altaan idea on siinä, että vesi valuu takaosaan ikään kuin koko altaa leveydeltä. Minulla oli heti visio tästä altaasta, mutta valmiista vaihtoehdoista ei löytynyt sellaista, joka olisi ollut sekä muotokieleltään että mitoiltaan sopiva tähän tilaan. Allas toteutettiin kvartsista, joka on osittautunut kestäväksi materiaaliksi, eikä tahroja ole jäänyt. Vastaavaa kivikomposiittia meillä on myös kodinhoitohuoneessa ja eri värisenä keittiössä. Altaan kapean välin puhdistamisen olen hoitanut pikkuisella harjalla.Ilme pysyy selkeänä ja simppelinä, kun valitsimme takaseinälle seinäänkiinnitettävän WC-istuimen. Seinälle toteutettiin samalla upotettu hylly. Siihen on suunnitteilla vielä puoleen väliin lasihylly, mutta kivaa juttua se tuo jo noinkin. 
Yhtenäisyyden takia päädyimme käyttämään vessoissa samoja laattavalintoja kuin kylpyhuoneessa. Valaistusratkaisu on myös samanlainen kuin kylpyhuoneessa; upotettu led-nauha joka valaisee syvennyksen takaseinän.


Vessassa lattiamateriaalina on mikrosementti samoin kuin kodinhoitohuoneessa, eteisessa, portaisssa ja kylpyhuoneessakin. Mattapintainen harmaa lattia on lämmin jalan alalla, helppo puhdistaa eikä ole liukas. Pehmeyttä ja ilmettä vessaan tuo vielä pehmeä salmiakkikuvioinen matto.
Vessan kiinteisiin sisustusratkaisuihin kuten pyyhekoukkuihin ja paperitelineisiin valittiin kulmikkuutta ja kromia. Haaveilin hanaksi seinäversiota, mutta tilan syvyys siinä kohtaa ei riittänyt. Hanamalliksi valittiin lopulta sama malli kuin edellisessä kodissammekin.Hankin jo rakennusvaiheessa The white companylta simppelit tarjottimet ja kannelisen boxin vessaan. Toki pienten lasten kanssa on oltava myös potta ja pieni jakkara, että poika pääsee itse pesemään käsiä. Niissäkin valinta on ollut valkoista ja yksinkeraista. Juurikaan muuta en ole vessaan kaivannutkaan, vain pehmeät pyyhkeet, saippua ja joku kukka tai oksa maljakkoon.

Muistakaahan osallistua edellisen postauksen Habitare-lippujen arvontaan. Sieltä löytyy varmasti lisää ideoita myös esimerkiksi vessan sisustusratkaisuihin. 


8 kommenttia:

 1. Hei! Todella kauniit laattavalinnat teillä! Löysin blogista tiedon, että laatat ovat Laattapisteeltä, mutta olisiko sinulla laattojen nimet (tai jotain tarkempaa tietoa) muistissa? Luulin jo valinneeni uuden kodin laatat, mutta tämän nähtyäni taisi mennä suunnitelmat uusiksi :) T. Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laattavalinnat pohditutti meitäkin, mutta ollaan oltu näihin valintoihin kyllä tyytyväisiä. Tällaiset tiedot löysin laatoista.
   Takaseinälaatta:
   PPA Minos ASH
   C36149
   Syvennys: PPA Minos ASH
   CG36149
   Valkoisesta laatasta en löytänyt tietoja, mutta se on ihan perus 30x60 -mattalaattaa. Toivottavasti tästä oli apua pohdintaan. :)

   Poista
 2. Todella kaunis vessa! Onkohan tuo seinäänkiinnitettävä WC-istuin minkä valmistajan?

  VastaaPoista
 3. Hei, Onko sinulla laittaa kuvaa talonne pohjapiirroksesta? Minkä kokoinen on tämä teidän alakerran wc (seinien mitat)? Kiitos =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En ole halunnut jakaa koko talon pohjapiirrosta, mutta voin hyvin kertoa wc:n mitat, jotka ovat 1,2m x 1,7m.

   Poista
 4. Hei! Todella kaunis allas/taso. Muistatko mistä yrityksestä teetetit altaan ja oliko joku tietty kvartsisävy vai ihan vain valkoinen? Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä suunnittelin altaan/tason visuaalisen ilmeen ja Hansakivi toteutti sen. Kvartsista valittiin vessaan valkoinen. Toivottavasti tästä oli apua. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!