Ensimmäinen joulu uudessa kodissa

lauantai 31. joulukuuta 2016


Tämä oli nyt sitten ensimmäinen joulu uudessa kodissa. Olemme aina olleet sukulaisten luona Etelä-Pohjanmaalla jouluaattona, mutta nyt ensimmäisen kerran päätimme viettää jouluaaton omassa kodissa vain oman perheen kesken. Sukulaisten luo lähdimme sitten joulupäivänä.


Olen koko joulukuun fiilistellyt joulua uudessa talossa. Tästä joulusta haaveilin viime vuonna, kun raijasimme kuusen tänne talolle raksan keskelle ja tulin yksin laittamaan siihen valot. Nyt meillä on käynyt ystäviä joulupuurolla ja /tai glögillä, ja joulua on tavallaan juhlittu pienissä erissä jo ennen aattoakin. Vuosi sitten ei vielä tiedetty mitään meidän pienemmästä tontusta. Yksi jouluaaton ihanin hetki oli, kun meidän alon isommat pojat olivat joulusaunassa, ja pienin nukkui jouluniaan kuusen äärellä. Ulkona satoi vettä, mutta silti tuo hetki oli niin jouluinen.Tunnustaudun edelleen jouluhulluksi, tai nykyisin sanoisin, että jouluihmiseksi. Enää en jaksa (tai ei vain ole aikaa vaikka haluasinkin) väkerrellä ihan niin paljon joulujuttuja kuin joskus ennen lapsia. Silti nautin joulun ajasta, ja joka vuosi mies joutuu vähän pidätellä innostustani laittaa kuusi sisään hyvissä ajoin. Joulussa varsinkin tunnelma on se mitä rakastan. Saan pimeään talveen valtavasti iloa ja energiaa siitä. Joulujuttujen puuhasteleminen poikien kanssa on hauskaa ja mietin millaisia muistoja heille noista hetkistä kertyy. Iltaisin olen hiippaillut ihan innoissani piilottamassa joulukalenteriin yllätystä, paketoinut joululahjoja, hörppinyt glögiä, ja kuunnellut lemppari joulumusiikkia.On ollut ihana laittaa joulua uuteen kotiin, silti ihan rennosti ja simppelisti. En todellakaan hössöttänyt mitään kaappien siivouksia tai kiillotellut ikkunoita, ihan perussiivot vain. Koska olimme vain aaton kotona, niin jouluruokien kanssakin pysyimme ihan kohtuudessa. Tiesimme, että molemmissa mummoloissa pääsisimme sitten ihan perinteisten jouluruokien äärelle. Meillä joulukoristelu tarkoittaa aika samoja asioita kuin muutenkin, eli lähinnä kynttilöitä ja kukkia. Pari Mailegen tonttua pojan jouluakalenterissa kiipeilee ja on hänen leikeissään. Joulukukista suosikkejani ovat vuodesta toiseen amaryllis ja hyasintit, valkoisena tietenkin. Joulukuusi, sen jo mainitsinkin, ja tänä vuonna se kannettiin sisään ja kortisteltiin viikkoa ennen aattoa, siinä vaiheessa kun ulkonakin oli vielä lunta. Varsinaiset joulukoristeet meillä onkin lähinnä vain kuusessa. Ennen lapsia olen hankkinut lasisia palloja, mutta koska niitä ei uskalla enää kuuseen laittaa, niin kokosin ne isoon lasimaljakkoon. Koristelaatikosta löytyi kuitenkin riittävästi vähemmän helposti rikkoutuvia koristeita.Olimme varautuneet siihen, että kovin rauhallista meillä ei pienten poikien kanssa välttämättä ole jouluaattona, kun ei ole muutenkaan. Ainakin meidän mittarilla päivä oli kuitenkin yllättävän rauhallinen. Toisaalta jos lapsena aatto tuntui aivan hullun pitkältä, niin nyt se eteni iltaan ja joulupukin käyntiin yllättävän nopesti. Tuttuja jouluaaton puuhia: Joulupuuroa, joulupukin kuumalinja, joulusauna, jouluruoka, lumiukko, lahjoja ja leikkiä.4 kommenttia:

 1. Aivan ihana tunnelma ja niin kaunis teidän koti! :) Mulla on ihan valtava asuntokuume ja tällaiset kuvat ei helpota yhtään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! :) Asuntokuumeilu on pahatauti ja siihen auttaa vaan yksi hoito. Ehkä uusi vuosi täyttää toiveen, vaikka sun nykyinen kotikin on kyllä niin kaunis.:)

   Poista
 2. Kauniin ja tunnelmallisia kuvia :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!