Makuuhuone ryhdittyi sängynpäädyllä

perjantai 21. heinäkuuta 2017


Vaikka vähän toisin lupailin, niin blogi nyt kuitenkin vietti vähän lomaa. Kesäretket ovat vieneet pitkin kesäistä Suomea, ja meille on jopa osunut ihan tosi kivoja säitä. Kameran olen antanut vähän lepäillä, mutta Instagramissa kesäretkiäkin on voinut seurata. Kaikkien kesäretkien jälkeen on ollut ihana kallistaa pää tyynyyn omassa sängyssä. Sänky onkin saanut viime näkemältä uutta ryhtiä. Uusi sängynpääty ei olekaan vielä näkynyt täällä blogissa, mutta olen saanut siitä jo teiltä kyselyjä, kun se on vilahdellut blogisiskojen meiltä tekemissä postauksissa kukkiva kesäpäivä-juhlien jälkeen. Nyt siis juttua makuuhuoneesta ja myös sängynpäädystä.


Pohdin sängynpäädyn hankintaa jo edellisessä kodissa, ja pitkään ajattelin, että tekisin sen itse. Tai siis mies tekisi rungon, ja minä siihen pellavaisen hupun. Aikaa tuolle projektille ei ole tullut, ja aloin jossain vaiheessa haaveilla valmiista sängynpäädystä. Mitään aktiivisia toimia en ole sen löytämiseksi tehnyt, mutta pitänyt toki silmät auki.
Sängynpääty löytyi lopulta Kodin1:stä, joka on nyt ruotsalaisten omistamana tehnyt uuden tulemisen nettikauppana. Hintaa oli silloin alennusten kanssa vain alle 100€, ja niinpä ajattelin, että vaikka netistä tilatessa värisävyn kanssa saattaa mennä pieleen, niin tätä tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä. Halusin meidän mustavalkoiseen makuuhuoneeseen vähän pehmeyttä ja silti ryhtiä, ja tämä tuo sitä juuri sopivasti. Olen ollut päätyyn todella tyytyväinen. Kangas on napakka, ja sävy osui ihan nappiin. Jännitin vähän, että onko beigen sävy liian lämmin, mutta sävy on juuri oikea; kaunis kylmä hiekan sävy.


Tyyliltään tämä pääty on hyvin yksinkertainen. Napillisetkin päädyt ovat minusta kauniita, mutta meille sopii minusta tällainen ihan yksinkertainen malli. Korkeutta mittailimme etukäteen, ja sekin näyttää kokonaisuudessa juuri oikealta. Se ei ole liian matala, niin että se jäisi tyynyjen taakse, koska niitä keräilen aina sängylle kunnon vuoren. Toisaalta meidän makkari on sen verran pieni, että liian korkea taas olisi tehnyt huoneesta liian tunkkaisen. 
Sängynpääty ei ole ehkä se merkittävin käyttöesine, joten sen hankinta odotteli jonkin aikaa. Tavallaan onneksi, kun asia ratkesi näin edullisesti ja toimivasti.Uusi sängynpääty innosti raikastamaan makuuhuonetta muutenkin.
Yöpöydälle päätyi kesäinen pionikimppu. Se toi pientä romanttisuutta huoneeseen. Romantiikkaa onkin ilmassa, kun meillä on miehen kanssa tänään 10-vuotishääpäivä. Suunnitelmissa oli joskus, että olisimme viettämässä hääpäivää New Yorkissa. Monta vuotta olimme aina hääpäivänä tai sen paikkeilla matkalla, mutta raskaudet ja vauva-ajat ovat vähän muuttaneet kaavaa. Emme nytkään maltaneet vielä jättää poikia, varsinkaan pienempää, niin pitkäksi aikaa kuin matka New Yorkiin olisi vaatinut. Voihan sitä sitten 11-vuotishääpäivääkin juhlia NY:ssa, tai joskus myöhemmin. Huomenna kuitenkin pääsemme juhlistamaan hääpäivää ihan kahdestaan dinnerillä ja pienellä yhden yön hotellilomalla Helsingissä. Vähän kyllä jännittää jättää vauvaa yhdeksikin yöksi, mutta tiedän, että tuo meidän jo 10 kuukauden ikäinen pikakiituri on mumman hyvässä hoidossa. Tuossa yöpöydällä näkyvässä kuvassa tanssimme toisessa ihanassa kaupungissa, silloinkin hääpäivän tienoilla. Jollekin tuo neljä vuotta sitten otettu kuva saatta olla kliseinen, ja ehkä se vähän höpsö onkin, silti se on meille ihana muisto yhteisistä tanssiaskelista aina 17-vuotiaista asti.
Sängyn päälle on tulossa jotain muutakin tanssiaiheista. Päivi Hintsasen grafiikkaa. Tanssi, Dance -niminen teos on nyt väliaikaisissa kehyksissä olohuoneessa, mutta kunhan saan sen kehystettyä, se pääsee oikealle paikalleen sängyn päälle. 


Kun viimeksi kirjoittelin teille makuuhuoneesta, etsinnässä taisi vielä olla päiväpeitto. Päiväpeittodilemma ratkesi Ikean untuvapeitolla. Sävy oli kuitenkin makuuni vähän liian kellertävä ja pinta tuntui keräävän pölyä. Päiväpeiton päälle hankin valkoisen pellavapussilakanan, ja nyt se on niin tunnultaan, muhkeudeltaan sekä visuaaliselta ilmeeltään sellainen kuin toivoin. Lisäksi on helpompi pestä pussilakanaa kuin peittoa, jos se sattuu likaantumaan.
Mattokin makuuhuoneeseen on vielä tulossa, mutta siitä sitten lisää, kun se saapuu.
Kesäaamuina olen kulkenut puoleenpäivään lemppariyöpaidassani. Monesti päällä on myös klassinen vaaleansininen raitapyjama. Aamutossujen virkaa toimittaa marokko-tossut. Nämä ovat jo kolmannet, jotka omistan. Ensimmäiset mustat hankin aikoinaan autenttisesti Marrakechin torilta. Kulutin ne loppuun ja hankin uudet valkoiset täältä Suomesta. Niihinkin kului lopulta kovassa käytössä reikä, mutta nyt on taas ihan uutuuttaan kimaltelevat tossut.
Bebe nukkuu edelleen meidän makuuhuoneessa, ja
hänenkin nurkkauksessaan on pellavaa, niin kuin meilläkin. Korisänky vaihtui pikkuvauva-ajan jälkeen tuohon miehen alunperin isoveljelle tekemään sänkyyn. Se sujahti koloonsa juuri sopivasti, vain toisesta yöpöydästä piti väliaikaisesti luopua.

Kaunista kesäpäivää!


12 kommenttia:

 1. Hei, mikä tuo Ikean peitto on ja oletko ollut siihen tyytyväinen? Pysyykö hyvin muhkeans?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! En muista peiton nimeä, mutta se on Ikean tuplapeitoista se muhkein ja untuvatäytteinen. Olen käyttänyt sitä poikittain, niin se ylettyy sivuilta pidemmälle. Tiedän, että jotkut ovat myös ommelleet kaksi untuvapeittoa yhteen, niin että ovat saaneet vielä isomman. Se on pysynyt hyvin muhkeana ja olen kyllä tykännyt.

   Poista
 2. Ihana sängynpääty! Täytyykö se kiinnittää seinään? Minkä niminen ja levyinen se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa tekstissä on linkki tähän sängynpäätyyn. Päädyssä on jalat niin, että se seisoo niillä, ja me ei kiinnitetty sitä mihinkään, laitettiin vain seinän ja sängyn väliin, ja on pysynyt siinä hyvin paikallaan. Mukana kuitenkin oli myös kiinnikkeet. En nyt muista oliko kiinnikkeet tarkoitettu siihen, että pääty laitetaan niillä kiinni sänkyyn vai seinään, mutta uskoisin, että sänkyyn.

   Poista
 3. Ihana makuuhuone!
  Mitkä ovat nuo pienet yöpöydät?
  Tuija

  VastaaPoista
 4. Ah. Minäkin olen haaveillut nyt pienen ikuisuuden muhkeasta sängynpäädystä. Olen todella viehtynyt niihin tikattuihin versioihin, mutta viime aikoina olen huomannut hieman ahdistuvani siitä, että niitä näkyy joka blogissa. Siksi olenkin miettinyt, olisiko yksinkertaisempi vaihtoehto myös meille parempi vaihtoehto. No, mutta kuten sanoit, onneksi sängynpääty ei ole se olennaisin käyttöesine, joten odotan rauhassa meille sitä kohtalon johdattamaa sängynpäätyä. :D
  Tuo päiväpeittoideakin kuulostaa hyvältä. Saatan apinoida. :) Meillä (siis minulla) on meneillään päiväpeittokriisi.
  Onnea hääpäivänä. Me olemme vähän puhuneet, että me karkaisimme lopulta New Yorkiin naimisiin. Aluksi neuvottelimme, että tekisimme sen kymmenvuotispäivänämme, mutta silloin kuopuksemme olisi liian nuori hoitoon jätettäväksi. Joten katsotaan. Karkaaminen vain sopisi meille niin hyvin, että toivon ettei tämä jää vain puheeksi.
  Ihanaa treffi-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne välillä hankalia nämä sisustuskriisit päiväpeittoineen ja sängynpäätyineen. ;) Ajan kanssa ne kyllä aina ratkeaa, ehkä sinunkin päiväpeittokriisi juuri tällä vinkillä. :) Meidän edellisestä New Yorkin matkasta on jo monta vuotta ja matkakuume sinne takaisin nousee. Juuri bongasin edulliset lennotkin, mutta ajankohta ei tosiaan ole ihan vielä sopiva. Karkaaminen ja häät New Yorkissa kuulostaa ihananta. Toivottavasti haaveesi toteutuu. :)

   Poista
 5. Sinulla on aivan ihana sisustusmaku ja koti! On ilo lukea blogiasi!
  Mistä on tuo ihana mobile?
  T. Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on lindexiltä, eikä niitä ehkä enää ole, mutta vastaavan voi toki tehdä myös aika helposti itse.:)

   Poista
 6. Lattia näyttää kivalle, voisitko laittaa siitä tarkemmat tiedot? Oletko ollut tyytyväinen valintaan? 😊 T. Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattia on Timberwisen Tammiparketti Classic White Cream Harjattu Mattalakattu. Ollaan oltu tyytyväisiä lattiaan. Keittiössä se on vähän kokenut kovia, kun lasipurkki putosi siihen. Sävy on minusta aika armollinen. Toivottavasti tästä on apua.:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!