Eukalyptuskranssi ja kiinteä hyllykkö

torstai 15. joulukuuta 2016Olen niin monena vuonna haaveillut tekeväni joulukranssin, että tänä vuonna päätin kokeilla, vaikka aikaa tällaisiin projekteihin on melko vaikea tässä elämäntilanteessa löytää. Pojat sattuivat kerrankin nukkumaan hetken yhtä aikaa, ja sen sijaan, että olisin itsekin ottanut päikkärit, päätin ottaa hankkimani eukalyptuksen oksat esiin ennen kuin ne kuivuisivat. Tämä eukalyptuskranssi syntyi siis melko nopeasti, ja vaikka aloittaa sain kaikessa rauhassa, niin tietysti tämän valmistumiseen osallistui loppuvaiheessa myös kaksi pientä kättä ja vauvakin sitteristään käsin. Se on, kun sisustajaäidin inspiraatio iskee, niin se iskee. Mitään sen kummempia ohjeita en kranssin tekemiseen kuitenkaan ehtinyt etsiä, vaan toteutin sen kokeilemalla. Onneksi vauva viihtyi sitterissään ja isoveli muutenkin tykkää askarrella niin tämmöisen sain sitten yhteistyössä pikkumiesten kanssa aikaan.


Oksien lisäksi olin varannut vihreää rautalankaa. Askarteluliikkeessä kädessäni oli myös metallinen rengas rungoksi, mutta jostain syystä jätin sen kuitenkin sinne. Ei olisi kannattanut.  Pienen kranssin olisi saanut pysymään ympyränä suhteellisen helposti, mutta tässä isossa oli jo sen verran painoakin, että se alkoi helposti valumaan soikeaksi. Olisin siis selvinnyt aika paljon vähemmällä määrällä rautalankaa, jos minulla olisi ollut se runko. Ihan kaunis tästä silti tuli, kun kokosin vain nippuja eukalyptusoksista ja kiinnittelin niitä yhteen rautalangan pätkillä. Kun koko kranssi oli jo koossa vahvistin sitä vielä kerran rautalangalla. Lopuksi täyttelin tyhjän näköisiä kohtia. Innostuin viimeistelemään kranssin noilla muutamalla oksalla pienempilehtistä eukalyptusta.


Paikka kranssille oli mielessäni jo etukäteen. Tässä on ehkä vähän viitteitä amerikkaisesta tyylistä ja tavasta ripustaa runsas kranssi  takan (tai koristetakan) reunalle tai seinälle. Jopa joulusukat löytyy tästä omasta kuitenkin minimalistisemmasta toteutuksesta. silti tästä tuli minusta ihan moderni ja riittävän selkeä kokonaisuus. Tätä koristelua ei suoritettu savupiipun kautta kulkevaa joulupukkia varten. Joulupukki saa kyllä luvan tulla meille ihan suomalaisittain ovesta ...ja nyt ne jotka uskovat joulupukkijuttuja, silmät kiinni. Ei se cocacolajoulupukkikaan nimittäin niihin koristetakkoihin ilman sitä savupiippua pääse. ;)


Niin ja tosiaan..., takan ja seinän väliin on siis todellakin nyt ilmestynyt kiinteä hyllykkö alakaappeineen. Ylläri ylläri, eihän se ihan valmis ole, mutta suurin piirtein tuolta se ulkoisesti tulee joka tapauksessa näyttämään valmiinakin. Meillä oli ajatus, että hyllykkö olisi musta tai valkoinen, mutta jotenkin tuo tammikin näyttää yllättävän kivalta. Maalata sen voi aina, mutta tuota pintaa ei saa sen jälkeen takaisin, joten tämän asian täytyy vielä antaa vähän hautua. Miehen tekemä ruokapöytä, jonka tarkkasilmäiset bongasivat yhdestä joulukalenterikuvasta, on samaa tammea. Puu tuo kyllä kivaa pehmeyttää tähän tilaan. Mitä mieltä te olette? Olisiko musta tai valkoinen kuitenkin parempi?

6 kommenttia:

 1. Todella kaunis! Ja tuoksuu varmasti ihanalle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuoksu on kyllä hyvä. Toki se kuivuttuaan ei tuoksu enää niin paljon.

   Poista
 2. Aivan ihana kranssi - taitava olet! Mistä hankit noita eukalyptyksen oksia? Yritin esim. Plantagenista tuloksetta etsiä ja kukkakaupan 6€/pieni oksa ainakin vielä hirvitti, kun kyllähän kranssiin varmasti paljon niitä menee. Ja ehdottomasti kannatan tammen väriä tuohon ihanaan hyllykköön! Ihanaa joulun aikaa sinne! Terv. Sohvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huhu 6e oksa kuulostaa paljolta. Oksia saa ihan tavallisesta kukkakaupasta. Plantagen pitää kerralla aika suppeaa leikkokukkavalikoimaa, mistä nämä oksatkin varmasti siellä pitäisi löytyä, jos niitä olisi. Tähän isoon ja vähän paksumpaan meni nippu oksia ja maksoin niistä 15e. Siromman pienempi lehtisen voi helposti tehdä vain muutamasta oksasta. Kaunista joulua myös sinulle! :)

   Poista
 3. Voi taivas - eikö kukaan enää keksi mitään omaa. Varmaan tuhat bloggaria on "onnistunut" tekemään tuon niiiiiiiiiiiin vaikean eukalyptys-kranssi, joka ei siis todella vaadi mitään. Eukalyptyksen oksia saa ihan oikeista kukkakaupoista hintaan n. 0,50 € kappale. Kranssiin niitä tarvitsee max 4 kpl.

  VastaaPoista
 4. Olet selvästi saanut todella kylliksesi näistä :D Itse olen edelleen ihan eukalyptuskranssien huumassa, ja tekisi mieli tehdä vielä pienilehtisestä toinen sirompikin, johon riittäisi se neljä oksaa ;)Tähän isoon ja paksuun, kun kului iso nippu. ;D
  Eukalyptuskranssit on tosiaan tänä jouluna hitti, ei vain bloggarien keskuudessa vaan sisustajien yleensä. En ole lukenut tai kuullut kenenkään väittävän tätä vaikeaksi puuhaksi, niin että siinä tarvitsisi osata mitenkään "onnistua".
  Minusta tämä kranssi on juuri siitä kivaa joulunäpertelyä, koska se syntyy niin helposti vaikka kahden pienen lapsen kanssa. Toivottavasti yksi kranssi-innostus ei nyt sentään bloggareita tasapäistä. Kranssit kuuluvat minusta muutenkin ihan yleisesti jouluun. Blogissani on näkynyt jonkinlainen kranssi varmasti joka joulu. En bloggarina ole muutenkaan mikään erikoisuudentavoittelija. Siinä mielessä jopa päin vastoin, että tyylini klassinen puoli perustuu juuri aikaa kestäviin ja toistuviin kauniisiin asioihin. Voin ihan hyvin kirjoittaa vaikka piparkakkujen tekemisestä, lahjojen paketoinnista tai kuusen koristelusta, vaikka niitä tehdään joka joulu, joka kodissa ja kuvia noista puuhistakin olisi joka blogissa.
  Minä teen asioita, joista on iloa itselleni, joista innostun ja jotka istuvat omaan tyyliini. Lukijat voivat napsia niistä heille ne itseä miellyttävät jutut. Kaikesta ei tarvitse tykätä, eikä postausaiheitteni ole tarkoitus olla kaikille aina jotain täysin uutta. Jos siihen pyrkisin lakkaisin bloggaamasta aika nopeasti, sillä mikään loputon ideanikkari en ole. Luovuus on minulle jotain muuta. Skippaa siis vaan reilusti jo heti ekan kuvan ja/tai lauseen jälkeen sellaiset jutut jotka ei miellytä. Toivottavasti kommentissasi oli pieni pilke silmäkulmassa ja blogistani löytyy sinulle myös jotain, mikä tuo hyvän mielen. Toivon välittäväni aina juuri hyvää mieltä, mutta erityisesti näin joulun alla! Jouluiloa siis sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!